Er een dagje tussenuit

Waarschuwing! Veel tekst en foto’s!

Gisteren trokken echtgenoot en ik een dagje naar Gent. Gent, dat voelt altijd een beetje als thuiskomen. Ik heb er dan ook 6 jaar van mijn (studenten)leven gespendeerd en het is nog steeds grote liefde!

Het plan was: behang gaan zoeken in het immer charmante retro behangwinkeltje ‘Priem’ en onderwijl nog ’t een en ’t ander meepikken!

Het begon iets of wat minder aangenaam met een file vanaf Sint-Stevens-Woluwe tot in Strombeek, omwille van het autosalon, maar één keer dat achter ons lag, ging het vlot!

We parkeerden de auto aan ’t Zuid en gingen vandaar richting winkelbuurt trekken. Het bleek echter veel kouder te zijn dan ik in mijn hoofd had dus eerste stop: H&M om snel een warme trui bij te kopen! Missie geslaagd!

Omdat we dan toch nog in de buurt waren gingen we een beetje verderop een soepje eten bij Soep+. Dat heeft ons zeker gesmaakt! Met een klein soepje en de bijgeleverde stukken brood had ik zeker genoeg! Echtgenoot genoot (hihi) van een tomatensoepje met balletjes en ik proefde de lekkere linzensoep! Zeker aan te raden!

Van daaruit trokken we richting Veldstraat. We hadden ’s avonds een afspraak met de beste vriendin, om haar nieuwe keuken te vieren en dan komt ge ni zonder presentje aan. Een tajine met kruiden en kookboekje van bij Oil and Vinegar leek ons een geschikt cadeau!
De moeilijkste opdracht bleek een paar schoenen voor mij te zijn. Ik was op zoek naar simpele, comfortabele en relatief platte zwarte bottekes, ni te hoog en ni te laag. Maar dat bleek ni zo simpel! Ben der dan ook al een paar maand achter aan’t zoeken! Van die bottekes die ni te chic zijn maar ook ni te lomp voor onder een rokske! Voor elken dag! Ik had er ooit super goeie, maar die waren tot op den draad versleten. Enfin, uiteindelijk vond ik er toch! Jeej!
Om echtgenoot dan even een pauze te gunnen trokken we (sorry, onvermijdelijk) de Starbucks binnen. Hij kreeg zijn hoognodige koffie en ik kreeg DE MOK DER MOKKEN chai tea latte. Efkes opwarmen!
We vervolgden onze weg naar de Groentemarkt, echtgenoot kon niet weerstaan aan de cuberdons en zagen tot onze blijdschap dat het Tierenteyn winkeltje open was! Die kans lieten we niet aan ons voorbij gaan en kochten een grote pot mosterd en een klein potje tartaar! Altijd zo gezellig om in dat winkeltje binnen te gaan!

 

Van daaruit trokken we dan EINDELIJK richtin Kraanlei naar ‘Priem’. Man man man, was me dat een belevenis! De twee zusters en de broer die het winkeltje runnen zijn ‘op leeftijd’ en werken niet met computers, kassa’s, en andere dingen die men in een gemiddelde winkel kan vinden.
De winkel (en het stuk aan de overkant van de straat) is VOLgestouwd met behangpapier, maar letterlijk VOL! Wie daar zijn gading niet vindt, vindt het nergens! Ze hebben ALLES! Maar wij waren vooral geïnteresseerd in hun echte retro aanbod!

 

 

 

Het was daar efkes zoete inval, dus we hebben eerst op ons gemakske gekeken en dan pas hulp gevraagd! De dames zijn met vanalles tegelijk bezig en roepen en commanderen meneer 😉 Heerlijk en lekker ludiek! Wie er gaat moet wel geduld hebben. Ik geloof dat wij zo’n anderhalf uur zijn binnen geweest. Gelukkig zijn wij geen moeilijke mensen!
We wisten niet waar eerst kijken! Als ge geen flauw idee hebt van wat ge zoekt, kunde er eigenlijk beter niet aan beginnen. Ge kunt beter de dames en de heer al wat richtlijnen geven zodat zij u het een en ander kunnen voorleggen. Of, ge kunt zoals wij, in de boeken neuzen 😉
Hadden we de perfecte retro boek gevonden, met een perfect papierke in voor de hobbykamer, kwam meneer doodleuk vertellen dat uit dienen boek niks meer wordt gemaakt sinds de jaren 70. Ja straf! Maar dat lag daar dus wel he! 😉
Enfin, verder gezocht. Uiteindelijk een schoon gelig retro papierken gevonden op een voorbeeldpaneel. Met z’n tweeën doorheen een half uur achter de staalrol aan’t zoeken, ondertussen met ander dingen bezig zijn, enfin we mochten dan toch is dichter bij ’t paneel gaan kijken en eens voelen. Goedgekeurd, drie rollen aub! Meneer moest die gaan halen in’t magazijn een beetje verder. Een kwartiertje later waren ons rollen er. Dat was dan voor de slaapkamer. Nu nog iets voor de hobbykamer… Dat in dienen boek he, allee iets in den aard. Ondertussen waren ze allemaal bezet dus wij wat rondkijken. Dan een schoon visgraat papierken gevonden, ja dat is’t! Hm, de voorraad rollen was op, terug naar’t magazijn! Ondertussen was meneer al gecommandeerd door de zusters om nog voor een ouder koppel éne extra rol bij te halen van hun papier, maar die lag in de stockage een half uurtje daar vandaan! Meneer stapt op zijne fiets. Na een half uur belt hij: ‘Waar just ligt dat visgraat papier?’. De twee zusters weten dat dus uit hun hoofd he! ‘Tweede verdiep, in diene hoek, daar, van dat merk en zovoort!’ Heerlijk, en dan nog in van dat sappig Gents! Enfin, nog een half uurke later hadden we ook ons rollen van dat papier. De extra rol voor het oudere koppel was er helaas niet meer, die moesten iets nieuw kiezen. Daarvoor kon meneer dan nog eens terug naar het dichtste bij gelegen magazijn!
Het was dus een hele belevenis! Lekker ludiek en zo hebben we het graag! Sinds ik het winkeltje de eerste keer zag, wou ik ooit behang van daar. En nu is dat gelukt! Ultieme bewondering voor mevrouwen en meneer zenne! Zo uit uw hoofd honderden rollen weten liggen, zoveel heen en weer lopen, nog uit uw hoofd tellen hoeveel rollen ge nodig heb én hoeveel u dat gaat kosten! RESPECT!
Wij gingen naar buiten met deze schatten, tegen een zeeeeeeer aangename prijs en met wat levenservaring rijker 😉
Het visgraat papiertje voor de grote muur in de hobbykamer (rest wordt wit). Dat moest passen bij deze laminaat:
(moeilijk te zien maar er zit een blauwe schijn aan)
Het zwart-wit plan van de hobbykamer is dus van de baan. Ik was instant verliefd op deze laminaat!
Enfin, voor de slaapkamer, voor de muur achter het bed (de rest blijft ook wit):
Moeilijk te zien maar op de rol op foto ziet het papier er niet zo mooi uit!
Al bij al was het een aangename dag, zeker met het gezellig samenzijn op het etentje ’s avonds!
Gent, I still <3 you!
Hé en hoe flink van mij: geen stoffenwinkel bezocht zelfs! Straf hé?!

 

  5Comments

 1. vee   •  

  Dat was wss gewoon omdat ge geen tijd meer had !

 2. CreativEls   •  

  Leuk dagje Gent. Doet me ook terugdenken aan ons dagje. Gefeliciteerd met uw aankoop behangpapiertjes. Dat zal een gelukzalig gevoel geven nu toch wel een beetje een droom is uitgekomen. Benieuwd naar het resultaat.

 3. Anneleen   •  

  Oh superknap behangpapier! Je hebt er wel geduld voor moeten hebben. 😉
  Het leek me een heel gezellig dagje en geen enkele stoffenwinkel, dat is een prestatie om u tegen te zeggen! 🙂
  Groetjes

Laat maar van je horen!