Als’t niet meteen gaat zoals je het in je hoofd zag

Ik had vandaag eindelijk nog eens tijd om achter m’n naaimachine te kruipen. Normaal gezien een hele namiddag maar dat draaide anders uit door onverwachte (maar gezellige) familiebezoeken.

Terwijl de Aanstaande in de game-wereld vertoefde met een vriend, trok ik naar mijn ‘kot’ (want zo wordt mijn naai/rommel/dressing kamer hier genoemd).

Het plan was: een Finch in mekaar toveren. De stof lag al geknipt klaar, m’n moeder had vandaag wat vlieseline H630 voor me meegebracht van de Veritas… Enfin, ik moest dus alleen maar naaien!

Het ging… wel oké. Ik heb serieus wat zitten foefelen met het bodem- en zijgedeelte maar gelukkig kwam er geen tornmesje aan te pas. Ook het in mekaar zetten van voering en buitenstof ging vlot… tot ik merkte dat er iets serieus scheef zat! Blijkbaar was ik ergens de mist in gegaan bij de voering. Ik had daar van tevoren een binnenzakje op gestikt en dat zit nu dus schots en scheef in de tas.

Op het eerste zicht valt dat natuurlijk niet op en het is een bruikbare tas maar ’t is toch niet helemaal wat ik in m’n hoofd had. Ik heb ook steeds het probleem dat mijn voering gedeelte wat te groot is voor m’n buitenstof gedeelte. Hebben jullie mede-tassenmaaksters dat ook?

Ik vergat verder ook de zijnaden van de buitenstof te doorstikken waardoor het geheel wat minder goed blijft zitten en ondanks het gebruik van de vlieseline is het tasje maar aan de slappe kant…

Ze is nog niet helemaal af. De schouderband moet er nog aan maar daar had ik geen zin meer in. Ik heb een hekel aan lange, dunne repen stof knippen en afmeten dus dat kon er niet meer bij voorlopig 🙂

Ik heb ook nog geen foto’s van het voorlopige stadium want het is nl. al laat en donker en hier in dat donkere appartementje van ons gaat dat dus absoluut niet!

Eén troost heb ik wel: het was een test-Finch! Ik gebruikte een Ikea-stofje als buitenstof en als voering een fat quarter van Amerikaanse oorsprong. Zo’n fat quartertje is toch niet veel en daar zou ik waarschijnlijk toch niets mee gedaan hebben!

Ik ben WEL fan van de voorkant van de flap! Die heb ik goed gekozen, al zeg ik het zelf. Ik dacht dit tasje te schenken aan m’n zus, er zit nl. iets te veel roze aan naar mijn goesting, maar ja, kan ik haar nu een scheef exemplaar geven… ?! Dat zal wel ni zeker…

Als het morgen lukt zal ik eens foto’s van het voorlopige tasje posten.

  1 Comment

Laat maar van je horen!