Bridezilla

Zoals u in m’n vorige post al kon lezen moest de snuggler af zijn omdat ik morgen m’n beste vriendin ga zien.

Waarom ga ik ze zien? Omdat het mijn vrijgezellenfeest is, tien!

Moest ik het nog niet vermeld hebben, ik ga dus trouwen… in mei!

En mijn zus en beste vriendin, die m’n getuigen zijn, organiseerden morgen een vrijgezellenfeest. Noem het gerust een vrijgezellendag want het gedoe begint al in de namiddag!

Ik was er relatief gerust in want Els kent me goed en weet wat ik apprecieer en wat niet. M’n zus en ik daarentegen, zijn totaal verschillend, maar Els kon haar wel aan om haar in te tomen.

Ik heb er dus nooit echt van wakker gelegen van wat er staat te gebeuren. Het enige dat ik mocht weten was de datum (duuuuuh) en de plaats => Gent! Ik heb 6 jaar op kot gezeten in Gent dus Gent is altijd een beetje tweede thuis geweest, goede keuze dus al!

Nu, de laatste dagen krijg ik zo vanalle opgaven en vragen door:

– wat is je t-shirt maat?
– wat is je heupwijdte en bovenheupwijdte?
– zorg dat je een legging aandoet, er mag een rokske over maar dan geen te lang!
– zorgt dat er over uw bovenkleding een t-shirt kan maar er mag uiteraard een jas over!
– draag open stretches (ik heb uitgerokken oorbelgaatjes van 8 mm moet u weten) zodat er iets door kan!

Unk? In wat gaan ze mij in godsnaam steken? Ik zie het zo al voor mij he, te kakken gezet voor heel Gent met de marginaalste kledij die er bestaat!!! Maar ik blijf hopen dat Els me liever ziet dan dat… al begin ik toch een beetje schrik te krijgen!

Ik weet ondertussen ook dat er in de namiddag een activiteit is gepland waarvoor moest geboekt worden met het aantal personen… maar ik heb geen flauw idee wat dat kan zijn! Oh help, dit is allemaal zo niets voor mij! Ik hou niet van verrassingen en dan zeker niet zulke! Wat heb ik mezelf aangedaan!

Maar allee, ik gun ze hun pleziertje en ik moet wel toegeven, ’t is ne keer plezant om alle vriendinnen die in uithoeken van België wonen tesamen terug te zien. Eender hoe de activiteiten verlopen, waar wij zijn is het altijd feest! Wij zijn gewoon het feesje en maken overal plezier als ’t moet!

Wat ik NOG minder leuk vind, is het plannen van dat trouwfeest! Bah, ‘k ben het al zo kotsbeu! Ik had een kleine, gezellige trouw in m’n hoofd, met niet te veel poeha!

Maar kendet, dan moet ge die en die toch uitnodigen want das toch beleefd, en die uit morele verplichtingen en bla bla bla en nu is het hele spel me gewoon voorbij gegaan! Ik heb al spijt dat het ni gewoon gemeentehuis is en dan onder ons gaan eten! Gelukkig is er al geen kerk bij! :-O

Ik probeer er zo weinig mogelijk over te zagen enz maar het feit dat tot nu toe ik alles heb gedaan en de Aanstaande vrijwel NIETS, steekt me toch een beetje tegen! Allee nee, ‘k mag niet zeggen dat hij niks heeft gedaan, hij heeft de uitnodigingen ontworpen, maja, hij is dan gvd ook grafisch ontwerper!

Tenten moeten we hebben, ikke ma zoeken zenne! Maar ‘k ben het beu, dat de mensen voor mijn part in de regen staan! Maja da kunde dan zo ni over uw hart krijgen he!

En zo wordt ne mens een echte ‘bridezilla’, terwijl dat dat mij verder eigenlijk weinig kan schelen! Ik wil daar ni over zagen!

Ik ben al content dat het eten een speenvarken is, gebakken door de mannen van de scouts! En dat de taart in orde is, dat er genoeg alcohol gaat zijn en dat er budgetvriendelijk wordt getapt door de jeugd van de jin van de scouts (waarvan wel ongeveer de helft leerlingen van mij zijn maar soit!)! En als laatste ben ik super content dat ons eten voor de mensen van ’t avondfeest ne goeie vettige hamburger zal zijn van de lokale hamburgerlegende (serieus de beste hamburgers ooit!)! Zo behoud ik toch een beetje mijn volkse trouwfeest!

Oh ja, en ik ben ook verschrikkelijk content dat mijn jurk zo snel in de sjakosj was, nog geen uur geduurd! Oef want ik shop al ni graag en dat in en uit wringen in die jurken… brrr!!!!

Morgen voor het hele vrijgezellengedoe nog eerst gaan shoppen voor lingerie met Els… ‘k moest weer moeilijk doen en voor een bustier jurk kiezen zenne! Pffff ik zie er nu al tegen op! Als ik iets nog harder haat dan gewoon shoppen, dan is’t wel shoppen voor lingerie!

Voila, ’t is eruit! ‘k Moest mijn bridezilla gehalte ergens kwijt, en sorry, u bent er slachtoffer van geworden! Ik beloof da’k het nooit meer zal doen!!!!!!!

  2Comments

 1. vee   •  

  Oh ikwas ook zo
  Wilde zelfste voet naar de kerk
  En geen echt trouwkleed
  Gewoon wat witte spullen pver elkaar
  En wat is het geworden denk je……
  Maar ik zou het direct terug doen 🙂

 2. KellyJade   •     Author

  Krijg er toch nog de pipernellekes van! 🙂

Laat maar van je horen!