Blog reanimatie

Het is weer van dat. Het is hier weer heel lang stil geweest. Ik weet dat ik het eerder zei, maar deze keer komt er echt verandering in.

Een hele tijd geleden alweer, ondernam ik al stappen om de aankleding van mijn blog wat op te smukken. Om mijn blog meteen nieuw leven in te blazen, pakte ik het professioneel aan en ging voor de eigen domeinnaam, hosting… the whole shabam! Maar inhoudelijk bleef het op een laag pitje staan.

Mijn energie was ver te zoeken, in de zomer spendeerde ik ook absoluut weinig tijd achter beeldschermen en ik leek daarna gewoon… te leeg aan het einde van de dag om bloggen (en naaien) er nog eens bij te nemen. Tijd leek nog schaarser dan anders.

Maar, ondertussen, heb ik het licht weer gezien. Letterlijk en figuurlijk. Misschien zit de indian summer en de zachte winter er voor iets tussen. En this time, I’m doing it right!

De goesting is er ook weer, en dat scheelt toch wel wat. Ik was precies vergeten dat ik bloggen leuk vond! Ik schreef in mijn hoofd wel nog steeds posts, maar uit het hoofd en op het wereldwijde web kwamen ze niet. Ik blogde mentaal nog wel, maar was te leeg om er fysiek iets aan te doen. But no more.

Ik las in de zomer mijn naamgenote haar Blogboek meermaals van voor naar achter en dat spoorde me toen wel aan, dus nam ik het opnieuw ter hand en nu bruis ik echt van de ideeën.

 

FullSizeRender-13

 

Ik nam ook eindelijk de tijd om me op Goodreads te begeven, wat ook de leeshonger in mij weer aanwakkerde, zowel voor boeken als voor blogs (want blogs lezen deed ik evenmin). Ik kwam op de blog van Kathleen van Verbeelding terecht, pikte daar nog wat heel nuttige tips EN een e-book over een blogagenda (zie foto bovenaan) op en nu ben ik dus echt zwaar aan’t organiseren. Ondertussen schreef ik me ook in voor Kathleens online cursus ‘Meststoffen voor jouw blog’. Spannend. Ik zal hier later nog een review over posten.

Ik keek vroeger wat neer op ‘georganiseerd’ of scheduled blogging, maar OMG wat een verschil. Ik sprak mijn spark file op Evernote aan (ahja, wat dat was een van Kelly’s tips), lijstte de naaiwerkjes die ik voor de feesten had geproduceerd op en kon al meteen een blogkalender voor januari en februari vullen! Jippie! Ook in maart staat al wat gepland.

 

FullSizeRender-15

 

Ik ben nooit de meeste ordelijke planner geweest. Ja, ik maak lijstjes, veel lijstjes, maar werd er in het verleden alleen maar depressief van, omdat ik dan zag hoe weinig er van werd verwezenlijkt. Op deze manier, is het echter een overwinning. En haalbaar bovendien. Voorlopig probeer ik dus rond de driemaal per week te bloggen. Voor januari en februari gaat dat zeker lukken. Als ik echter merk dat het niet haalbaar blijkt (maar ik probeer dat zeker vol te houden!), verminder ik dat naar twee per week.

Ik plande ook al wat rubriekjes, hopelijk leuke. Ik geef jullie in deze post alvast een voorsmaakje, kunnen jullie dan even laten weten of jullie dat misschien interessant zouden vinden of niet? Het zal natuurlijk niet allemaal over naaien gaan, want ik heb geen oneindige naaiuren per week.

Dit zijn alvast rubriekjes die maandelijks terugkeren:

 • Vanaf februari breng ik de ‘Count your blessings‘ terug. Op elke eerste van de maand, herbekijk ik de voorbije maand en lijst ik op wat me gelukkig maakte. Deze maand kan ik alvast een preview geven: vorige week liep ik de trap op en hoorde ik uit de badkamer gegiechel komen van Flavie, die in haar bad zat en wederom moest giechelen en lachen doordat haar papa onnozel met haar doet. En ik besefte: ik ben gelukkig. Ik heb een leuke, prachtige dochter met de mooiste lach ter wereld en een goede echtgenoot die ook nog eens een geweldige vader is. Ik ben gelukkig. Neh! En iedereen mag het weten!
 • Nu ik goodreads ontdekt heb, ontdekte ik ook de Verbeelding Book Challenge. Om wat meer uit mijn comfort zone te treden op leesvlak (ik herlees te veel boeken omdat ik een beetje ‘bang’ ben dat nieuwe boeken tegenvallen), neem ik dus deel aan de Challenge van 2016. Ik ga maandelijks evalueren hoe ver ik sta met de challenge en de boeken die ik las, bespreken. Deze post zal op zaterdag verschijnen halverwege de maand (dus een zaterdag ergens tussen de 12e en de 19e van de maand).
 • Een ‘Would-be world traveller‘ rubriek. Dan toon ik foto’s en beschrijf ik een plaats/stad/land… waar ik geweest ben en waarvan ik het de moeite vind om deze met jullie te delen. Hierin zal ik een post plaatsen op elke laatste zondag van de maand.

 

Ik had ook dringend structuur nodig in mijn leven. Beter aan time management doen is echt een must geworden. De afgelopen maanden zijn zo druk geweest, maar druk op de verkeerde manier. Met te weinig echte quality time voor mijn gezin, werk voor school zonder echt doeltreffend te zijn en vooral ook: veel te weinig me-time.

Ik deel dus mijn week in vanaf nu. Dinsdagavond wordt vaste naaiavond. Op woensdag heb ik een lesvrije dag dus is dinsdagavond ideaal om wat naaitijd in te plannen. En dat deed ik al in de creatieve agenda van La Maison Victor!

 

FullSizeRender-14

 

Woensdagavond wordt tv- avond. En alle andere avonden van de week (uitgezonderd weekend), zijn voor schoolwerk. Uiteraard na quality time met het gezin en nadat Flavie is gaan slapen. Valt haar goesting om vroeg te gaan slapen op dinsdagavond nu wat tegen, dan zal echtgenoot zich over haar moeten ontfermen, want mijn naaitijd geef ik niet meer op vanaf nu! Zondagavond en woensdagvoormiddag voorzie ik blogtijd. Dan neem ik wat uurtjes op om blogposts te schrijven. Het weekend is verder vrij in te vullen.

Natuurlijk is dit schema niet onwrikbaar. Er moet altijd ruimte blijven voor spontaneïteit! Maar om te voorkomen dat ik mezelf wegcijfer en mijn hobby’s opzij zet voor alles en iedereen anders, moest ik die naaitijd een vaste dag geven. Zo weet ik dat, weet echtgenoot dat en kan ermee rekening gehouden worden.

 

FullSizeRender-12

 

Om ook geen lui gat te worden (of erger worden, want stiekem ben ik dat wel al), voorzie ik naast blogtijd op woensdagvoormiddag ook een uurtje om te gaan zwemmen. Beetje baantjes trekken en mijn lijf doen bewegen zal zeker geen kwaad kunnen!

Wat een ellenlang bericht is dit geworden. Hopelijk heb ik jullie niet te hard verveeld. Maar nu heb ik het ook zwart op wit staan, dan kan ik er echt helemaal niet meer onderuit! Haha!

Plannen jullie ook je week? Gebruiken jullie een blogkalender? Ik hoor graag jullie mening en ervaring.

Wish me luck, dat ik het moge volhouden, dat het moge werken en vooral dat ik er NOG gelukkiger van moge worden!

  8Comments

 1. CarlaK   •  

  I wish you lots of luck, dat komt wel goed met die planning !

 2. gerhilde maakt   •  

  Ik ben heel blij met je plannen! Twee van je drie nieuwe rubrieken heb ik ook (count your blessings en de book challenge), veel blogplezier! Want dat is uiteindelijk toch het belangrijkste, he.

 3. ik   •  

  Een planning vind ik wel handig. Dan komt alles wat gespreid. Ik doe ook mee aan de bookchallenge trouwens.
  Veel succes met het bij houden van je planning 😉

 4. Moeke veerle   •  

  Ik ben nog veel erger met plannen….ik plan echt graag…maar echt zo van : ik kom thuis en het eerste uur poets ik en dan boodschappen tot…enzovoort en ik kan zo belachelijk gelukkig zijn dan….en dat past echt zoooooo hard iet bij mij en toch ben ik zo…..en het betert niet met ouder worden….

 5. CreativEls   •  

  Eerst en vooral, blij terug iets van jou te vernemen in Bloglang. Die blogdip, ik denk dat één ieder van ons dat al meemaakte. Een planner kan er bij helpen als je toch terug aan het bloggen gaat en er wat regelmaat wil inbrengen. Maar als het niet lukt om er je aan te houden dan is dat maar zo. Voor mij is 2016 het jaar van minder “moeten” maar meer van de dingen die positiviteit brengen en blijheid.
  Lieve groetjes
  Els

 6. Sarah   •  

  Ik heb dat ook, een lak aan plannen (blogsgewijs dan) maar het zou verdorie wat handiger zijn. Ik ben de laatste tijd teveel een people pleaser geweest op mijn blog. Enkel naai-gerelateerde dingen (want ja, dàt willen ze alleen maar lezen, dacht ik). Maar daarvoor ben ik niet beginnen bloggen. Ook al vind ik naaien leuk en erover bloggen ook, ik heb nog iets meer te vertellen! 😀
  Ik leg mij lat iets minder hoog, 1 keer/week zeker, de rest is meegenomen.

 7. Barbara   •  

  Hej Kelly, inderdaad lang geleden, maar fijn dat je terug bent! En meteen zo professioneel precies 🙂 Al was dat al wel effe zo, met je vernieuwde look en zo! Ik kijk uit naar je nieuwe schrijfsels! Ik ben sinds kort ook aan het bloggen, en zoek ook nog een beetje naar hoe het voor mij ideaal is. Zal wel nog effe duren eer ik dat gevonden heb 🙂 Ik ontdekte ook de Verbeelding al (blog van Katleen) en vond er leuke tips. Een kalender overweeg ik ook, of alleszins meer echt met een agenda werken. Ik zie wel hoe het loopt, ik heb hier alleszins weer wat tips 🙂
  Moest je interesse hebben: hier mijn blogje: http://lilliepawillie.wordpress.com Altijd welkom 🙂

 8. Petits Pirates   •  

  Haha… gebruik geen blogplanning, maar overweeg ook dringend een reanimatie! 😉
  Ik houd je in de gaten…

Laat maar van je horen!