Een liebster award begot!

Seija, van me-time by Seija, nomineerde me voor een liebster award. Ik meen mij vaag te herinneren dat iemand dat nog al eens gedaan heeft, maar dat ging toen volledig aan mij voorbij! Waarvoor excuses!

Deze keer gaan we dat waarderen en meedoen!

Oke, daar gaan we dan:

* 11 facts about me

1. In 2010 afgestudeerd als master in de diergeneeskunde, afstudeeroptie Herkauwers.
2. Al heel het leven wonende in dezelfde gemeente (met uitzondering van 11 maanden wonen in Lier).
3. Getrouwd met echtgenoot, een man met een (stevige) baard. Jawel, beardlover here! Die trouwens ook al zijn hele leven in diezelfde gemeente woont!
4. Administratief een regelrechte ramp!
5. Stiekem altijd een halve jongen geweest. Gaat nog steeds het liefst met een bende mannen op stap.
6. Drinkt al eens graag een pintje (of ander bier).
7. Droomt er van om ooit een kinderboek te schrijven.
8. Wou vroeger altijd zangeres (ook al kan ik niet zingen) of danseres worden (en danst nog steeds belachelijk graag!)
9. Wil graag eens in een formule 1 wagen zitten (best stilstaand dan).
10. Heeft altijd willen leren drummen, maar mocht dat vroeger niet en nu lijkt het er maar niet van te komen…
11. Verafschuwt champignons, maar echt… eikes!!!!!!

* de 11 vragen die aan mij werden gesteld

1. Wat doe je in het dagelijkse leven?
=> Vanalles uiteraard! 😉   Maar als er bedoeld wordt, wat doe je van job, dan antwoord ik graag dat ik leerkracht fysica en biologie ben in het Gemeenschapsonderwijs. Mijn leerlingen zijn tussen de 15 en 18 (of ouder) jaar oud, dus van het 4e tot en met het 6e middelbaar. En ik doe dat graag! Al zou ik er soms wel is ene achter het behang willen plakken. 😉  Ik heb denk ik de reputatie van streng te zijn en ik geef naar ’t schijnt moeilijke examens… tjah, ’t is ook nooit goed he!

2. Met welke quote kan je je vereenzelvigen?
=> Moeilijke vraag! Er zijn er zoveel! Euhm, als ik moet kiezen… ‘zot zijn doet geen zeer’ 😉 Normaal is ook maar normaal he!

3. Welke reisbestemming staat op de eerste plaats van je must see – lijstje?
=> Da’s simpel, je vindt dat lijstje ook terug op de pagina ‘places i’ve seen’ op mijn blog. Australië (eventueel in combo met Nieuw-Zeeland) staat nog steeds (al sinds ik 10 jaar was ofzo) op de onbetwiste nummer één! Helaas wil ik er ook mijn tijd nemen om het te zien, dus voorlopig past dat niet in het budget… Maar ooit, ooit!

4. Wanneer/waarom ben je op het idee gekomen om te beginnen bloggen?
=> Ongeveer iets meer dan een jaar geleden is wanneer. Waarom? Ik kreeg van mijn Tante Hilde het boek ‘Allemaal rokjes’ van Mme Zsa Zsa en zo ontdekte ik haar blog. Van daaruit ontdekte ik veeeeeeeel meer blogs en begin ik zelf te naaien. Ik zocht een plaats om al dat naais te archiveren en om mijn spreekwoordelijke ei kwijt te kunnen. Om alles van me af te schrijven als dat moest!

5. Wat is het lekkerste dessert dat je ooit hebt gegeten?
=> Ooooh, vreselijk moeilijk! Ik ben zo’n zoetebek! Ik denk… ofwel… de chocolade-whiskey muffins met whiskeyslagroom die papa ooit maakte ooooof… kruimelvla die de Nederlandse familie meebrengt als ze op bezoek komen! Ooooof… nog zoveel anders 😉

6. Waar haal je het meeste inspiratie om leuke dingen te doen/maken?
=> Pinterest is ondertussen een onmisbare en onschatbare bron van inspiratie geworden. Blogs van anderen blijven ook zeer belangrijk en verder… de wereld rondom mij! Ik kan inspiratie zien in alles al het moet. Een glimlach, een boom, een beeld… Maar pinterest spant de kroon denk ik!

7. Wat is je allergrootste wens?
=> Dat varieert met de tijd vind ik. Momenteel? Als ik eerlijk ben… een kind dragen en krijgen. Algemeen: de wereld zien, zoveel mogelijk ervan. Op z’n minst eens in elk continent zijn geweest. Voorlopig ontbreekt nog enkel Noord-Amerika en Australië. Oh ja en Antarctica.

8. Welke ruimte in huis heeft dringend een make-over nodig? Foto?
=> Haha, aangezien wij volop, tot aan onze nek in verbouwingen zitten moet ik antwoorden: allemaal! Behalve misschien de keuken want die is zo goed als af 😉 Binnenkort meer foto’s van de toch wel al weer serieuze vorderingen van onze renovatie.

9. Wat is je favoriete kledingwinkel? On – of offline?
=> Hm. Ik ben niet zo’n vrouw die gek is op shoppen (behalve voor stof). Ik heb veel kleren en ik koop er redelijk veel, maar kan er niet echt in opgaan… Ik ben ook niet zo’n modebewust iemand. Ik koop kleren die ik mooi vind, niet omdat ze in de mode zijn. Al moet ik zeggen dat dat sinds dit jaar al wat gebeterd is, ik durf al eens meer bewust naar kleding op zoek gaan. Maar echt fysiek shoppen, nee, niets voor mij, ik HAAT passen! Dus heb ik een favoriete kledingwinkel… hm… nee, niet echt. Ik koop nog steeds het meest van mijn kleren in de H&M zoals veel mensen, en zoals tien jaar geleden. Maar dat is meer uit gemak, echt niet omdat het mijn favo winkel is. Ik koop wel graag tweedehands, dat wel of zoek online naar vintage spullen. Maar ik kan er niet meteen een naam op plakken vrees ik! Misschien Vogue, een lingerie winkel in Gent 😉

10. Wat is je favoriete dag in het jaar?
=> Mijn verjaardag! Haha nee, alhoewel dat altijd een leuke dag is want die valt in de zomervakantie! Mijn favoriete dag… Mijn favoriete seizoen is de herfst… en ik hou wel van het idee dat het de volgende dag vrijaf is… Ik ga voor 31 oktober, Halloween! Altijd een feestje en veel volk in de weer, plat in de herfst EN de volgende dag is het Allerheiligen dus vrijaf! Ja dat is em, perfect!

11. Waar ben je momenteel aan bezig?
=> Als dat bedoeld is op naaivlak dan: (te) veel tegelijk! Voor mezelf heb ik net het patroon van de ‘november’ jurk uit Little Miss Y’s Home Made Wardrobe aangepast aan mijn figuur. Als de jurk af is ( de buitenstof is klaar) volgen er zeker foto’s op de blog. Ik zag ook een leuk kleedje in een ottobre en tekende daarvan het patroon over maar dat moet ik eerst nog testen. Het patroon voor de Lady Skater dress ligt klaar om getest te worden. Ik ga deze week eindelijk de Louisa jurk voor Fenne afwerken waar ik aan begon in de winter edition van Kids Clothes Week. Het kind verjaart vrijdag, ’t is tijd! En ik maak iets voor de kersverse tweeling van een bevriend koppel! U will see it on the blog people! Soon, soon… Op niet naaivlak: ik ben aan het overwegen om een reis-blog op te starten, maar twijfel of ik er tijd genoeg voor heb…

Zo, dat was me een hele boterham!

Nu moet ik natuurlijk nog 11 interessante vragen bedenken! Die ik graag stel aan volgende blogsters:

Cowboys en dindianen – Lisette van All set – Evi van Evi schrijftGoudbezie – Isabel van mamajulesjeanne – Els van Koekje Haakje Maakje – Carla van maaksels van Carla K – Vee van moekeveerlemaaktvanalles – Elke van 100% ElkeGerhilde maakt – Sara van Me&Sew

De vragen:

1. Heb je een droom die je al meermaals hebt gedroomd en je je nog herinnert? Zo ja, welke?
2. Welk optreden/toneel/film/cabaret was het beste dat je tot nu toe hebt gezien?
3. Zonder welke muziek kan jij niet leven?
4. Welke kleur overheerst in jouw kleerkast en is dat bewust?
5. Welk seizoen is jouw favoriete seizoen en waarom?
6. Heb jij een vast ochtendritueel? Wat houdt dat dan in?
7. Welke sport doe je of zou je graag willen doen?
8. Heb jij al één van de 7 wereldwonderen gezien? Zoja, welk(e)? Zo neen, welk zou je het liefst willen zien? (indien je twijfelt, hier (klik) vind je de lijst!)
9. Heb je zussen of broers?
10. Wat is het meest gekoesterde juweel dat je bezit? Foto?
11. Favoriete plaats in het huis? Foto?

Zo, veel succes ermee dames!!!

Nog even de regels:

  8Comments

 1. All Set   •  

  Ik voel me zeer vereerd dat je ons een kijkje in je prive leven gunt en blijkbaar ook bij mij wilt gluren hihihi… Zal binnenkort bloggen! Leuk!

 2. vee   •  

  gewoon curieus ja!!! maar als ik van de week ne keer veel tijd heb (de week erop zijn we weg olé olé) komt dat in orde 😉

 3. Carla Killens   •  

  oooh toffe vragen !
  het zal wel pas voor ergens na de paasvakantie zijn…

 4. Seija Metime   •  

  Dat is dan wat men noemt een uitgebreid verslag. Mijn leerlingen vinden mijn examens ook altijd VEEL te moeilijk. Tja, ligt dat dan aan ons of aan de leerlingen???

 5. Evi   •  

  Oh tof! Ik zal dat zelf ook eens bloggen dan binnenkort! En Halloween de leukste dag van het jaar, daar kan ik me helemaal in vinden! Lang leve de herfst! 🙂

Laat maar van je horen!