De renovatie – deel 3

Deze week is er VERSCHRIKKELIJK hard gewerkt in ons huisje! Niet in het minst door echtgenoot! Die heeft zich echt kapot gewerkt! Mijn aandeel was deze keer iets beperkter. Ik liep meer in de weg en moest uiteraard overdag werken op school!

Gelukkig vindt echtgenoot dat allemaal plezant! En hij leert veel!

Maandag en dinsdag:
Laatste scheppen zand werden uit de eetplaats/keuken/badkamer weg geschept en de stenen van het terras buiten werden weggehaald. In de eetplaats/keuken en badkamer werden nieuwe afvoerpijpen gelegd om kapotte, oude te vervangen. Ook hadden we nog een soort van ‘wachtkamer’ putje waarlangs alles nu moest passeren. Dat is nu ook verdwenen. De afvoerpijp van regen buiten werd erop aangesloten en een putje in het terras werd voorzien. Dat zag er zo uit:

Ik hield mij ondertussen bezig met zaken waarvoor ik niet in de weg liep, zoals tegellijm van de muur halen met de pikeur. Stoer he?! 😉
Woensdag:
De afvoerpijpen werden afgewerkt en de daarvoor voorziene putten werden dichtgegooid. Alle oude leidingen van water, gas, elektriciteit en afvoer werden verwijderd en de elektricien kwam voor den eerste keer goeiendag zeggen. Die liet er geen gas over groeien en begon gelijk alle gleuven (een gène gelijk da ze bij ons zeggen) voor de leidingen in keuken/eetplaats en badkamer te kappen. Verder werd dan de vloer overal gelijk gemaakt, er werd plastiek en betonijzer opgelegd. Zo zag dat er uit:

Donderdag:
En dan vanochtend, kwamen ze den beton gieten! Op een uurke was dat daar geklonken wist echtgenoot mij te vertellen! We zijn goe bezig!

  2Comments

Laat maar van je horen!