Breien

U zag het alvast in blogland. Her en der verschijnen prachtige breiwerkjes. Breien is helemaal in!

Mijn favorieten:

 

Het lijkt ook allemaal zo gemakkelijk he. Jezelf snel even leren breien en hoppa een week of 2 later is daar een trui! Moet kunnen, dacht ik!

Nooit had ik gedacht dat ik ooit nog de breinaalden ter hand zou nemen. Mijn enthousiasme was pas echt geprikkeld na het zien van de prachtige Claudette cardigan van Véronique Leysen in de vorige editie van La Maison Victor. Voorlopig nog veel te hoog gegrepen, nederig beginnen leek me een goed plan.

Een telefoontje naar Oma Paula zorgde alvast voor een groot deel van het gerief. Ik kreeg een grote zak met ettelijke breinaalden, twee dikke mapjes met ‘reader’s digest’ breihandleidingen en stopnaalden. Thank you kindly, Oma! Ik rakelde nog ergens een bolletje wol op in een roze waar mijn tenen van opkrullen en ging aan het oefenen…

 

Schermafbeelding 2016-02-21 om 23.05.55

 

De bovenste is de Ierse gerstekorrel steek. Dat vind ik wel een leuke. Dat lukte wel aardig voor een first timer, vinden jullie ook niet?

Natuurlijk ging ik niet ver komen met één bolletje dunne wol. Laatst kwam ik toevallig langs een Veritas en ging daar wat snuffelen tussen de wol. Ik vroeg advies aan de dame in de winkel. Zij raadde me een dikke, zachte wol aan. Niet te duur en met wisselende dikte. Zo zouden foutjes minder opvallen. Ik zag dat wel zitten en vond vooral de prijs een doorslaggever. Als ik het nog zou verpesten, zou ik alleszins niet te veel geld weg gegooid hebben.

Het idee van de verkoopster dat de wisselende dikte van de wol foutjes zou maskeren zinde me wel. Ik moet echter zeggen dat het net tegenovergesteld is uitgedraaid. De soms dikker uitspringende stukken lijken eerder op foutjes, terwijl het er geen zijn. Zo lijkt mijn werk vol foutjes. Dat is natuurlijk allesbehalve de bedoeling! Maar enfin, voor een sjaal moet dat er wel mee door kunnen zeker?

 

Schermafbeelding 2016-02-21 om 23.05.09
Ik bestelde ondertussen ook het boek ‘Jules en Julie voor groot en klein‘ van Julie Jaeken van Julija’s shop. Hopelijk verbetert mijn gebrei hiermee ook wat!!

Laat maar van je horen!