(Back) to school

Ik heb een kleuter

Vandaag was het officieel. Ik heb een kleuter thuis. Een kleuter. Van 3,5 jaar oud. Kan iemand mij een gin&tonic en een defibrillator brengen alsjeblieft?

Er zijn dagen waarop ze plots zo groot lijkt en zo… jah, groot. Dan zegt ze wijze dingen, praat ze heel netjes en vertoont streken alsof ze al 4 jaar op de middelbare school zit. Er zijn echter ook dagen waarop ze terug mijn kleine meid is. Dat ze even komt knuffelen, of kermt omdat er een spinnetje op de keukendeur zit. Of als ze gewoon colèrig een criseke trekt omdat ze geen koekje krijgt. Die dagen zij er ook ja… Laat die school maar komen dacht ik! (Mama’s onder ons begrijpen me hopelijk 😉  )

Ze trok dus naar het eerste kleuterklasje. Vorig jaar zat ze in het instapklasje, vandaag ‘echt’ op school. Ze kreeg een nieuwe boekentas, die ze zelf mocht kiezen. Nee, geen zelfgemaakte, dat haalde ik mij zelfs niet in mijn hoofd. Ik krijg nog geen zakdoek genaaid dezer dagen… zucht.

 

IMG_7972
 

Ik kreeg ze terug met een uitgeput lijfje, ogen op half zeven en een dikke blauwe bult boven haar rechteroog. Iets met springkastelen, of zo. Goed ingezet schatje. Dat wordt vast en zeker een topjaar!

 

Ik ga terug en ga ervoor

Ook voor mij brak de eerste schooldag weer aan. Even was er twijfel of ik terug zou gaan. Terug naar wat vertrouwd is, terug naar wat gekend is, terug naar…

Niet dat ik niet blij ben op school, integendeel. Ik hou van mijn school, mijn eigen alma mater. Op steenworp van mijn deur, met de beste collega’s (of frollega’s want friends zijn ze) die je wensen kan. Maar ook met meer van hetzelfde. Andere winden waaiden plots mijn kant op. Winden die nieuwe uitdagingen en (toch ook mooi meegenomen) wat meer money in the bank met zich meebrachten. Maar ook iets met wikken en wegen, gezin en werk en leefbaarheid. Het feit dat de wind naar München waaide in veel te korte tijd zat er voor een groot deel tussen. Meer details zal ik niet geven, die doen er eigenlijk niet toe.

Want vanochtend liep ook ik op vertrouwde wegen. Vertrouwde wegen, maar nieuwe dagen. Gewapend met een gezonde lunch, koffie (duuuh) en een dosis kriebels in de buik. Ik ben er nog. Tot jolijt van sommigen en misschien wel spijt van anderen.

 

 

IMG_7974

 

 

Ik heb me alvast voorgenomen om er dit schooljaar met goede moed, een glimlach (maar niet te veel want de leerlingen mogen niet denken dat ik soft ben geworden :-p) en professionaliteit in te vliegen. Oké, ik geef toe, elk schooljaar begin ik met goede voornemens, maar dit jaar is het me extra menens. Want ik ben er steevast van overtuigd dat je je eigen werkomgeving enkel aangenaam kan maken, als je er zelf positief mee omgaat. En de optimist in mij heeft zich de laatste jaren iets te veel verscholen achter excuses en vingertje wijzen en luiheid.

 

 

 

IMG_7978

 

 

Mijn glas is halfvol bij de start van dit nieuwe schooljaar, en dat van jullie?

  1 Comment

Laat maar van je horen!