Verbeelding book challenge 2017 – 2

Een maandje verder dan de zaterdag halverwege de vorige maand. Tijd voor een update!

Schaamtelijk moet ik weer toegeven dat ik de laatste tijd niet zoveel heb gelezen. Ik ben bezig geweest met andere dingen. Bloggen vooral bijvoorbeeld. Vorige week had ik een hele week vakantie maar dan spendeerde ik mijn tijd vooral aan creatieve dingen in plaats van lezen. En aan bloggen…. En vloggen…

Ons weekend aan zee wilde ik graag lezen, ’s avonds en op de momenten dat Flavie sliep, maar helaas was ik mijn Kindle thuis vergeten. En in mijn mama haar boek beginnen, no way. Haar genre is niet echt mijn ding, op z’n zachtst uitgedrukt.

Dus, schoot ik weinig op.

 

Untitled

 

 

Untitled

 

 

Ik ben nog steeds bezig in ‘The Labyrinth of Dreaming Books’ van Walter Moers. Vandaag las ik er veel in, dus vanavond is dat zeker uit. We gingen met Flavie naar de binnenspeeltuin en terwijl zij en Echtgenoot zich uitleefden, zat ik aan een tafeltje te lezen. Zo heb ik mijn zaterdagen graag! 😉 Ik zit nu op 84%, dus het boek is bijna uit.

 

 

Untitled

 

Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Het is… niet zo goed als ik had gehoopt. Het boek dat er aan vooraf gaat, ‘ The City of Dreaming Books’ of ‘De Stad van de Dromende Boeken’ zoals het hier in de kast staat, is één van mijn all time favorites. Dat boek is echt een ode aan boeken en lezen en schrijven en zoo spannend en toch ontroerend en om te lachen en nog zo veel meer! En dit… is er een flauw afkooksel van. Ik las het al in de reviews op goodreads maar wilde het niet geloven. Er wordt vooral veel herkauwd uit het vorige boek. Het verhaal opnieuw herleefd in een poppentheater en er gebeurt vrijwel niets. Of toch veel te weinig. Verder lijkt het me een opeenvolging van opsommingen van vanalles: namen van auteurs, boeken, liedjes… Weinig meerwaarde om zoveel dingen op te sommen, vind ik.

 

 

Untitled

 

 

Het boek is nu nog niet helemaal uit maar ik weet ook niet goed waar het verhaal naartoe gaat. Er lijkt geen doel of echte plot in te zitten. Ik wil van een boek normaal weten hoe het afloopt, maar hier… moet er eigenlijk niet echt iets ‘aflopen’, want er is zo weinig gaande! Wel jammer, want verder vind ik Walter Moers een geweldige schrijver en heb ik met plezier zijn boeken (die tot nu toe werden vertaald want ik kan geen Duits) gelezen. Pareltjes zoals ‘Rumo en de wonderen in het donker’  en ‘ De 13,5 levens van Kapitein Blauwbeer’. Topboeken. Deze is dus minder. Het enige wat ik er tot nu toe aan overhoud is de zin om ‘Stad van de Dromende Boeken’ opnieuw te lezen. Maar jah, dat zou ook niet meteen productief zijn he! Gelukkig kan ik voor dit boek wel puntje 15 afvinken!

Verder begon ik nog aan het boek ‘The Miracle Morning’ van Hal Elrod. Ik las en hoorde er al zoveel over, ik moest weten waar al die ophef rond was. Ik ben nog niet zo ver geraakt want het is een non-fictie boek en dat lees ik liever sporadisch. Maar tot nu toe vind ik het wel interessante lectuur. Ik heb nog zo mijn twijfels bij de ‘life changing’ impact ervan, maar we shall see. Hiervoor zal ik puntje 14 afvinken, een non-fictie boek dus!

 

 

Untitled

 

Dat was het weeral. Ik lijk zo traag te lezen tegenwoordig. Beschamend, vind ik dat!

 

 

EDIT: ondertussen is het boek uit en zo typisch, in de laatste 3 blz gebeurde dan wel iets en eindigt het met een cliffhanger. Met dezelfde zin als waarmee het avontuur begint in het eerste boek… Tjah nu ga ik het volgende boek (dat er nog niet is) toch ook moeten lezen!

Laat maar van je horen!