CERN (Genève)

Vorige week was het ‘weer’ zover, ik mocht nog eens met mijn leerlingen van het laatste jaar naar Genève. Net zoals toen, 3 jaar geleden, gingen we daar het CERN bezoeken, het nucleaire onderzoekscentrum voor deeltjesfysica.

De vorige twee jaren organiseerde ik de uitstap niet, vorig jaar omdat ik thuis was, net bevallen. Dit jaar waren mijn leerlingen echter weer zeer enthousiast en vragende partij. Zij vragen, ik draai!

Op dinsdag 8 maart vertrokken we na schooltijd met de bus naar de luchthaven (handig als het zo dichtbij is). Net zoals de vorige keer, waren er weer stress momentjes. We misten net niet onze vlucht omdat we wat bleven treuzelen aan de Starbucks. Oeps! Ik kreeg wel een gratis koffie van een vriendelijke leerling! Eindelijk erkenning voor mijn inzet! 😉 Aan de gate merkte een meisje dan dat ze haar boarding pass had laten liggen aan de douane. Gelukkig leven we in de era van de smartphones en kon ik dankzij 4g de boarding pass op mijn iPhone downloaden. Oef!

Twee meisjes namen voor de eerste keer het vliegtuig maar met uitzondering van wat turbulentie in het begin, verliep de vlucht vlekkeloos.

We overnachtten opnieuw in de Geneva Hostel, de meisjes in een slaapzaal, de jongens in een slaapzaal en collega geschiedenis en ik in een dubbele kamer. Goedkoopste en gezelligste optie. Ik zocht op voorhand een min of meer betaalbaar restaurantje in de buurt van onze hostel en we gingen lekker dineren. De sfeer zat er al bij het eten goed in. Na een lekkere kaasfondue (in mijn geval) en uiteraard de nodige selfies (*zucht*) trokken we verder Genève in.

We gingen een gezellige bar binnen, dronken nog een cocktail, de ene al meer ‘virgin’ dan de andere (guilty!) en kropen onder de wol. Die wol bleek om half 3 nog steeds niet in slaapmodus te zijn en er was een interventie van de nachtploeg van de hostel nodig om uiteindelijk de stilte te vrijwaren.

Met kleine oogjes verschenen we aan het ontbijt. Die oogjes gingen snel open na een aangename wandeling langs het meer van Genève in het zonnetje. Ook hier werden de nodige selfies genomen! Maar over de ambiance was niet te klagen!

 

 

_HJS4000

 

_HJS4013

 

 

Na een tussenstop in het Zwitserse filiaal van Starbucks (coffeeeeeeee en mmm cinnamon buns!) namen we eindelijk de tram richting CERN.

 

image

 

We werden daar hartelijk ontvangen in onze eigen taal, iets waar ze in CERN echt mooi rekening mee houden. We nuttigden een snel middagmaal in het restaurant van CERN (want hier hanteren ze tenminste democratische prijzen) en kregen een inleidingspresentatie.

We kregen te horen dat we deze keer bij onze rondleiding het data center (waar alle computerservers staan) en de antimateriefabriek te zien kregen. Voor mij leuk, want dit had ik nog niet gezien. Voor de leerlingen was het data center misschien iets dat minder bij hun studies aanleunt. Je kan helaas niet kiezen wat je te zien krijgt. Dit gezegd zijnde, je bent op CERN, je moet niet klagen!

Wel jammer dat onze gids voor de eerste keer een rondleiding gaf. Ze deed haar best, maar niet alles was even goed te begrijpen voor de leerlingen denk ik. Al vonden ze het zeker interessant!

 

_HJS4024

 

_HJS4028

 

_HJS4029

 

image

 

image

 

_HJS4044

 

image

 

_HJS4087

 

_HJS4083

 

_HJS4082 _HJS4073

 

_HJS4069
_HJS4066

 

_HJS4063

 

_HJS4081

 

_HJS4055

 

Toffe groep!

_HJS4095

 

Na de rondleiding keerden we terug naar de luchthaven en zonder problemen terug naar huis.

De leerlingen van het vijfde jaar zijn nu al aan het zagen voor volgend jaar. Ik zal al maar beginnen plannen zeker?

 

Blijkt dat ze coole technologie hebben op CERN (verrassend, nietwaar?!), dit filmpje wilde ik jullie echt niet ontzeggen:

  3Comments

  1. gerhildemaakt   •  

    Ik denk dat jij toch wel de coolste leerkracht bent op jouw school. 🙂

    • KellyJade KellyJade   •     Author

      Wij hebben een redelijk jonge ploeg en ik heb best nog veel coole collega’s! 😉 Onze leerlingen mogen zeker niet klagen!

  2. Pingback: kellyjade.be – CERN, again

Laat maar van je horen!