A little treat

Morgen vieren wij oudejaarsavond onder vrienden. Naar goede gewoonte wordt dat dan een gezapige avond met lekkere gourmet en drank bij iemand thuis.

Dit jaar is het eens niet bij ons (ah neen, wij hebben momenteel nog niet echt een huis!) maar om toch een handje toe te steken voorzag ik alvast een dessertje.

Tussen het babysitten door ging ik aan de slag met de (van de zus) geleende Kenwood keukendinges. Ik had het ietwat hoog gegrepen idee om champagnemacarons te maken. Macarons, een klassieker en altijd lekker en met die champagne, dat feestelijke tintje.

Macarons gewoon, is al moeilijk! Maar na wat gezwoeg, gezweet, gevloek en het in de hemel prijzen van het Kenwood machien, is er een semi-acceptabel product uit voortgekomen.

In’t boekske staat dat dan zo perfect gekleurd en gevormd. Ze moesten goud zijn. De kleurstof bij het beslag deed niks, behalve de macarons geel maken. Dus heb ik ze achteraf nog wat goud ‘geverfd’.

Als ik u nu deze foto laat zien:

…denkt u misschien: ‘Maar dat is de perfecte macaron!’
En dat is ook zo! De enige! 😉
Gelukkig smaken ze wel goed! Hier is de perfecte nog eens vanuit een andere invalshoek:

Mijn eerste beslag was wat te lopend, waardoor de rondjes wat uitliepen. Vandaar dunne, nogal grote en misvormde macarons. En mijn tweede lading was dan weer TE opgeklopt, waardoor te luchtig, te weinig lopend en van die ruwe, gebarsten macarons… alhoewel die dezelfde grootte hebben. Tjah, oefening baart kunst zeker?

  4Comments

  1. Karen.   •  

    toch wel feestelijk, mooi en hopelijk ook lekker 🙂 (want dat is toch het belangrijkste, niet?) 🙂

  2. Sarah   •  

    Chique dat ge dat zelf geprobeerd hebt! Zo lang de smaak maar goed is. 🙂

  3. Khadetjes   •  

    Niets zo moeilijk als een batterij 'dezelfde' macarons! Ik heb hier wel een karton me cirkeltjes op dat ik onder mijn bakpapier verstok tijdens het spuiten… dan is de grootte als iets controleerbaarder. Maar los daarvan, die perfectie ziet er wel ongelooflijk perfect uit zunne!

Laat maar van je horen!