Afscheid van goeie leerlingen

Gisteravond was bij ons op school de proclamatie van onze zesdejaars. Zo fier dat ze waren met hun diploma in de hand!

Ik ga ze natuurlijk allemaal missen want het was een ongelooflijk toffe groep, maar er zijn toch 2 meisjes in het bijzonder waar ik leuke herinneringen aan over houd. Met hen heb ik nauw samen gewerkt achter de schermen van het schooloptreden deze laatste twee jaar. Dat schept toch wel een beetje een band!

Ik kreeg van hen al eerder bloemen als dank u voor die samenwerking en een ‘onnozel’ cadeautje op het einde van het jaar.
Ik wou dan ook iets terug doen en iets zelfgemaakt leek de logische keuze!

Omdat ze binnenkort naar universiteit/hogeschool trekken vond ik een handige tas geen slecht cadeau!

Voor Floortje met haar grote mond (als ze meeleest zit ze nu verontwaardigd te kijken!): een kersjestas met roze tassenband en een rood-wit gestippeld biaisbandje als valse paspel. Een tas met meisjes allures, maar dat past ook bij haar:

Binnenin maakte ik twee grote zijzakken en een handig haakje voor de sleutelbos. Zo kunnen zelfs de meest slordige studenten altijd hun gsm en sleutels terugvinden. Let niet op de ongestreken voeringstof, dat moest ik nog doen! Ik stak ook een stevige vlieseline tussen de twee lagen, de tas blijft net niet vanzelf rechtop staan!
Patroon: tas uit Stof voor durf-het-zelvers
Stof kersjes: Rood met witte stipjes
Zware stof: gerecykleerde kussensloop ikea
Rode stof: katoen van Ikea
Tassenband: stoffenspektakel

Voor Alyssa, de ietwat stoerdere, niet zo meisjesachtige maakte ik iets anders. Ik heb efkes moeten nadenken! Ook een tas, oke, maar dan wat voor één? Ik heb haar altijd met een rugzak gezien… En dan kwam plots de inspiratie: ik maak een R2D2 (nvdr: de kleine droid uit Star Wars) – tas. Ze heeft tijdens de lessen wetenschappelijk werk dit jaar namelijk een heeeeeeel jaar gezaagd over R2-D2! Nu, ik geef toe, R2-D2 is cool! En daarom deze tas! Het was nog niet zo simpel zenne! Ik heb serieus zitten knoeien met de flexfolie, maar dat ziet ge van ver gelukkig niet! 🙂

Patroon: aangepaste tas Stof voor durf-het-zelvers
Witte buitenstof: katoen Ikea
Bruine canvas voering: Ikea
Flexfolie: Hotfix-studio
Tassenband: stoffenspektakel

Ik hoop maar dat de twee dames er blij mee zijn, maar dat leek wel zo alleszins…

Bedankt aan al mijn zesdejaars voor het leuke laatste jaar! Het ga jullie goed en laat af en toe nog eens van jullie horen! Ik heb hoge verwachtingen van jullie! (beetje de druk erop leggen)

  6Comments

  1. Sarah   •  

    Oh waw! Mooie tassen! Geniet van de vakantie, in september staat er een nieuwe 'lading' klaar. 🙂

  2. mANdarien   •  

    Toffe tassen ! Dat zullen ze vast en zeker appreciëren !

  3. Stan nel   •  

    Moest mijn man die star wars tas zien…Hij zou mij direct aan het werk zetten!

Laat maar van je horen!