Green Smash – smoothie recept

Vandaag deel ik met jullie een smoothie die ik uitprobeerde in de krokusvakantie. Ik ben wel een fervent smoothie drinker. Ik vind het een gemakkelijke manier om veel verschillende groenten en vruchten tegelijkertijd te kunnen ‘eten’.

Meestal gooi ik gewoon wat fruit en/of groenten bij elkaar, soms nog wat yoghurt of muesli erbij en klaar. Soms koop ik ook een smoothie. In mijn gemeente is een shop waar ze slaatjes, verse soep en smoothies en groentesappen verkopen. Ik heb er zo mijn favoriete smoothie (met acaïbessen) maar toch wil ik ze allemaal eens uittesten.

Twee weken geleden stond er plots een nieuwe smoothie op het menu: Green Monster. Dit leek me wel wat. Er zat spinazie, ananas en nog vanalles (ik ben het al vergeten) in. En ik vond ‘m best lekker.

Ik hou enorm van spinazie en zou het overal bij doen, zeker in wokgerechtjes, moest Echtgenoot het ook graag eten, maar helaas! Zelf een smoothie bedenken met spinazie leek me dus een manier om spinazie in mijn wekelijkse intake van groenten en fruit te verwerken. Ik gooi babyspinazie ook al in mijn slaatjes dus kon dat best in een smoothie.

Ik vond ergens in een boekje een recept en besloot dat aan te passen naar mijn smaak en goesting en hiervan een trial and error proces te maken. Gelukkig voor mij was mijn eerste poging er boenk op!

Ik genoot twee dagen van mijn smoothie en deel daarom graag het recept met jullie.

Ik presenteer u gaarne:

 

 

The Green Smash

 

_HJS0213

 

Benodigdheden voor 1 portie:

 • 1 glas kokosmelk (ik gebruikte die van Alpro)
 • 1/2 avocado
 • een handvol verse bladspinazie
 • sap van een halve limoen
 • 1 eetlepel honing of agavesiroop
 • enkele blaadjes munt (hoeveelheid naar smaak)
 • pompoenpitten

 

Werkwijze:

 • Voeg alle ingrediënten samen in de kom van je blender (enkele pompoenpitjes volstaan).
 • Blenden maar!
 • Als de consistentie van je smoothie te dik of te vast is kan je altijd nog wat kokosmelk toevoegen en opnieuw blenden.
 • Werk af met een blaadje munt en wat pompoenpitjes voor extra crunch
 • Als je nog wat geraspte kokos hebt staan, kan je dit er ook nog een beetje bijdoen als afwerking.
 • Enjoy!

 
_HJS0215
_HJS0205

 

Ik gebruikte agavesiroop bij gebrek aan honing en dat werkt best goed. Ik maakte dus meteen een tweede portie voor de volgende dag, want een halve avocado bewaart nu eenmaal niet zo goed. Ik vermoed dat je eender welke kokosmelk kan gebruiken maar let op dat je wel degelijk melk gebruikt en geen room. Anders wordt je smoothie te dik.

 

 

_HJS0206

 

Als je op bovenstaande foto klikt, kan je een printvriendelijke versie van het recept downloaden!

 

 

Wie durft er deze smoothie uit te proberen? Laat gerust weten wat jullie ervan vonden!

  2Comments

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Oeps, kan je geloven dat ik dat met al mijn zwangerschapsdementie gewoon was vergeten! Het belangrijkste! Ik heb het recept ondertussen aangepast. Bedankt om me erop te wijzen!

Laat maar van je horen!