Beauty routine

Luxepaard

Ik ben doorgaans niet iemand die veel ‘luxe’ producten aanschaft. Ik draag niet de duurste kledij, veel van ons interieur komt van Ikea en onze auto is geen high tech race machien. Ik geef af en toe wel eens wat meer geld uit aan een kwaliteitsproduct, maar meestal heeft dat met eten te maken.

Aan high end cosmetica en selfcare producten zou ik vroeger zelfs nooit hebben gedacht. Maar nu ik stilletjes aan wat ouder begin te worden, begin ik daar toch stiekem aan te denken.

 

Hydration, hydration, hydration

Toen ik laatst in de make up – stoel zat, van de dame die onze make up kwam verzorgen voor m’n zus haar trouwfeest, werd me gevraagd of ik al mijn dagcrème had aangebracht. ‘Euhm, dagcrème? Oeps vergeten’. Ik durfde eigenlijk gewoon niet zeggen dat ik zelden dagcrème gebruik. Gelukkig had de dame in kwestie zelf een crème bij.

Ik viel dan ook bijna van mijn stoel wanneer ze zei dat ik wel een mooi gehydrateerde huid heb en dat best zo kan houden. Zelf vind ik namelijk dat mijn huid zeer broos en droog is, met dan wat vettige plekken op voorhoofd en kin. Een gemengde huid, is de correcte term geloof ik. Maar hey, als een professional zegt dat mijn huid er gehydrateerd uitziet…

Maar het zette me wel aan het denken. De rimpeltjes zullen er niet minder om worden en momenteel zijn die lachrimpeltjes nog leuk en guitig, maar we gaan dat proces alvast niet in de hand werken. Ik ken het belang van een gehydrateerde huid best wel, maar ik denk dat ik het onbewust negeerde. Ik doe ’s ochtends mijn getinte BB crème op en dat was dat. Meer make up komt er ook niet bij kijken, buiten mascara en wat eyeliner. Foundation en poedertjes, daar doe ik niet aan.

 

Likami skincare

Het idee van een dag- en nachtcrème heeft wel wat. Maar er is zo’n groot aanbod! Ik zag even door het bos de bomen niet meer. De producten van Likami had ik wel al een tijdje in het vizier. Ik kwam er ooit mee in contact en hun visie en natuurlijke ingrediënten spraken me wel aan. Ik was er toen echter nog niet klaar voor om er geld aan uit te geven.

Tijden veranderen en wat blijkt, nu ben ik er wel klaar voor. Ik deed research, zocht reviews op en pluisde hun website uit van boven tot onder. Tevreden met wat ik las, besloot ik de proef op de som te nemen. Ik bestelde een setje. Mijn gezicht kan zeker een boost gebruiken, dus ik wilde me voorlopig tot dat beperken en richten. Nog niet meteen het hele geadviseerde stappenplan, maar een setje met twee huidproducten en de befaamde jade stone roller.

 

Untitled

 

Spannend. De tagline van Likami is ‘Superfood for skin’. Klinkt alvast veelbelovend.

Eind vorige week kreeg ik dan eindelijk mijn pakketje aan. Mooie verpakking. Simpel en elegant. I like it.

 

 

Untitled

 

Het facial essential serum zit in een handig potje met doseerpipetje. Je hebt er maar enkele druppeltjes van nodig en op deze manier lukt dat makkelijk. Het ruikt ook echt heerlijk en kruidig. Bij het aanbrengen ’s avonds voor je naar bed gaat, brengt het je helemaal tot rust en je gezicht ruikt er de volgende ochtend nog lekker van. Verder zit er ook nog de facial intensive hydrating cream bij. Net wat ik nodig had. Ook met een klein likje hiervan, kom je een heel eind. De crème is zacht en smeert gemakkelijk, zonder vettig te zijn. Ook deze heeft een heerlijke geur, zij het veel subtieler dan die van het serum.

 

Untitled

 

 

Ik breng de crème ’s ochtends aan op mijn gereinigde huid en masseer ze in met de jade stone roller. ’s Avonds breng ik wat serum aan op mijn gereinigde huid, op koudere dagen in combinatie met de crème, en masseer dat in met de roller. De jade stone roller is niet alleen mooi om te zien, maar voelt lekker koel en glad aan op je huid. De roller zou de elasticiteit en de lymfedrainage van de huid verbeteren. Verder zou hij helpen om de producten beter in je huid te helpen dringen.

Ik gebruik de producten nu een week en ben er tot nu toe tevreden van. Een week is natuurlijk niets, dus ik zal later zeker nog eens een review posten. Maar ik vind best dat mijn huid zacht en glad aanvoelt. En zeker na het aanbrengen gehydrateerd. De laatste twee ochtenden merk ik precies toch minder schilferige huid rond mijn neus . Laten we hopen dat de resultaten alleen maar beter worden. Ik hoop alvast dat de jade stone roller ook donkere kringen kan verminderen, dat adverteren ze toch…

 

 

Untitled

 

 

Als ik merk dat er echt verbetering optreedt, denk ik dat ik mij de cleansing milk en de oogcrème ook nog aanschaf. Ik word nl. elke dag ouder en we hebben maar één lichaam. We moeten er toch wat zorg voor dragen. Onze huid wordt dagelijks aan zoveel verschillende dingen blootgesteld. Om nog maar van wisselende temperaturen te zwijgen… Likami is niet voor niets Ijslands voor ‘lichaam’.

 

Ik ben benieuwd wat mijn nieuwe ‘beauty routine’ me brengt. Hebben jullie ook zo’n routine?

 

Laat maar van je horen!