Couponnekes worden ronnekes

Awel se, ik heb mijn aangekochte couponnekes van daarstraks meteen verwerkt!

Dat stukske tricot was een halve meter op stofbreedte, ideaal dus om een cirkelsjaal van te maken! Ik was dat al lang van plan om eens te doen, maar dan zag ik Deborah haar super simpele manier en kon ik er meteen aan beginnen!

Dit werd het! Ik ben er WEERAL vergeten een label in te zetten maja, deze hou ik toch lekker voor mezelf en ik weet dat ik hem zelf gemaakt heb!

Met de overlock stak dat in nog geen 5 min in mekaar zeg!
Een blinde hechtsteek naaien in tricot daarentegen, is ook nog niet zo vanzelfsprekend… Maar allee, ‘k heb er een leuk sjaaltje bij!
Het petit pan couponneke bleek 30 cm op stofbreedte te zijn, ik vond dat ook nog voldoende om een cirkelsjaaltje van te maken! Ik was al van plan om voor moederkesdag voor ons ma een cirkelsjaal te maken, maar had nog geen stofje gevonden dat volgens mij haar ding is en haar waardig is. Ik denk dat dit exemplaar wel kans maakt! ’t Is dus wat aan de smalle kant, maar wel mooi! Ik ga haar nog een herbruikbaar boodschappentaske bij maken ook en ik hoop da ze dan content is! 🙂
Hier heb ik WEL een labelke ingezet 😉

  12Comments

 1. KellyJade   •     Author

  dank u dank u! Nu zit ik wel met een ambetant probleemke! Nu plakte daar toch wel ergens langs de rand van dat katoentje een stuk plakband! God weet waarom maar ik had dat dus niet gezien, zo gewassen en gestikt… Ma nu trek ik diene plakband daar voorzichtig af en zit er zo keeeeiii veel lijm nog op de stof! Juist op die die ik aan mama wou geven, wat nu gedaan? Iemand tips om die lijm daar zo stofvriendelijk mogelijk af te krijgen? Wassen helpt niet… heb ik ondertussen opnieuw gedaan…

  • Juffra Toertjes   •  

   Mooie sjaaltjes!
   En dien lijm….mss met alcoholvrije nagellakremover?….wel eerst effe testen op een proeflappeke dat de kleur er niet afgaat ( bij den Action verkopen ze ronde pottekes met nagellakremover-pads…zonder alcohol!….. Ik gok maar wat, ik weet het eigenlijk ook niet!)
   🙂

 2. Anneleen   •  

  Ons mama vraagt ook altijd naar cirkelsjaalkes.
  Daar is ze tegenwoordig zot van, gemakkelijk want die zijn snel klaar 😉

 3. Anouk   •  

  Wauw de groene vind ik mooi! Moet dit dus ook maar eens gaan proberen…….. als ik alle andere dingen die ik nog wil maken uit het hoofd heb……… Groeten

  • KellyJade   •     Author

   hij draagt ook heerlijk, vandaag uitgetest 🙂

 4. Barbara   •  

  waauw, echt heel erg mooi! tips voor de lijm weg te krijgen heb ik helaas echt niet, maar ik duim dat iemand anders de juiste oplossing weet!

Laat maar van je horen!