De renovatie – deel 8

Het is weer eens wat opgeschoten in dat kot van ons! 😉

Afgelopen week kwamen ze EINDELIJK voor ons plat dak. Dat werd volledig vernieuwd en kan er nu weer een aantal jaar tegen.

Tijdens
Na

Dan kon er ook eindelijk aan het vals plafond in de keuken begonnen worden. Het stukje waar effectief de keuken komt is al bedekt met gyproc. Dat wordt ook direct afgewerkt, zodat de keuken zo snel mogelijk kan komen en de rest wordt natuurlijk ook zo snel mogelijk opgehangen. Helaas konden schoonbroer en echtgenoot vandaag niet verder werken aangezien echtgenoot momenteel geveld ligt in de zetel met een buikgriepje!

Maar het ziet er momenteel al zo uit
Terwijl de mannen dat deden (en ik een beetje hielp, maar wel maar een klein beetje ;^p), kwam er iemand onze trap zandstralen. Wij hadden besloten om dat te laten doen omdat we het niet zagen zitten om onze lange trap zelf te schuren. Nu zijn meteen ook de leuning enzo gedaan. We zagen een gezandstraalde trap bij de beste vriend en zijn madam en dat was wel mooi! Dus, bij ons mocht dat ook!
Onze gang zag er wel eventjes uit als een zandbak, op elk verdiep.
Ge kunt goed zien hoe de plastiek en tape, die wij vrijdagavond zo meticuleus hadden opgehangen, absoluut zijn werk niet doet! Haha, dat hing daar in flarden vaneen jong! Meer last voor diene mens dan wat anders! En we hadden nog wel ons best gedaan:
Maar allé, het heeft toch een beetje geholpen om het zand uit de kamers te houden. Dat viel dus eigenlijk nog mee. Op bovenstaande foto kan je ook nog zien hoe onze trap er tevoren uitzag.
Nu ziet hij er zo uit:
Wel bedekt met een laagje zand hier nog 😉 Dat is ondertussen opgekuist!

Ik kijk al uit naar de dag dat de keuken komt! Jeej, niet lang meer! Volgend plan voor ons zelf is nog eens over de trap gaan met een schuurpapierke om hem glad te maken, de plafonds in de slaapkamers (laten?) schilderen en dan de hele zooi (trap en plankenvloer in de gang en de kamers) in de olie te zetten! Spanneeeeeeeeend!

  8Comments

 1. vee   •  

  De trap is prachtig ! Allé, dan hadden jullie een vakantie-aan-zee-gevoel…..dan vindt ge ook overal zand 😉

 2. Twee emmerkes water   •  

  zwaar onder de indruk van de trap!
  hoeveel lagen verf kan je daarmee wegkrijgen? en misschien nog belangrijker, hoeveel kost dat? 🙂
  reginaryckewaert (at) hotmail (puntje) com

 3. Melissa   •  

  Oh daar ga je geen spijt van krijgen, ik heb al jaren zo een koepels en buiten af en toe duivenpoep is het zalig om onder te zitten bij heldere zon of sterrenhemel 🙂

 4. MultiVroon   •  

  Wat een gave trappen zeg! En zandstralen, goh, nooit van gehoord, interessant.

 5. Cowboys en dindianen   •  

  We zitten in hetzelfde stadium! ! Met verschil dat ik zelf de trap en de kinderkamers ga afschuren en schilderen. …nu ik nog moed heb…

 6. Evi   •  

  Is dat het plafond dat op je neus is gevallen? 🙂 Hoe gaat het daar intussen mee? Jullie trap ziet er wel erg mooi uit! Groetjes, Evi (van op de blog a meetup)

  • KellyJade   •     Author

   Een deel van dat plafond ja 😉 De neus is nog steeds wat gezwollen en pijnlijk bij aanraking, komt wel goed!!

Laat maar van je horen!