Geboortesuiker – Birth treats

Maanden geleden begon ik aan onze doopsuiker. Aangezien ik alles per se zelf wou doen, maar wel op platte rust stond, begon ik er stiekem en goed op tijd aan. Dan kon ik het wreed op mijn gemakske doen. Het idee voor het geboortekaartje zat al in mijn hoofd nog voor ik zwanger was en met een grafisch vormgever als echtgenoot was dat zo verwezenlijkt (na wat zagen om eraan te beginnen mijnentwege natuurlijk!). Ik kon dus mijn geboortesuiker daar op afstemmen.

Months ago, I started working on our birth treats. Because I wanted to do everything myself, but I had been put on permanent bed rest, I secretly started working on it very early. That way I could work on it slowly. The idea for the card  had been in my head since before I was pregnant and with husband being a graphic designer, that was easy to accomplish. The treats I could make accordingly.

Ontwerp / design : husband!
Drukkerij / print : Vangrunderbeeck

Oorspronkelijk had ik het idee om zelf confituur te maken. Ook het idee van roze appelmoes passeerde even de revue, maar wegens houdbaarheidsproblemen werd dat van de baan geveegd. Het confituurplan leek dan weer in het water te vallen omwille van mijn opgelegde rust. En toen kwam ik dit tegen op pinterest. Ik was er meteen weg van en het zou perfect in ons thema passen! Ik heb het idee dan ook schaamteloos gekopieerd. Ik vond goedkoop vilt, perfect bijpassende appelsnoepjes en ging aan de slag! Zakjes met snoep vullen kan vanuit de luie zetel en 5 zakjes per dag naaien kan ook van op een stoel! Ik sneed ook bijzonder snel 200 rondjes en 100 blaadjes uit het vilt, dankzij dit handige hulpmiddel, helemaal weg van! Ik bestelde nog snel naamlabeltjes en mijn zakjes waren geboren!

Originally, I had the idea of making jam myself. The idea of pink applesauce was also considered briefly, but keeping that in storage for a longer while would prove challenging. Making jam on the other hand wouldn’t be easy, given that I wasn’t supposed to get out of my bed/sofa/chair. And then I found this on pinterest. I immediately loved it so I copied it shamelessly. It would fit our apple theme perfectly. I found cheap felt, matching apple candy en went to work. Filling bags with candy is possible whilst staying on the sofa and sewing 5 bags a day I can do from a chair. I also cut the 200 circles and 100 felt leaves pretty fast, thanks to this amazing tool! Love it! I quickly ordered some name tags and my baggies were born!
Vilt / felt : Bij Vilt en Zo
Circle cutter: Ceate4fun
Snoepjes / candy : Wonderwebwinkel
Naam labels / name tags : Holland-labelIk kreeg het confituur-idee echter niet meer uit mijn hoofd. Dat leek me nu zo’n leuk en origineel idee. En ik maak graag confituur. Ik heb lang nagedacht over welke confituur ik zou nemen. In de winter is er nu niet zoveel seizoensfruit beschikbaar. En om in het thema te blijven… Gewone appelgelei leek me niet zo’n goed plan, aangezien ik daar zelf niet zo zot van ben. En eerlijk: ik moet het toch lusten he! Want ik moest proeven aja! Ik schakelde dan maar hulp in van een expert. Na wat heen en weer gemail gaf ze me deze tip. Dat bleek de oplossing! Ik paste het recept nog een klein beetje aan naar eigen smaak en gemak (lees: ik gebruikte appelsap en granaatappelsap ipv verse granaatappels) en ik had na een dikke week 50 potjes oogappelgelei! Ik roerde braaf in de pot vanop een keukenstoel en liet het til – en uitgietwerk over aan echtgenoot. Ik hield me dus toch een beetje aan de regels! We voorzagen de potjes van gepersonaliseerde stickers en onze tweede treat was ook geboren! Restte ons alleen nog de enige echte oogappel! 😉

I just couldn’t get the jam idea out of my head though. It seemed like such an original en fun idea. And I love making jam. I thought about what kind of jam I would make for a long time. Winter isn’t exactly the season for lots of fruit options. I also wanted to stay within our theme… But apple jelly, I’m not such a fan of it myself, so I ruled out that idea. I decided to ask an expert for help. After emailing back and forth she gave me this tip. That turned out to be the solution. I adjusted the recipe to my taste en ease (read: I used apple and pomegranate juice instead of fresh fruit) and after a week or so I had my 50 little jars of ‘apple of my eye’ – jelly. I stirred my pan from my chair and left the lifting and pouring to my husband. You see, I did play by the rules a little! We labeled the jars with some personalized stickers and our second treat was born! Now all we needed was the real apple of my eye!


Potjes / jars : Flessenland

Om dit alles te presenteren kocht ik tweedehands authentieke fruitkisten voor een appel (pun intended) en een ei. Ik kocht er wat veel, maar het overschot zag je hier al in de kinderkamer aan de muur! Ik voorzag nog een MDF boom om wat appeltjes op te hangen en schikte dit alles in een fruitkist. Et voilà! Exact zoals ik het in mijn hoofd had! Stiekem toch een beetje trots op! Naast de boom zie je nog enkele grote appels. Daarvoor vond ik de inspiratie hier. Ik voorzag bovenaan echter 2 kam snaps en vulde ze niet met kussenvulling maar met snoepjes. Deze appels kwamen/komen terecht in de leraarskamer op school bij mij, op school bij Omi, op het werk bij Opa en het werk van Moeke. Iedereen tevreden!

To present everything I bought some secondhand fruit cases. I bought a few, but the ones leftover you already saw here, in the nursery on the wall. I found an MDF tree to hang some of the little apples and arranged everything in a fruit case. Et voila! Exactly how I pictured it in my head! I’m secretly quite proud of it! Next to the tree you can see some larger apples. I found the inspiration for them here. However I fitted them with kam snaps on top and filled them with candy instead of filling. These will serve as treats at my school, Omi’s school, Grandpa’s work and Moeke’s work. Everybody happy!


Boom / tree : Create4fun
fruitkist / fruit case : 2dehands
Stickers (own design) : Vangrunderbeeck

  12Comments

  1. Seija Metime   •  

    Zeer leuk en origineel. Mijn zus maakte perenconfituur en had een perenkaartje voor haar zoontje genaamd met als achternaam Van Peer.

  2. Fynn   •  

    Zalig, die oogappelgelei 🙂 !!!

  3. eva maria   •  

    Mooi zeg, en wat een gerief: zo'n husband die iets van design kent!

Laat maar van je horen!