Handletteren

Het is helemaal in, handlettering. Je ziet her en der pareltjes verschijnen. Ik wilde er vorige zomer mee beginnen. Ik kocht een boek, een aantal andere benodigdheden, maar ging er nog niet voluit voor.

Ondertussen lijkt iedereen het te doen en te proberen. En vooral, iedereen lijkt het te kunnen. Iedereen, behalve ik, lijkt mij.

Heb ik een geheime les of verdeling van een talent gemist? Op instagram zie ik ‘probeersels verschijnen met opschriften zoals: ‘De eerste keer en zeker niet perfect maar ik ben er toch trots op!’ En dan denk ik: ‘Huh, eerste keer? Say whaaaat?’

Mooie voorbeelden zoals bij (klik op de naam):

… en nog zoveel meer die ik even niet weet terug te vinden!

 

En dan mijn pogingen… ahum…

Untitled
dagen van de week inoefenen voor mijn bullet journal…

Untitled

 

Untitled

 

Untitled

 

Untitled

 

Untitled

 

Untitled

 

Untitled

 

Untitled

 

Untitled

 

Natuurlijk weet ik wel dat oefening kunst baart. Oefenen, oefenen en oefenen en oefenen… Maar oneindig veel tijd heb ik daar natuurlijk niet voor. Natuurlijk is alles eerst in potlood zetten een hulp, alhoewel ik daar vaak te lui voor ben (guilty!). Plus, als je dan dingen weggomt, gom je soms  een deel van je zwart pen weg, vind ik.

Het lijkt wel al te beteren. Maar als het lelijk blijft, verlies je je motivatie wel natuurlijk. Het lukt me soms wel, maar ik vind mijn composities nooit zo geslaagd als diegene die ik elders tegen kom. Of ik vind het moeilijk om geschikte lettertypes te vinden en leuke quotes…

Over deze ben ik wel tevreden, maar spectaculair en amazing is het ook niet he.
Untitled
Tjah, het gras is altijd groener aan de overkant zeker en je ziet van jezelf sneller je tekortkomingen dan je talenten denk ik.

 

Voor de handletteraars onder ons: hoe pak jij dit aan? Heb je nog tips, sites, inspiratie voor mij?

  4Comments

 1. gerhildemaakt   •  

  Tips kan ik je niet geven, behalve dan dat je minder streng moet zijn voor jezelf. Er zitten echt wel pareltjes tussen, hoor.
  Ik leerde onlangs een techniek met transferfolie kennen, maar ik kan dat enkel in ‘mijn’ handschrift. Ik heb nog veel te leren!

 2. Eva   •  

  Ik zoek op Pinterest en aap dan een beetje na. Sinds mijn tienerjaren hou ik al van mooi schrijven en mooie letters. Ik deed toen al aan handlettering avant-la-lettre: ik maakte mijn eigen kaftpapier door het vol te tekenen met logo’s van allerlei merken en met fragmenten uit liedjesteksten. Ik droedel ook constant: tijdens vergaderen, telefoongesprekken of op nascholingen (beetje neurotisch vrees ik). Ik heb een echt ‘juffenhandschrift’ dus mooi en recht schrijven kost me geen moeite, ik denk dat het ook in mijn genen zit (mijn vader is architect uit de tijd dat er geen computers bestonden). Een tip: niet te veel lege ruimte tussen woorden en letters laten, en ja: toch een beetje in potlood werken eerst 😉 Dat gezegd zijnde: jouw pogingen zijn heel geslaagd hoor, gewoon effe volhouden!

 3. Marjolein (Flaflinko)   •  

  MAar echt, wat een mooie ‘probeersels’ al. Zotjes, ik ben ook fan, maar spendeer tegenwoordig meer tijd aan mijn naaimachine. 🙂

 4. Anske   •  

  Ma das al kei mooi! Ik ga een van de eens beginnen proberen maar gaat zeker niet jouw niveau zijn! ?

Laat maar van je horen!