Eetplekjes in Zaventem – Indian Rasoi

In (klein) Zaventem is er welgeteld één Indisch restaurant. Er zijn een aantal Italiaanse restaurants, pitta zaken in overvloed, 2 frietkoten en nog vanalles… Maar maar één Indisch plekje.

En laat Echtgenoot en ik nu echt zot zijn van de Indische keuken! In 2010 gingen we zelf twee weken op reis in India en hebben daar gelukkig nooit de typische ‘Delhi belly’ opgelopen. Misschien wel deels omdat ons gestel de keuken al gewoon was…

Indian Rasoi bestaat al een tijdje maar is, volgens mij, al aan zijn derde eigenaars toe. Wij gingen er geregeld eten of afhalen, bij alledrie de eigenaars en ik heb eigenlijk nooit kunnen klagen.

De huidige stand van zaken loopt nu al een tijdje en ik hoop dat de zaak goed blijft draaien want ik zou af en toe een lekker Indisch gerechtje missen. Ik kook uiteraard zelf wel eens Indisch ( mijn biryani is to die for 😉) maar zo ‘echt’ is toch anders. En er staan ook ‘echt’ Indiase koks in de keuken!

Vorige week gingen we nog eens iets afhalen en vandaar dat ik er aan denk om het restaurant ook bij mijn eetplekjes te rekenen. Zo stom dat ik het was vergeten.

Ik bestelde er al… zowat half de kaart! Ik neem ook elke keer een voorgerecht, ik kan het niet laten. De vegetable samosa’s gaan er altijd in. De laatste keer probeerde ik eens lamb samosa’s en ook die waren lekker.

Qua hoofdgerecht probeerden Echtgenoot en ik al zowat alles, van pikant tot niet pikant. Zelfs de Lamb Vindaloo, die echt wel bijna niet te eten is en wij kunnen daar doorgaans goed tegen, waagden we al eens. Mijn favorieten blijven: Butter chicken en Lamb biryani. Njam.

De laatste keer bestelde Echtgenoot Lamb Tikka, een tandoor gerecht ( zonder echt sausje dus) en het vlees had een heerlijke smaak. Ik wilde eigenlijk Lamb Madras bestellen, maar Echtgenoot denkt dat hij zich heeft vergist en Lamb Tikka Masala bestelde. Het kon mij worst wezen want mijn gerecht was echt… overheerlijk. Wat een hemels sausje zat daarbij?! De andere keren dat ik ooit Tikka Masala proefde vond ik dat één van de mindere, maar als het dat echt was (gaan we binnenkort dus toch eens moeten testen 😉), dan mag dat met gemak bij de favorieten worden gerekend!

Wij bestellen meestal elk nog een portie plain naan brood erbij, smaakt beter dan gewone rijst vind ik en dan kan je lekker met je handen eten (je ‘propere’ handje zoals echte Indiërs!), dat is toch zo veel leuker!

Ik kan het ook niet laten om nog een portie linzen bij te bestellen. Ik ben dol op linzen. Zeker op de Indiase manier klaargemaakt. Ik had de vorige keren telkens de zwarte linzen besteld, dus ging nu eens voor de bleke en ook deze waren geen teleurstelling. Dat wordt dan zo’n lekker kruidig papje… mmmm… dal…

Ik krijg er terug zin in!

Op prijs vlak is het restaurant gemiddeld, niet duur en niet goedkoop. Gewoon dus, zoals je zou verwachten. Ze zijn er heel vriendelijk en ik moet dus oprecht eerlijk zeggen, mijn eten is er altijd heel goed meegevallen. Op hun website kan je het menu en take away menu terugvinden én zelfs online bestellen of reserveren! Makkie!

Voor de liefhebbers van de Indische keuken, een tip!

 
Ziezo, dit was mijn laatste eetplekje! Moest ik zelf nog een nieuw ontdekken of beseffen dat ik eentje ben vergeten, lezen jullie het wel!

 

Untitled

Van L naar R :

boven: plain naan, Dal Makhani (linzen), Lamb biryani, raita

– onder: vegetable samosa, butter chicken, papadum met 3 chutneys

Laat maar van je horen!