Awesome Jurassic Oslo

Vanzelfsprekend kocht ik haar fantastische boek, ook al is het geen geheim dat het mij hier aan tieners ontbreekt.

Ik zag her en der echter veel volwassen exemplaren van de patronen verschijnen. Ik was nog niet klaar om mezelf tevergeefs in het maatje M te proberen wurmen, maar toch bleef het serieus kriebelen om er iets uit te maken.

Gelukkig is Echtgenoot (voorlopig toch nog!) gezegend met de slanke vormen van een jongemannen lichaam. Het werd hoog tijd om hem trouwens eens in iets zelfgemaakt te steken. Ik naaide voor hem nl. nog nooit een kledingstuk. Dit misbaksel tel ik er voor evidente redenen niet bij!

Hier kon de oplettende lezer weer opmerken dat voor hem de Awesome Oslo op de naaiplanning stond.

Ik kocht een tijdje geleden een mooie dinosaurus tricot in afslag bij Den Depot. Exact met dit doel voor ogen. Neen, ik ben niet getrouwd met een 8-jarige. Wel met een 27-jarige die fan is van gekke truien en t-shirts. Hij vraagt al lang om hem eens een gek t-shirt te naaien. Alleen werd het juiste stofje nog niet gevonden.

We zagen voor Kerstmis in Mechelen een geweldige gekke roze/paarse katten trui. Helaas was ze veel te duur voor een trui die zelden in het openbaar kon gedragen worden en lieten we ze hangen. Maar dat was wel een simpele raglan trui. Dat bracht me op het idee om er gewoon zelf een te maken. Echtgenoot komt nl. toe met weinig stof, bijlange na niet zo duur als die trui in de winkel.

Het juiste kattenstofje werd tot nog toe niet gevonden. Maar dino’s zag ik ook wel zitten. T-rexen scoren hier wel denk ik. Maar als u ooit een tricot tegenkomt met katten die laserstralen uit hun ogen schieten of iets gelijkaardig, weet het me dan maar te zeggen!

Ik combineerde de dino’s met donkergrijze sweaterstof, om het geheel toch minder druk te maken. En warmer. De sweater is nl. lekker zacht vanbinnen. Über comfort noemt Echtgenoot het. Ze is al gebombardeerd tot meest comfortabele trui uit zijn garderobe (die wel niet zo groot is).

Ze is dus meteen goedgekeurd. Hij wou ze al niet meer uitdoen en ging speciaal zonder jas naar de supermarkt! *insert oogrol-smiley*

Dat ze volgens mij nog zo’n 2 à 3 cm langer mag, daar is hij niet mee akkoord. Maar dat hou ik stiekem toch in mijn achterhoofd voor de volgende. Want dat er nog zullen volgen, dat staat vast. Zo snel zit ze in mekaar. Ik ruik bandwerk.

 

_HJS0500

 

_HJS0507

 

_HJS0514

 

_HJS0531

 

_HJS0533

 

Wel mogen de mouwen wat langer, en de mouwboorden was losser. Want hij trekt zijn mouwen altijd op, zegt hij. Langere mouwen dus, om vervolgens op te rollen… Mannen! Ik stelde voor om de volgende keer anders met zoom aan mouw en onderkant te werken maar neen, hij wil boorden! Check! Misschien maak ik er volgende keer een t-shirt van.

We deden snel even een fotoshootje. Moeilijk want hij bleef niet stilstaan en al snel kwam de dochter wat roet in het eten strooien. Sommige foto’s zijn toch zo schattig dat ik ze jullie niet wou onthouden.

 

_HJS0597

 

_HJS0601

 

_HJS0602

 

_HJS0607

 

_HJS0609

 

Baby – proof!

 

_HJS0617

 

_HJS0619

 

_HJS0622

 

_HJS0627

 

_HJS0637

Dinostof: Den Depot van het Machien

Grijze sweaterstof: Stoffenshop

Patroon: Awesome Oslo uit Urban style by Eva Maria

 

 

Ik paste de trui eventjes en voor mij zit ze ook heerlijk. Ik denk dat ik op zoek ga naar leuke sweater en mezelf ook eentje maak! Dit stofje klikte ik al zoveel in en uit mijn mandje… Enkel de halsuitsnijding zou ik voor mezelf wat verbreden. Maar ik blijk dus toch (bovenaan alleszins) in dat maatje M te passen… Zou ik de Marrakech Mix durven proberen? Misschien eens een pasvorm maken.
Wordt vervolgd…

  8Comments

 1. majella   •  

  Oh, sjiek v j man. You rule girl!

  Mijn ventje houdt niet van prints… nog nooit iets vr hem gemaakt.

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Dank je, je doet me blozen 😉

 2. stannel78   •  

  Geweldige trui! Ik denk dat ik voor hubby ook maar eens iets moet maken!

 3. Pingback: kellyjade.be – May the Awesome Oslo be with you…

Laat maar van je horen!