Fenne’s Tinny dress

Ik weet het, ik weet het, het lijkt al eeuwen geleden dat ik hier nog iets postte. Maar geloof mij, na meer dan 10 weken wat binnen in mijn zetel te liggen heb ik niet zoveel interessant te vertellen! Ik ben er nog steeds en de kleine meid zit nog steeds op haar plaats, dat is dus goed nieuws alvast!

I know, I know, it seems ages ago that I posted something. But believe me, after more than 10 weeks of hanging around the house doing nothing, I don’t have that much interesting to share with you guys. I’m still here and the baby girl is still safe inside the belly, so at least that’s good news!

Wat ik wel met jullie kan delen en wat ik dan ook al lang had moeten doen, is de Tinny jurk die ik voor Fenne maakte en onder de Kerstboom legde voor haar. Na deze jurk, kreeg ik van de jongste zuster-telg een duidelijke opdracht. Zo’n jurk, maar met blauw! Ik begon er toen meteen aan en dat ging de laatste Marcel Marlier sew along jurk worden, tot de zwangerschapscomplicaties roet in het eten gooiden.

What I can share and should have done a while ago, is the Tinny dress I made for Fenne. I put it under the Christmas tree for her. After this dress, the youngest of my sister’s kids gave me a clear order. A dress like that but blue! I started making it immediately and it was supposed to be the last Marcel Marlier sew along dress, but the pregnancy complications saw that differently.


Toen Kerst eindelijk was aangebroken kon ik het echter niet laten het kleedje af te werken. Ik had nl. alles geknipt in maat 4jaar en Fenne wordt al 4 in april! Anders zou ze er misschien niet meer in kunnen. En maar goed dat ik het deed ook, de jurk paste net! Ik naaide elke dag een beetje en gaf de opdracht tot strijken door aan mijn moeder. Zo is het ook gelukt! 😉 De jurk was het enige Kerstcadeau waar Fenne langer dan 10 seconden naar keek, ze wou ze meteen passen en ze is de rest van de avond niet meer uit geweest! Kind content, ik content!

When Christmas finally arrived I couldn’t resist finishing the dress. I cut all the pattern pieces already according to a size of 4 years old and Fenne is turning 4 in April. I didn’t want to risk the dress being too small! Good thing I did too because the dress fitted her perfectly, but won’t for long! I sewed a bit every day and left the ironing to my mother. It worked 😉 . The dress was the only Christmas gift that got more than 10 seconds of Fenne’s attention, she tried it on immediately and wouldn’t take it off for the rest of the evening! Kid happy, me happy!

Fenne is niet de meest fotogenieke en kan absoluut niet stil staan, dus een goede foto op model heb ik niet. Enkel snel een in de rapte op het Kerstdiner!
Fenne isn’t the most photogenic kid on the planet and can’t stand still for more than 2 seconds, so I don’t really have a good ‘on model’ picture. I could only take a quick one at the Christmas dinner.
Zwier, zwier…
Twirly, twirly…

Patroon / pattern: Tinny dress by Straighgrainpatterns.

Blauwe stof / blue fabric: ‘Space Galaxy Blue Solar System Timeless Treasures’ @ De Stoffenkamer

Stof kraag en mouwen / collar en sleeve cuff fabric : Nightfall – White with Gold Dots by Camelot fabrics @ Bellelien

  7Comments

  • KellyJade   •     Author

   Voorlopig gaat het goed! De laaste maand is nu net ingezet! Het begint dus spannend te worden!

 1. CreativEls   •  

  Leuk ! De jurk heeft in ieder geval veel zwier en daar houden meisjes van. En het bling bling van het goud, mooi ! Doe het nog goed deze laatste zwangerschapsmaand. Het rusten wordt beloond, deze laatste maand ook nog afmaken hé. Veel moed !

 2. Madelief   •  

  Heel mooie Tinny dress! Mooi, dat blauw…
  De laaste loodjes, nog veel succes ermee!

 3. Pingback: kellyjade.be – Fenne 5 years old!

Laat maar van je horen!