Bling for me

Over ’t algemeen, is bling niet mijn ding. Hé dat rijmt! Maar voor deze Julia sweater van Compagnie M, maakte ik een uitzondering.

De glitter sweatstof is overschot van deze leather sweater. Ik vond de stof toen veel te weinig rekken, maar zag er voor één of andere reden toch een Julia in. Ik sloeg dus Martes stofadvies (ze raadt stoffen aan die in beide richtingen rekken) volledig in de wind en knipte mijn Julia. Ik koos dezelfde maat als mijn eerste Julia sweater, die zit heel ruim dus zou dat wel goed komen met dat weinig mee rekken…

Oef, dat kwam gelukkig uit. Hoe idioot zou het geweest zijn he. ‘Zie je wel’ , zou men dan zeggen. Maar niets is minder waar, mijn trui paste! Hiep hiep!

Ik knipte de panden met de rek richting anders dan normaal, om het gebrek aan rek in de mouwen op te vangen. Dat bleek een goede keuze. Maar hierdoor kreeg ik het achterpand niet meer volledig uit de stof. Don’t panic! Ik knipte het pand door op middenrug en naaide het opnieuw aan mekaar met een panter biais tussen. Lekker hip en trendy, ho ho! Ik vond het effect wel leuk eigenlijk.

Alleen… kwam ik stof te kort voor de mouw- en heupboorden. Sapperliepopet! Hierdoor bleef het blingding nog weken liggen. Ik vond uiteindelijk nog van de glamour sweat in wat ik dacht dat de juiste kleur was. Dat was niet zo simpel zenne, die stoffen waren overal snel uitverkocht! Het nieuwe lapje dat ik bestelde bleek toch net dat tikkeltje anders te zijn maar dat kon mij worst wezen, het was voor de boorden, dus dat tikkeltje verschil kon er wel mee door.

Ik droeg de trui al vaak en kreeg al heel wat complimenten, van collega’s, van de Zus… Ze bestelde alvast haar eigen exemplaar. Oké ze rekt niet zoals de vorige, maar zit toch lekker en ziet er leuk uit. Win win noem ik dat!

De huidige weersomstandigheden lieten niet echt veel fantastisch fotoshooting toe en ik moest het opnieuw met de zelfontspanner stellen so… there you are…

 

_HJS0511

 

_HJS0515

 

_HJS0516

 

_HJS0513

 

_HJS0524

 

_HJS0522

 

_HJS0526

 

_HJS0529

 

_HJS0530

 

_HJS0533

 

_HJS0535

Patroon: Julia sweater – Compagnie M

Stof: Den depot van Het Machien

Biais: Fournituren.nl

 

  4Comments

  1. CarlaK   •  

    Hele toffe trui, geen Barbieblingbling (eikes), maar pure rock & roll glitter !

  2. Stannel   •  

    Maar die is geweldig, zeg! Het detail doet m het! Totally my style!

Laat maar van je horen!