Baby stuff and were to find it

Als mama in spe moest ik op zoek gaan naar een winkel om onze geboortelijst te leggen. Ik wilde de grote ketens graag vermijden. Dingen zoals buggy, bed, maxi-cosi en dergelijke hadden we toch al. Toen ik per toeval bij Villa Kakelbont terecht kwam, was ik meteen verkocht. Vanuit een kleine ruimte op de binnenkoer van haar prachtige herenhuis runt Els een webshop met allerlei leuke baby – en kinderspullen. Deze winkel toont duidelijk dat eco en design best hand in hand kunnen gaan. Zoals bij deze prachtige eetstoel die wij ondertussen ook hebben toegekregen:

Dit vond ik een enorm pluspunt! Eén namiddagje met Els en snuisteren tussen de spulletjes later en onze lijst was samengesteld! Achteraf keek ik regelmatig nog eens op de website voor nieuwe productjes en Els zette deze zonder probleem nog bij op de lijst! De shop opereert vanuit Antwerpen-Berchem, voor ons niet meteen in de achtertuin maar gelukkig werden al de spullen die van onze lijst werden gekocht gratis opgestuurd! Super service! Neem dus zeker eens een kijkje!

Eén van de merken die overvloedig aanwezig is in deze shop is Suavinex. Suavinex  is een Spaans merk van babyspulletjes, o.a. flesjes, fopspenen… Veel van onze spullen die wij dus momenteel in ons bezit hebben, zijn van dit merk. Alleen maar tevreden over: de sterilisator, afdruiprek, flessenborstel, noem maar op! De foodprocessor is nog onderweg dus daarover kan ik nog niet veel vertellen. Flesjes had ik nog niet op onze lijst gezet, hoewel ze prachtige flesjes hebben! Maar je weet nooit of je kindje de flesjes wel accepteert en we hadden wat gratis Avent flesjes thuis staan. Maar mijn zus had me horen zeggen dat ik ze zo mooi vond en deed me één cadeau. En ons Flavieke pakte ze meteen!  Beter dan de standaard Avent flesjes dus werden er meteen een aantal bij gekocht. Ze hebben een handige brede hals en komen met een variatie aan speentjes, zowel latex als silicone.

Na 10 weken zijn we aan grotere flesjes toe, jeej nieuwe mooie flesjes! Helaas was het aanbod bij Villa Kakelbont momenteel beperkt. Ik zocht even op internet en kwam bij Blabloom terecht. Blabloom werd opgestart door twee mama’s, Kim en Annelies. Ze hebben een groot aanbod producten die stuk voor stuk getest en goedgekeurd werden! Zij hadden gelukkig een groot aantal flesjes in voorraad en ik koos met plezier een aantal uit! Hier zie je mijn selectie.

Volgend flesje had ik wel nog op onze geboortelijst laten zetten:

De tutjes van Suavinex accepteert Flavie helaas niet. Die met fysiologische speen zitten te diep in haar keel en doen haar kokhalzen en die met anatomische speen (die nochtans vrijwel hetzelfde is als haar flessen speentjes) spuwt ze uit met een vies gezicht! We doen het voorlopig dan maar met Difrax tutjes. Maar ik wou graag een tutje helemaal in rubber. Het vlindervormige schild van de Difrax tutjes laat namelijk een afdruk achter op haar gezichtje als ze slaapt en ze spuwt ze daarom ’s nachts regelmatig uit. Met een latex tutje heb je dat niet. Ook deze heeft Suavinex in haar assortiment en ze waren verkrijgbaar bij Blabloom. Er zit een ronde, kersvormige speen aan. Ik had schrik dat Flavie ze weer niet zou accepteren maar bestelde er toch twee. Ze leek ze eerst wat uit te spuwen, niet per se met een vies gezicht, maar nadien accepteerde ze ze toch. Ze moest waarschijnlijk eerst wat wennen. En man! Ben ik er content van! Ze houdt ’s nachts gemakkelijker haar tutje in en valt soms in slaap gewoon van het in haar mondje te steken. Ze heeft ze super graag! Nu lijkt ze wel natuurlijk haar andere tutjes niet meer te willen… We zullen waarschijnlijk dus nog meer van die latex tutjes moeten in huis halen! Geen probleem! Ze zijn ook wat groter en daardoor verdomd schattig! Kijk zelf maar!

Fantastische service van de dames ook. Mijn bestelling kwam gewoon de volgende dag al aan de deur! Met een persoonlijk berichtje erin! Super!

Ik kon het idee niet loslaten dat ik de naam Blabloom al eens eerder had gehoord. En ja hoor, dat klopte! Op de tweede editie van de Big Blogameetup (nogmaals dank aan de organisatoren voor de gezellige avond!) kreeg ik naast de twee geweldige goodie bags (waarover al menig is verschenen in blogland) nog een extraatje. Ergens in de loop van de avond begon Soetmin nog wat extra gesponsorde cadeautjes uit te delen. Er werd plots afgeroepen : ‘ Wie heeft een kindje jonger dan 1 jaar?’ Woeps, samen met een aantal anderen schoot mijn hand de lucht in. ‘Wie heeft een baby jonger dan … maand (ik weet niet meer exact hoeveel)?’ Joeps, weeral mijn hand in de lucht! ‘Wiens naam begint met een K?’ Jaaaaa mijn hand ( en nog één?) ging steevast de lucht in. En ik had prijs. Ik kreeg een goed gevuld bruin papieren zakje!

En dat bleek dus van Blabloom afkomstig te zijn met daarin een aantal te testen producten. Wat zat er nu precies in? Dat ga ik u eens vertellen zie! Verzorgingsdoekjes van Jackson Reece. De gewone baby wipes, de herbal baby wipes en de nuzzle wipes.

Ik moet je niet vertellen hoe handig deze van pas kwamen met een kersverse baby! De doekjes zijn gemaakt zonder parfum en andere vieze chemische dingen in. Ze zijn bovendien ecologisch verantwoord en bevatten natuurlijke verzorgende bestanddelen. Ik testte ze met plezier uit! Echt verschil tussen de herbal en gewone doekjes merkte ik niet maar ik ben zeer tevreden van beide! Echtgenoot vond ze niet lekker ruiken, maar dat komt eerder door het gebrek aan parfum denk ik. Echt een geur hebben ze niet en dat stoort mij allerminst! Ze waren heel zacht, Flavieke had er veel minder rode billetjes van dan van alle andere verzorgingsdoekjes en ze waren bovendien goed vochtig voor extra veeggemak! Ze bleven ook lang vochtig als echtgenoot weer eens vergat het pakje terug te sluiten. Andere vochtige doekjes drogen zo heel gemakkelijk uit. Ik denk dus dat ik in de toekomst nog maar eens een voorraadje hiervan aanschaf! De nuzzle doekjes voor verkouden neusjes kwamen ook van pas. Flavie heeft regelmatig last van een verstopt neusje en dan moet dat gespoeld worden en uitgezogen en weet ik wat nog allemaal. Alles achteraf mooi proper vegen met zo’n zacht doekje maakte dat allemaal minder erg. Haar neusje had er niet onder te lijden. Ook erg handig om ’s ochtends de slaapbeestjes uit haar ooghoekjes te kuisen zonder te irriteren! Niks dan lof dus voor deze producten! De desinfecterende handspray die erbij zat spaar ik nog eventjes voor wanneer Flavie wat groter is en haar handjes in vanalles en nog wat begint te steken! Bedankt Blabloom voor dit leuke en vooral zeer bruikbare pakketje!

Blabloom zoekt ook regelmatig testers voor nieuwe producten. De oproep hiervoor verschijnt dan op hun blog. Als je je geroepen voelt, ga gerust eens kijken op https://www.blabloom.com/nl/blabloom/blabloom-testers-gezocht/21/

* Deze blogpost is geen reclamestunt, enkel mijn mening. Zowel Villa Kakelbont, Suavinex, Jackson Reece, als BlaBloom zijn geen vragende partij.

* If English speaking readers would like more information about some of the products, please feel free to contact me!

Laat maar van je horen!