Een Harlequin voor mij

Ik heb al een behoorlijk tijd een abonnement op het La Maison Victor magazine. Maar de eerste nummers had ik net gemist. De Harlequin jurk die in één van die nummer verscheen, leek mij anders een ideaal selfish sewing kleedje. Twee patroondelen (+ beleg), dat moet toch snel in mekaar zitten? Dan zou er misschien eindelijk die selfish sewing van komen.

Toen ik dus de vraag kreeg om een patroontje te testen, twijfelde ik niet! Hop met die Harlequin.

Ik tobde nog eeuwen over de stof. Uiteindelijk koos ik een stofje dat ik in afslag kocht bij den Depot van het Machien. Een jacquard (denk ik) met lichte rek in en een prachtige glans op de stof. Ook verschrikkelijk moeilijk te kreuken, ideaal niet te strijken materiaal dus. Ideaal omdat ik strijken verafschuw en zo weinig mogelijk doe!

Ik koos zoals altijd 2 verschillende maten om mijn perenvormen te accommoderen en moest zelfs bovenaan NOG een maat verkleinen. Wablieft, zegt ge nu? Jawel, NOG een maat kleiner. Mijn dag kon niet stuk.

En ziedaar, het resultaat. Een deftig, goed passend, simpel, elegant, iets aan de chiqere kant… kleedje. Ik kan nog veel adjectieven bedenken. De blinde zoom naaide ik met de naaimachine (hallo, lui!) en dat ging best goed!

 
_HJS0163

 
_HJS0123

 
_HJS0124

 
_HJS0135

 

Sorry voor mijn boze blik. Ik ben echt heel blij met mijn kleedje hoor… 😀

_HJS0136

 

 

_HJS0138

 
_HJS0167

 

 

Ik deed een paar aanpassingen. Als eerste dus een andere maat aan taille en heup, maar liefst 3 maten verschil! Ik diepte ook de halslijn uit vooraan, dat flatteert me ietsje beter aan de voorgevel.

Dit wordt denk ik wel geen alledaags kleedje, eerder voor gelegenheden. Oudercontact of zoiets op school is een kanshebber!

Ik had de smaak goed te pakken en wou een iets vlotter, losser, comfortabeler… (voeg zelf nog adjectieven toe) kleedje maken. Ik knipte eindelijk in het über zachte Chat Chocolat stofje dat ik voor mezelf bewaarde en maakte er de super snelle ‘onafgewerkte’ Harlequin mee.

Heerlijkheid om te dragen, ik verzeker het u! Ik maakte het kleedje ongeveer anderhalf uur voor ik op mijn verjaardagsfeestje moest zijn maar kon dus wel meteen in het nieuw feesten. En ik kreeg meteen veeeeeel complimenten. Ik ben verliefd. Op het stofje, het kleedje, het patroon. Er volgen er nog, dat durf ik te zweren!

 
_HJS0151

 

 
_HJS0143

 

 

 
_HJS0144

 

 
_HJS0146

 

 
_HJS0148

 

 
_HJS0150

 

 

Oh ja, sorry voor het ongestreken kleedje, dit was na een hele dag dragen op 1 september!

 

Als een muilezel op de eerste schooldag:

Untitled

 

 

Patroon: Harlequin van La Maison Victor

Stoffen: Den Depot van Het MachienMon Depot

  7Comments

 1. gerhildemaakt   •  

  Mooi gemaakt! Je staat goed met beide versies. Niet te kreuken, dat is echt wel het perfecte stofje! 🙂

 2. Kelly   •  

  Die staat ook nog op mijn maaklijstje! Maar elke keer als ik denk eraan te beginnen, denk ik ook: da’s te simpel! Terwijl dat eigenlijk net een reden is om het gauw te maken 😉 (het perfecte stofje vinden is meestal het struikelblok, ik weet nog altijd echt niet goed met welk stofje ik hem zou maken)

  Jij maakte alleszins twee mooie versies! Heel verschillend, maar ze staan je allebei goed!

 3. barbara   •  

  Suuuuupermooi, allebei!! De groene zelfs idd nog mooier, en zo onafgewerkt is dat zelfs nog leuk, dat zag ik precies nog nooit maar is echt wel tof! Ik maakte er al eens eentje, en nu ik dit zie denk ik dat ik er misschien nog maar eens eentje moet maken… 🙂

 4. eva maria   •  

  Geweldig, de chat chocolat versie! Ik heb die stof hier ook nog liggen, zou ik?

 5. Pingback: kellyjade.be – Tilda top giveaway

Laat maar van je horen!