De renovatie – deel 1

Zaterdag trommelden we de ‘zwaar mannen’ (lees: de vrienden van de scoute) op om mee te helpen breken in onze nieuwe keuken/eetkamer en badkamer.

Alles moest eruit! En dat is ook grotendeels gelukt! De schouw werd met geweld afgebroken, muurtegels uitgebeiteld, een bad, toilet en pombak afgebroken, de vloer werd in duizenden stukken geslagen en ook de keukenkasten moesten eraan geloven.

Ik was vooral heel blij dat dit allemaal zo vlot verliep! Het ging veel sneller dan verwacht. Nu ja, breken is het gemakkelijkste zeggen ze…

Zondag braken echtgenoot en ik dan nog het vals plafond af.

Maandag kwam de container en die werd meteen grotendeels gevuld door echtgenoot, schoonbroer, vader en ik! Dat puinscheppen ging gelukkig ook veel sneller dan verwacht! Jammer genoeg niet zonder slachtoffers, echtgenoot kwam er uit met 2 hechtingen in de duim!

Deze week wordt het geraamte van de keukenkasten nog verder ontmanteld, de buizen van het sanitair en de elektriciteit nog blootgelegd en dan kan het opbouwwerk beginnen! Jeeeeeej!

Jammer genoeg moeten we wachten tot 5 november, dan kan de elektricien beginnen. Intussen kan ik onze hele inboedel inpakken om tijdelijk in het ouderlijke huis te gaan wonen…

Voor:

Tijdens (dit was zaterdag):
 niemand een bad nodig?
Na (dit is vandaag):

  10Comments

 1. Carla Killens   •  

  Wauw, dat ging inderdaad goed vooruit !
  Succes met de verdere werken!
  Liefs!

 2. vee   •  

  Ojee, binnen twee weken komen ze mijn keuken en vloer uitbreken….ik ga bleiten en stressen en compleet flippen…..ik zie het al aankomen…..

 3. MultiVroon   •  

  Gaaf zeg, ruim! En licht met die dakkoepels!

  Hier: 6 dagen breken, 6 maanden bouwen…

 4. C onny   •  

  Wow wat een verandering. Benieuwd naar het opbouw proces 😉 Succes!

 5. CreativEls   •  

  Amai mooie grote ruimtes. Ben ook benieuwd naar het eindresultaat. Nog veel breek en werkgenot. En niet teveel accidenten meer voor het ventje want anders gaat het niet opschieten he.

 6. JoChapeau   •  

  Zo'n zalig grote ruimtes !!!! (en zo déjà vu, die lichtramen in het plafond bestonden ook in ons huis vooraleer we verbouwden)

 7. Sarah   •  

  Awel, dat zou ik er toch ook uitbreken. 🙂 Bij ons zijn de afbraakwerken gelukkig al achter de rug, nu enkel nog beter maken.

Laat maar van je horen!