Eetplekjes in Zaventem – MiXit

Voor diegenen onder ons die regelmatig een take away lunch verorberen in Zaventem, is MiXit een begrip geworden. 5 jaar geleden startte ‘Het Waar Genoegen’ (nog een begrip, vroeger Dits Delicatessen) in een pand een beetje verder een nieuw concept op, MiXit.

MiXit is een piepklein verkooppunt waar je verse smoothies, sappen, soepen, slaatjes en nog ander lekkers kan kopen. Eten ter plaatse is niet mogelijk, dus enkel afhalen is een optie. Ze werken ook op bestelling en doen catering op maat voor bedrijven en particulieren.

 

Image 16-03-17 at 10.16

 

Ik kom er regelmatig. Het feit dat het op zo’n 150 meter van mijn werk is gelegen, zit daar mogelijks ook voor iets tussen. Ik vind hun soepen echt heerlijk. Elke dag is er verse tomatensoep ter beschikking, aangevuld met nog 2 of 3 andere soepen die elke dag weer verschillend zijn. Ik at er bijvoorbeeld al overheerlijke Marokkaanse kippensoep, pittige vissoep, zoete aardappelsoep met curry en andere lekkere varianten. De soep komt in drie porties: klein, middel en groot, steeds met een stukje brood naar wens. Ik neem meestal het middel formaat en kom daar ruim mee toe voor de lunch.

Ook hun slaatjes zijn vers. Niet gewoon sla, wortelen en ander simpel groen. Neen, originele combinaties zoals appel met druifjes en parmezaan, kikkererwten, geroosterde groentjes, koolmengelingen, couscous van bloemkool… Voor ieder wat wils. Het enige minpuntje is misschien dat vele van deze dingen meteen gemengd zijn met een vinaigrette. Meestal een vinaigrette met yoghurt en licht, maar toch. Je stelt zelf je slaatje samen, je kan dus kiezen uit elke pot met speciale mengeling die er staat en eventueel aanvullen met sla, worteltjes, een gekookt ei of zelfs wat vlees. Ook voor slaatjes heb je de keuze tussen een kleine of een grote portie. De prijs wordt berekend op het gewicht. De slaatjes zijn evenwel niet goedkoop, dat moet ik er toch even bij vermelden. Je kan je al snel verschieten als je maar laat scheppen en uiteindelijk toch een stevig prijsje hebt.

En dan de smoothies en verse sappen en groentesappen. Ik kan er niet binnen stappen, zonder er met een smoothie buiten te komen. Zelfs als ik enkel voor soep ga, neem ik onverwachts toch een smoothie mee. Ik ben van plan ze allemaal eens geprobeerd te hebben maar ik heb natuurlijk mijn favoriet en dat is de ‘Wonderberry’ smoothie, met acaï bessen. Heerlijk! Niet het meest aangename kleur maar oh zo lekker. Sinds ze de ‘Green Monster’ hebben geïntroduceerd heb ik een tweede favoriet. Op hun website kan je alle smoothies terugvinden.

Je vindt er ook steeds hun dagaanbod aan soepen en slaatjes.

Hiernaast kan je er nog wraps, quiches, pasta en andere op te warmen schotels vinden, afhankelijk van de dag. De wraps probeerde ik ook al en die zijn ook te smaken. De quiches en pasta’s moet ik nog eens testen.

 

Als je niet dicht bij Zaventem woont, is hier even een lunch komen halen waarschijnlijk belachelijk maar als je je ooit in de buurt bevindt en je hebt een meeneem hap nodig of je bent hier voor je werk, je weet waar je zijn moet voor de ietwat gezondere, verse lunches! Gelegen aan het Kerkplein (dit is het plein voor de kerk, je kan het niet missen), is er steeds voldoende parkeermogelijkheid, behalve op maandag, want dan is er markt.

 

 

Schermafbeelding 2017-03-16 om 10.18.03

  2Comments

  1. Sheena   •  

    Leuke tips! Spijtig dat ze op zaterdag niet open zijn, tegenwoordig ben ik elke zaterdagvoormiddag in Zaventem te vinden voor de zwemlessen van de oudste zoon. Zo’n lunchke daarna zou wel smaken 🙂

    • KellyJade KellyJade   •     Author

      Zal ik op vrijdag iets gaan halen en dan kan je het bij mij komen ophalen 😉 ?

Laat maar van je horen!