Flavie’s first birthday party

Zaterdag 13 februari werd onze kleine meid 1 jaar. 1 jaar al! Ik kan het niet geloven. Daar hoort natuurlijk een feestje bij. We trommelden de nabije familie op en vierden feest. Zoals wij dat goed kunnen, met lekker eten en lekker drinken en vooral veel plezier en gelach.

Mijn zus kan prachtige taarten maken. Het sprak dus vanzelf dat zij voor de taart zou zorgen. Ze vroeg me een hele tijd geleden wat ik precies wou. Dat vond ik moeilijk want ons Flavieke kan natuurlijk zelf nog niet zeggen wat ze op haar taart wilt. Ik begon Pinterest af te schuimen en maakte een bord aan. Ik probeerde te denken wat Flavie leuk vond. Beestjes! En dan vooral onze kat. Ik begon dus voorbeelden van katten taarten te zoeken. En er zijn er heel wat. Maar toen kwam ik bij deze taart terecht en was verkocht. Vosjes thema zou het worden.

Onze taart:

_HJS0627

 

_HJS0623

 

Ik maakte een mooie uitnodiging en bestelde die samen met snoepzakjes, inclusief kartonnetjes bij Smartphoto. Ik koos een kleurenpalet voor de versiering (peach, zwart en wit) en bestelde hiervoor het een en ander bij Langzalzeleven. Op de dag zelf, zag onze eetkamer er zo uit:

 

image

 

Ik bakte nog vossenkoekjes, waarvan je de testversie hier al kon zien. Ik perfectioneerde het recept dankzij Juffertje in het groen. Mijn versiering van de koekjes was niet helemaal wat het moest zijn, maar de smaak zat wel goed, en dat is toch het belangrijkste. De koekjes werden in de bestelde snoepzakjes verpakt en meegegeven als ‘dank je wel’ aan de familie. Geef toe, van ver lijken ze toch op mooie vosjes? (zie links naast de ballon op bovenstaande foto).

 

’s Avonds werd er zelfs nog plezier gemaakt met de versiering. Mijn papa en schoonbroer bouwden een toren. Zoals je ziet hoeft torens bouwen niet altijd voor kinderen leuk te zijn!

 

File_004

 

 

Dan restte mij enkel nog de outfit van het feestvarken. Wie mij kent, enfin, of toch een beetje, verwacht natuurlijk wel een zelfgemaakte outfit. De oplettende lezers onder jullie zagen vast al dat deze outfit bovenaan mijn to sew lijstje stond. Dat is er dus al eentje die ik kan afvinken.

Mijn plan was een Julia dress in effen tricot te maken en er dan een mooie geometrische, peach kleurige vos op te flocken. Niet dat ik de juiste effen tricot of de juiste flockfolie in huis had… Ik begon dus te zoeken op het web waar ik zo last minute nog mijn materiaal kon vinden en kwam op de website van Kiwi fabrics terecht. En als dat niet meant to be was weet ik het ook niet meer. Een webshop vol prachtige rekbare stoffen en dan zit daar toch wel een mooi vosjestricotje tussen zeker! Een snel berichtje naar Marijke (aka Sheena) en dat was in de sjakosj! Gelukkig is de thuisbasis van Kiwi fabrics hier niet zo ver vandaan en kon ik donderdag de stof gaan ophalen.

Vrijdagavond een avondje (heel verstrooid) naaien en het kind kon zaterdag in’t nieuw een feestje bouwen! De jurk zit nog wat ruim (ik maakte maat 1jaar) maar dan gaat ie des te langer mee!

 

_HJS0569_2

 

_HJS0570

 

_HJS0571

 

_HJS0572

Patroon: Julia dress – Compagnie M

Vosjes stof: Kiwi fabrics

Bruine stof: Stoffenspektakel

 

Enkele sfeerbeelden:

Bij mijn zus, Flavie haar meter.

File_003

 

_HJS0620

 

Bij mijn schoonzus, haar andere meter.

_HJS0631

Bij de Omi, mijn mama.

_HJS0638

_HJS0639

Bij Moeke, mijn schoonmoeder. Allé ja, onderweg naar Moeke ?

_HJS0664

 

 

In de spotlight. Zo heeft ze het graag!

_HJS0660

 

_HJS0626

 

Hier kan je heel goed haar dikke lip zien, van te vallen te vorige dag!

_HJS0657

 

 

Bij mij ?

_HJS0652

 

_HJS0646

 

De party people!

_HJS0637

Na afloop stond er nog maar een klein deel om op te ruimen, maar dat was voor zondag. Flavie sliep al dus wij ploften moe maar tevreden met een glas wijn in de zetel! Een geslaagd feestje!

 

File_005

  6Comments

  1. CreativEls   •  

    Prachtige feestoutfit is het geworden. Ook al is het misschien nog wat groot, ze staat er prachtig mee ! Mooi uitgewerkt thema in mooie kleuren! Flavie straalde en jullie ook.

  2. Pingback: kellyjade.be – Shoot! – review

  3. Sheena   •  

    O ik kan niet geloven dat ik dit bericht hier bijna over het hoofd had gezien! Wat heb je dat snel kunnen afwerken haar kleedje, ik vind het prachtig!! Hopelijk gaat ze er nog veel geniet van hebben 🙂 . Het zag er een top feestje uit! Één jaar al seg 🙂 ze groeien veeeel te snel 😉

Laat maar van je horen!