Billie voor Tim

Vandaag deel ik mijn laatste kerstcadeau met jullie, maar liefst 2 maanden na datum!

Uiteraard zijn niet alle mensen die van mij een cadeau kregen aan bod geweest maar wegens tijdgebrek kreeg niet iedereen een handgemaakt cadeau. Papa en echtgenoot bijvoorbeeld, moesten het met gekochte cadeaus stellen.

Maar de schoonbroer, die kreeg een trui! Het Billie patroon van Zonen 09 sprong bijna uit zijn hoesje om zich aan te bieden. Schoonbroer was nl. fan van de drie truien van Echtgenoot. Maar dan misschien wel met een wat… ahum… volwassener stofje.

Schoonbroer Tim is ietwat breder gebouwd dan Echtgenoot, dus vreesde ik dat het tienerpatroon uit Urban Style niet groot genoeg zou zijn. Vandaar dat Billie lag te popelen om zich aan te bieden!

Ik leende een trui van Tim via mijn zus, mat deze af op het patroon en koos (gelukkig!) de juiste maat. De stof kocht ik tijdens mijn grote aankoop bij Madeline de stoffenmadam, goedgekeurd door Echtgenoot. Uber zachte sweaterstofjes zijn het! En super mooi.

De trui werd op Kerstdag uitvoerig gepast en gekeurd en goed bevonden door zowel schoonbroer als zus!

 
IMG_4361

 

Het gepluis dat hier nog op de trui hangt, is afkomstig van het fleece stofje voor deze capes. Dat werd nadien vakkundig verwijderd maar de fotoshoot moest helaas snel gebeuren!

 

IMG_4362

 

Ik maakte het zakklepje als detail, tobde heeeeeeel lang over welke knoop ik zou gebruiken en koos het exemplaar dat er volgens mij nog het best bijpaste.

 

 

IMG_4363

 

Patroon: Billie voor mannen – Zonen 09

Stof: Madeline de stoffenmadam

  1 Comment

Laat maar van je horen!