Get ready for some fifties feeling!

Als het zondag jurkdag was, dan was het vandaag rokjesdag!

Na het hele gemanoevreer met het tricotjurkje wou ik vandaag eens iets simpeler maken! Het idee en de stof voor een klokrok met tailleband en paspel zijn er al een tijdje maar ik kwam er gewoon nooit aan toe…

Dit was dus het ideale ‘simpele’ projectje voor maandag rokjesdag! Ik vind de blauw-met-witte-bolletjesstof ideaal bij het zwierige idee en fifties gehalte van een klokrok passen! Toen ik (ooit) de rode paspel met witte bolletjes zag online, ging meteen een lichtje branden en zag ik het project al. Toen ik dan ook nog eens bijpassende biais met kantje vond, was de rok in mijn hoofd al af!

En vandaag kon ik hem eindelijk realiteit maken!

Oorspronkelijk wou ik hem voeren, maar ik vond niet meteen bijpassend stofje voor de voering en wou dat het vooruit ging! In de winter kan ik er altijd een onderrokje bij dragen. Oh ja, ik zie het al helemaal, zo eentje met rode tule aan! Hm, dat moest ik dan maar eens maken… En dan! ………………Dan heb ik alleen nog maar rode kousen nodig! Dzju toch, kan ik het nog niet aandoen!

Wederom excuses voor de crappy flitsfoto’s! Deze zijn tenminste al met het fototoestel genomen maar wij hebben in ons appartement geen geweldig lange muur met retro behang (al ligt dit al klaar voor in ons ooit toekomstige huisje) of een super verlicht plekje op deze donkere dagen! Ik moest het dus stellen met witte muren, stukjes paarse muur (die is er dan wel maar daar staan veeeeel meubels tegen) en gewoon… de living!

 Het rokje in z’ geheel!
Een poging om het wat interessanter te maken aan de paarse muur…

Ik dacht: ‘we proberen de grond eens’, maar aangezien dat ook zo’n afschuwelijk lelijke witte tegels zijn…
Dan dacht ik voor actiefoto’s te gaan om het ‘zwier’ gehalte van de rok te illustreren maar… dan ziet ge de rommel in onze living!
 Ik gaf het op en poogde dan maar eens de zijkant te tonen! Hiervoor moest ik me in bochten wringen! Ik vind de witte rits eigenlijk iets te opvallend maar had geen blauwe of rode blinde rits meer!
De paspel is verdacht goed gelukt (al ziet hij er scheef uit op deze twisted foto!)! Want paspelband… is nooit mijn vriend geweest, zeker niet omdat ik hem hier zowat moest sandwichen tussen de tailleband en de rok en dan gewoon topstitchen… maar hoezee! Victorie over de paspel!
Het biaistje! Het contrasterende donkerblauwe stiksel was eigenlijk gewaagd voor iemand die stiekem nog altijd niet perfect recht kan stikken maar ik was gewoonweg te lui om nog een spoeltje te winden met rood garen en m’n machine opnieuw in te rijgen! Erg he? En dan beweren dat ik niet lui ben! Maar ik vind het stiksel wel niet storen! (Gelukkig maar! :-O )
Héla, en dat allemaal door dit ZELF te fotograferen (want er was niemand in de buurt)… ’t is er aan te zien he?

  2Comments

  1. KellyJade   •     Author

    dank u 🙂 zo productief ben ik ni ze, als ge de rest van blogland bekijkt! er ligt al een nieuw project klaar…

Laat maar van je horen!