Eetplekjes in Zaventem – Be Burger

We zijn al aan de derde eetplek – tip beland! Vandaag eten we… hamburgers! Niet zomaar hamburgers, geen McDonalds toestanden.

Be Burger is een moderne ‘burgertent’, gevestigd in de voormalige Stockmansmolen in Zaventem. Deze setting geeft het restaurant wel een idyllisch en authentiek tintje. De originele muren werden bewaard en dit schept karakter natuurlijk.

Het concept werd bedacht door twee ondernemers uit Zaventem. Topchef Roland Debuyst en Sebastien de Messemaeker bundelden de krachten en openden Be Burger. Roland Debuyst opende eerder al restaurant Orange in Nossegem en Brasserie Mariadal in Zaventem. Hij was er dus reeds een gevestigde waarde.

Het idee was om een nieuw type hamburgers aan te bieden met Belgisch rundvlees als basis en dit aan te vullen met de meest uiteenlopende ingrediënten van over de hele wereld. De verschillende hamburgers hebben dan ook buitenlandse steden als naam.

 
Untitled

 
Een hamburgertent met ietsje meer stijl, vlak bij de deur? Onze interesse was gewekt. Vooral de oogjes van Echtgenoot twinkelden bij het vernemen van dit nieuws. Dus toen eind 2015 de deuren werden geopend, wilden we er snel bij zijn. Het heeft uiteindelijk nog tot 2016 geduurd maar dan gingen we toch die eerste keer een hamburger afhalen, want oh ja, take away kan ook!

Van klassiekere burgers zoals New York tot exotischere zoals Tokyo of Phuket. Iedereen kan wel zijn ding vinden op de kaart denk ik. Ook aan de vegetariërs werd gedacht. Echtgenoot en ik waren wel tevreden. Met ons gezin gingen we tot nu toe enkel afhalen en ik moet eerlijk zijn, één keer viel de bestelling echt tegen. Oké, het was toen bijzonder druk en in de meeste zaken is meeneem iets minder goed dan ter plaatse eten, maar toch… Maar verder, kan ik zeker niet klagen.

Ik probeerde al heel veel verschillende van de burgers en ik was telkens aangenaam verrast. De frietjes zijn zeker ook lekker en de onion rings die Echtgenoot wel eens neemt, zijn crunchy en delish! Ik had er ook zo mijn favoriete burger.

Ondertussen is de menukaart al eens veranderd, iets dat ik wel een beetje jammer vind. Er verdwenen burgers en er kwamen nieuwe in de plaats. De nieuwe zijn meer dan de moeite, maar er zijn er twee van de oude kaart die ik mis momenteel. Zo was de ‘Casablanca’ een burger met lams- en rundvlees en heerlijke hummus (en andere ingrediënten). De toenmalige veggie burger was er eentje met mozarella en aubergine en een lekkere groentemengeling. Om je vegetarische vingers af te likken. Niet per se minder vettig, zoals ik eerste hoopte, maar wel smakelijk! De nieuwe veggieburger is er eentje met portobello paddestoelen en laat paddestoelen in elke vorm, soort of smaak nu net iets zijn dat mijn keelgat niet in komt! Jammer dus!

Maar wat ze wel hebben is de Cancun, een pittige burger met guacamole, jalapeño’s en meer. Njammie. De Val Thorens is zeker ook een aanrader. De Tokyo probeerde ik nog niet, want ik heb me voorgenomen, dat als ik ooit Wagyu rundvlees eet, dat onder de vorm van een steak zou zijn en untainted door andere smaken! Maar mijn absolute favoriet (en die van vele anderen) is zonder twijfel de Brussels. Als rasechte Belg, kunnen de gekonfijte ajuinen (in bier!), bacon en kaas me wel bekoren op deze burger. Het bijbehorende sausje maakt het geheel af. Een aanrader!

 

Untitled

 

Untitled

 

Untitled

 

Untitled

 

 

Mogelijke bijgerechten zijn frietjes, slaatjes en, deze vind ik zeer lekker, spicy country potatoes. Sausjes die je hierbij kan eten zijn klassiekers zoals mayonnaise, ketchup of barbecue saus. Andere opties, die ik onlangs kon proeven, zijn truffelmayonnaise of be burger saus. Hoewel ik normaal niet voor truffels ben, vond ik het sausje heel smakelijk.

 

Untitled

Spicy potatoes met be burger saus

 

Natuurlijk zijn er naast hamburgers ook andere dingen te verkrijgen. Koude en warme voorgerechtjes, desserts uiteraard maar ook slaatjes. Een tip misschien: kies liever voor een burger. De slaatjes lijken me wel lekker, maar de laatste keer dat ik er ging (vorige week!), nam één van mijn collega’s één van de slaatjes en dat viel echt tegen. Ze verwachtte een caeser salad, maar kreeg toch eerder een teleurstelling. So stick to the burgers people!

Het kan er druk zijn en luid en soms kan het lang duren. Ik heb ter plaatse echter nog nooit te klagen gehad. Ik ga er regelmatig eten met collega’s en dat zijn steeds gezellige avonden. Vooral door het gezelschap natuurlijk, maar het eten (en drinken!) draagt uiteraard bij.

Ondertussen kan je ook een Be Burger vinden in Waterloo en Elsene. Wie weet komen er nog wel meer!

 

Op de website vind je meer informatie.

 

Oordeel gerust zelf eens als je er gaat eten, maar deze burgers zijn alvast van een veel hoger niveau dan die van de gemiddelde fast food tent! Vermoedelijk vind je er elders nog wel betere, maar voor mij toch niet dichter bij de deur 😉

 
Untitled

Laat maar van je horen!