De renovatie – deel 9

Wat is het weer vooruit gegaan in ons huis! Zotjes! Het is (beneden) haast onherkenbaar! Het begint eindelijk meer op een huis te lijken!

En het ruikt beneden nu naar nieuw, pas geverfd, in plaats van naar ouw muffigheid!!

We hebben een beetje hulp van twee mannen ingeschakeld, zo’n beetje allesdoeners! Die hebben de gaatjes gedicht, plafonds geverfd, muren geverfd, nog een stuk in de slaapkamer bezet onder de plinten… enfin, goed werk geleverd!!! En op zo een korte tijd!

Vandaag heeft echtgenoot dan de gezandstraalde trap en leuning zacht geschuurd (nu kan die in de olie!) en ik ben bezig met het schilderen van de lelijke bruin/roze marmeren schouw beneden. Ik weet het, schandalig dat ik dat marmer verf, maar eerlijk, dat kleur was afschuwelijk en past absoluut niet bij ons groen behangpapier dat op die muur komt! De rest van de dag schilderde ik de definitieve laag op de lelijke valse (piepschuimen) balken aan het plafond in de living. Een serieus verschil amai! In plaats van donker kakbruin, is het nu wit! Allez, een groot stuk toch, ben nog niet klaar met het hele plafond de laatste laag op te zetten!

De plafonds in de keuken en badkamer zijn ook al een tijdje af. Zelf vals plafond met gipsplaat gezet en geverfd. De koepels hebben we met MDF afgewerkt en de gaatjes voor de spots zijn ook geboord. Op de spots zelf is het nog even wachten wegens ontbreken van vitale stukken!

En natuurlijk, de keuken is er he! Ze is nu officieel volledig en man, wat ben ik er op verliefd!!!! Ik heb er nog niets mee kunnen doen, maar ik ben er nu al weg van! Zeker van het belachelijk grote eiland! Ik kan daar gewoon bovenop gaan liggen en dan heb ik nog plaats over! Zooooooveel werkblad jeeeeeeeeeeeeeeeej!!! Volgende week beginnen papa en echtgenoot met het kurk zetten in de badkamer en dan is den beneden bijna af!!! Joepie!!!

Oh ja en de chauffagist kwam vorige week onze nieuwe radiatoren installeren beneden. Sjieke dinges man! Diene in de living is kei groot! Cool! Deze week komt em de schouw nog tuberen en dan kan het warm water en de chauffage aangesloten worden! Woehoew!

Da gaat daar (eindelijk!) goed zijne gang mij gedacht! 😉 Als dan de kamer behangen en geolied is kunnen we drein trekken en dan op ons gemakske verder werken aan de andere kamers boven!

Paar fotootjes…

Eén van de radiatoren in de keuken/eetplaats en op de achtergrond de gigantische in de living.

 

De marmen schouw met 2 lagen speciale hechtingsprimer. Morgen komt de eerste echte verflaag erop.

 

Het plafond in de badkamer. Aan de muren moeten nog zo randjes komen maar dat komt na de kurk.

 

De kakbruinen balken zien al wat wit, na vandaag nog veel witter! Zo is het haast gezellig, landelijke stijl!

 

 

Een overzicht op living en voorste ‘lees’plaats. Het oogt zooooveel ruimer nu dan vroeger! Daar is de gigantische radiator weer…

 

Overzicht op de keuken/eetplaats met mooi plafond en afgewerkte koepelgaten!

 

De keuken!! Of toch wat er zichtbaar van is zo vol rommel (nu al in mijn nieuwe keuken zeg!) en plastiek om ze te beschermen!

 

En in ons oerwoud van een tuin, het enige lichtpuntje. Onze wens(appel)boom van op ons trouwfeest staat goed waar we hem hebben geplant! Volop in bloei. Dat belooft voor appeltjes in het najaar!!

 

  10Comments

 1. JoChapeau   •  

  Ik zie u daar al languit liggen op uw kookeiland ! Hahaha ! Maar dat ziet er echt superruim uit mét veel licht !

  • KellyJade   •     Author

   Haha we hebben er ook al mee gelachen! We kunnen er nu al intrekken, wie heeft een kamer nodig als ge op uw keukeneiland kunt slapen ?

 2. vee   •  

  Ooo uwkeuken is mooi…en heel het huis gaat mooi en groot zijn !

 3. Nicole Claudia Blok   •  

  Oh, wat een verschil… en wat lekker licht en ruim!! Ik kan me voorstellen dat je nu al zin hebt om erin te trekken 😀

  Groetjes, Collie

 4. Cowboys en dindianen   •  

  Ziet er goed uit!!! Wij zijn momenteel onze trap aan het afschuren ( geen zandstraal-budget meer)…1u/spijl ….zucht….

 5. isabel   •  

  woehoew keigoe vooruit gegaan idd!!! Ik kom snel eens piepen!!
  X

 6. Sarah Roelants   •  

  zo'n grote verwarming is echt ideaal in de winter. Wij hebben er zo een in de keuken en het is de vriend zijn lievelingsplekje om tegen te staan.
  Wel grappig zeg, piepschuimen balken. 🙂
  't Is echt schoon!

Laat maar van je horen!