Eetplekjes in Zaventem – Bovis

We keren opnieuw terug naar de Stationstraat in Zaventem (of liever het Heldenplein aan het begin van die straat), waar we ook al eerder Nanaban en Serenata konden aantreffen. Maar deze keer gaan we er langs bij Bovis.

Bovis, een restaurant met als slogan ‘Simply meat’, sprak ons en dan vooral Echtgenoot in het bijzonder, meteen aan. Het is er ondertussen al een tijdje maar tot vorige week vrijdag, gingen wij er nog niet eten. Waarom eigenlijk niet? Wel, we hadden schrik dat het ons budget wat te boven zou gaan.

 

 

Untitled

 

Bij Bovis ga je eten als je zin hebt in ‘een goed stukske vlees’! Maar een goed stukske vlees kan algauw een aardige duit kosten, dachten wij. En als je dan naar een restaurant gaat dat gespecialiseerd is in steak, dan bestel je toch geen gewone steak zeker?! Dus we stelden ons bezoek eigenlijk altijd wat uit, in de hoop dat iemand ons eens zou trakteren ofzo 😉

Maar vorige week hadden wij onze kinderloze ‘we nemen het ervan’ – week, dus hoorde EINDELIJK een diner bij Bovis daar ook bij. Ik reserveerde online, zoooo gemakkelijk en kreeg meteen bevestiging. Reserveren is echt een must want groot is het er niet en het zit er steevast vol, zeker op vrijdag!

Bleek mijn gynaecoloog bezoek nog wat uit te lopen maar een telefoontje met de vraag of een kwartiertje later ook kon leverde een zeer vriendelijk en joviaal antwoord op. Het onthaal was ook vriendelijk en losjes joviaal, heel anders dan ik had verwacht. Het is er niet ‘bekakt chique’ zoals ik eigenlijk stiekem dacht, maar ontspannen. De uitbaters zijn een jong koppel die graag al je vragen over vlees en sneden en dergelijke beantwoorden.

De keuken is open en ligt achteraan. Wij hadden een tafeltje vlak voor de open ruimte dus konden alle lekkere sappige stukjes vlees langs de grill zien passeren. Het vlees wordt er op een vuur met open vlam gebakken, zoals het hoort, zodat je die lekker gegrilde smaak krijgt en een goed korstje! Boven de grill hangt een tweede grill, een stuk hoger om het vlees rustig verder te laten garen zonder te hard te korsten. Zo zien we dat graag!

Ook hier leverde de menukaart weer keuzestress op. Welk vleezeke kiezen we? Gerijpt vlees? Hoe lang gerijpt? Welke snede?

Ik ben geen fan van gigantische lappen met brokken vet aan. Met een entrecote kan je mij dus niet meteen plezier doen. Ik koos dus voor het Black Abderdeen Angus vlees, 4 weken gerijpt en volgens de kaart met een uitgesproken sterke smaak. Laat maar komen! Ik moet mijn vleezeke momenteel wat meer doorbakken eten (zonde!) wegens niet immuun tegen toxoplasmose dus kon een sterke smaak wel. Qua snede koos ik voor de Ossenhaas Lady’s cut. Geen extra vet stukken en niet al te groot. Achteraf had ik perfect de Gentleman’s cut op gekunnen want ik had nog een plaatske 😉

Echtgenoot ging na lang wikken en wegen voor het Duitse Simmenthal, 5 weken gerijpt en nam wel de entrecote, want dat is zijn snee preferé!

En echt waar… zonder zeveren… ik heb nog nooit van mijn leven zo een lekkere steak gegeten. Echtgenoot ook niet en die at al veel meer steak dan ik! Dat mes gleed daardoor gelijk als door boter. Dat korstje was perfect, de garing was perfect en het vlees smolt bijna in mijn mond. Echtgenoot eet zijn steak bleu en dat was daar bleu, zoals bleu hoort te zijn. Mooi donker vanbinnen met een sappig en krokant kortstje van buiten. Wij hebben daar genoten! Voor de eerste keer in mijn leven had ik ook sneller gedaan met eten dan Echtgenoot, zo hard dat hij aan het genieten was en zo hard dat het mij smaakte dat ik het te rap op at. Zoals ik al zei, had ik best een groter lapje vlees op gekunnen.

 

 

Untitled

 

 

Het vlees wordt standaard geserveerd met frietjes en sla (met vinaigrette of mayonnaise of zonder naar keuze). Ook komen er 3 sausjes op tafel: béarnaise, peper en vleesjus. Buiten een beetje van de jus werden die bij ons niet aangeraakt. Wij wilden ons vlees ‘untainted’ proeven.

En eigenlijk, viel dat van prijs nog best mee. We betaalden maar ietsje meer dan bij Koutoubiya, het restaurant waar we eerder die week gingen eten. Oke, het Spaanse vlees is duur. Daar heb je de goedkoopste snede aan 23€ per 100 g en het kleinste stuk is 300g, maar je kan het goedkopere ook nemen. Steak kan in een doorsnee restaurant ook gemakkelijk 25 à 30 euro kosten! Stiekem willen wij die dure wel eens proeven, maar dat zal zijn als ik bevallen ben zodat ik er ten volle van kan profiteren. Ik weet al waar we gaan eten om ons 10 jarig samen zijn van de zomer te vieren!

Ik vergat nog te vermelden dat we nog een voorgerechtje bestelden. Echtgenoot wou per se een ‘bordje met vanalles’. Een samenstelling van verschillende soorten rauwe ham, salami, mortadella, geperste kop, carpaccio… waarvan ik de helft niet mocht eten. Maar we bestelden het toch en het heeft gesmaakt. Als amuse-bouche stond er ook brood met overheerlijke paté op tafel. Hiervan helaas geen foto, het was allemaal nogal rap verdwenen! 😉

Een dik succes dus, ons eerste bezoek aan Bovis. Een aanrader, niet alleen van ons maar van vele vrienden die er voor ons ook al gingen eten en er net als wij, meer dan tevreden buiten kwamen. De moeite om eens voor naar Zaventem af te zakken. Als je een vleeseter bent natuurlijk, want vegetariërs gaan er helaas niet veel kunnen komen doen! Geen dagen zonder vlees voor ons dus!

Laat maar van je horen!