De renovatie – deel 4

De huidige stand van zaken:

Afgelopen woensdag kwamen de elektriciens opnieuw langs. De hele benedenverdieping is ondertussen voorzien van bedrading en ook een groot deel van de eerste verdieping boven is in orde. Het was heel interessant om die mannen aan het werk te zien. Ze hebben nog wat moeten puzzelen en ontcijferen hoe onlogisch den elentriek was aangelegd in dat huis van ons! Ook de chauffagist kwam langs om al de nieuwe leidingen van keuken/eetplaats en badkamer te leggen, zodanig dat we in die ruimtes verder kunnen met plakken, vloeren e.d. In december komt hij terug voor de rest van de leidingen en de nieuwe ketel. Hopelijk kunnen we onze arme katjes dan stillekes aan van chauffage voorzien, dat die beestjes daar niet dood vriezen. Voel me daar al zo schuldig over!

Morgen komt eindelijk diene van het sanitair eens zien. Daar waren we nog op aan’t wachten. Woensdag komen onze jolige elektriciens dan terug. Het gaat vooruit!

Alleen hebben we dit weekend weer iets onvoorzien ontdekt. Zo gaat dat naar ‘ t schijnt met renovaties. We ontdekten een vochtplek aan het houten binnendak van ons plat dak ter hoogte van de badkamer. Vandaag een dakwerker laten komen. Dak lijkt nog in goede staat, vocht was van condens met het beton gieten over de vloer enzo maar onze twee licht koepels zijn niet meer in geweldige staat. Die dachten we sowieso te vernieuwen. Maar nu blijkt dat ze zo zinken dakbedekking niet meer gebruiken dus kunnen ze die koepels niet vernieuwen zonder nieuwe roofing te leggen. Yepla! Nog wat kosten! 🙂 Echtgenoot en ik zijn dan aan het denken/dromen geslagen en hebben meteen een extra offerte aangevraagd voor een groen dak. Ge kent dat wel, zo’n dak met planten (ik droom van een moestuintje) op. Goed voor het milieu, goed voor de isolatie en goed voor de waterafvoer! We zullen nu zien hoe het in ons budget past. Anders zal het voorlopig nieuwe roofing zijn met de basis van ‘wortelvaste’ laag ofzoiets en de droom van een groen dak binnen een jaar of 5!

  3Comments

  1. Nancy De Smet Stikplezier   •  

    Dat zijn nogal een werken!
    Jammer dat er bijna altijd onvoorziene kosten bijkomen. Hopelijk valt de prijs voor een 'groen' dak goed mee!

Laat maar van je horen!