De renovatie – deel 7

In ons huisje is ondertussen vanalles gebeurd.
Een hele tijd geleden kwamen 2 mannen de keuken/eetkamer/badkamervloer isoleren met purschuim. Dat was zo à la Breaking Bad met hele pakken aan en maskers en alles werd hermetisch afgesloten met plastieken doeken. Dat zag er wel cool uit! Helaas heb ik er geen foto van.
Niet lang daarna kwam onze vloerder ongeveer 6,5 ton chappe droppen en die werd mooi waterpas over het purschuim gegoten!
Dat zag er zo uit:
Meteen veel properder! Maar nu is het NOG properder! De week erop ( dat was vorige week dan) kwam diezelfde vloerder nl al tegels leggen. Jeej! Omdat onze tegels bij hem waren geleverd, hadden we ze zelf niet meer als dusdanig gezien nadat we ze kozen hadden. Maar ik moet zeggen… Ze zien er goed uit! Beige met zo vlekjes en veegjes en spikkels in, ge ziet er begot geen vuil op!
Vandaag werden de plinten nog geleverd en morgen wordt alles gevoegd! Goed he? Voorlopig siet het er dus zo uit beneden:
Het oogt veeeeeeeeeeel ruimer en lichter zo!!!
Voor deze ruimte zal het hierna wat afwachten zijn tot wanneer eindelijk de mannen die ons plat dak komen vernieuwen, opdagen! Omdat dat sterk afhankelijk is van het weer, doe ik elke dag een offerdans voor de weergoden dat het komende maandag stralend, niet te koud weer gaat zijn. Doen jullie massaal mee? Zonder vernieuwd dak kan er geen vals plafond komen en zonder vals plafond geen keuken of badkamer! Stranded dus! Fingers crossed!
Wij zitten ondertussen zelf natuurlijk niet stil! Wij namen onze toekomstige slaapkamer onder handen. Het behangpapier werd afgestoken ( mijn god heb ik dat echt al zo veel gedaan in mijn leven?!) en de plankenvloer werd opgeschuurd! Man wat een werk is me dat! Ik kon jammer genoeg het machien niet onder controle krijgen (nog niet op krachten of gewoon niet sterk genoeg?) dus viel het karwei ten laste van papa en echtgenoot. Papa vorderde geweldig op zaterdag en echtgenoot maakte het werk af op zondag. Ik nam de kantjes voor mijn rekening. Dat ging tergend traag dus er rest me nog wat werk komend weekend! Dan wordt ook het groot schuurwerk verder gezet in de gang en de tweede slaapkamer. Nog veel werk dus, maar we komen er wel!

  5Comments

 1. vee   •  

  Amai, eerst dacht ik : pffff ze mag het hebben, zo n verbouwing, maar nu ben ik begot bekanst jaloers…

 2. CreativEls   •  

  Amai, dat is al goed opgeschoten. Ik vind dat het daar nogal vooruit gaat.

 3. Ulli   •  

  wauw! lookin' gooood girl!! krijg er terug verbouwkriebels van!! Als je een extra schuurmachientje wil, laat maar horen!
  dat offerdansje laat ik aan de andere lezers over ;o)

 4. JoChapeau   •  

  Amaai, dat begint er echt al heel erg op te lijken he !

 5. Nicole Claudia Blok   •  

  Zo… de vloeren zien er strak uit zeg!! Prachtig en lekker dat je gelijk zo van die mooie ruimtes ziet ontstaan.

  Groetjes, Collie

Laat maar van je horen!