Little big miss Renske

7 jaar is ze al in mijn leven. 7. Ik herinner me nog goed de dag van haar geboorte. Een vrijdag was het, 30 januari 2009. Ik zat in het voorlaatste jaar van mijn studies en had die ochtend mijn laatste examen van die examenperiode. Ik stond dus samen met enkele gelijkgestemde zielen te stressen in de gang van de aula. En plots, kreeg ik een smsje waar in stond: ‘Proficiat, je bent meter geworden van Renske!’ Helemaal zot werd ik. En dat heeft iedereen daar toen geweten. Mijn gelaatsuitdrukking veranderde van pure angst in puur geluk. Ik heb dat examen daar in speedtempo afgelegd om zo snel mogelijk uit die aula en naar het ziekenhuis te kunnen! Ik weet zelfs niet meer welk vak het was, dat zegt genoeg denk ik. Ik was er wel voor geslaagd, meen ik mij nog vaag te herinneren.

Mijn beste vriendin bood me een lift van Gent naar regio Leuven aan en dropte me in de nabijheid van Gasthuisberg. Ik kocht nog snel een dinoknuffel in de gift shop van het ziekenhuis en daar lag ze dan. Mijn pracht van een metekindje. Perfect! Ik kreeg van mijn Zus meteen het meest kostbare in haar leven in mijn armen geduwd. Ik heb toen wel een tijdje naar haar liggen staren…

 

DSC_0654.NEF

 

DSC_0668.NEF

 

Ondertussen staat de teller dus op 7. Ze is een grote meid geworden, met bijbehorende streken en vaardigheden. Ze kan lezen, schrijven, optellen en van haar oren maken. ’t Is wel eentje met een eigen willetje. Maar dat mag wel eens natuurlijk.

 

HJS_1604

 

HJS_4973

 

HJS_6289

 

IMG_0363

 

IMG_0613

 

_HJS0002

 

_HJS0013

 

_HJS2613

 

Ze ontdekte recent het therapeutisch effect van Lego. Jaja, geef maar toe, U kent dat wel. Lekker zitten bouwen met de blokjes kan een ‘zen’ effect teweegbrengen. Ze vroeg dus Lego voor haar verjaardag en dat kreeg ze. Een pakket van Lego Friends met een podium en zangeressen erin. Gisteren had ze haar ballerina feestje voor de vriendinnetjes, vandaag waren wij aan de beurt. Zus toverde een fantastische ballerina taart tevoorschijn en we konden smullen. Mijn zus kan zalig mooie (en lekkere!) taarten maken.

Ze was super blij met haar Lego pakket (en de 10 andere die ze kreeg) maar ik kon het toch niet laten om nog iets zelfgemaakt mee te nemen. Geen jurkje deze keer maar een Julia sweater, gemaakt met prachtige sweater stof van het nieuwe Belgische merk Chat Chocolat. Zacht dat dat is jong!

Ik voegde nog wat foliekes toe in de vorm van stukjes rekbaar nepleer. Ik stak kleine stukjes hiervan in de boorden. Aan elke mouw en dan asymmetrisch aan hals en heupboord. Zo werd de trui toch niet te eentonig. De stof is prachtig en zacht, maar was eigenlijk niet helemaal ideaal voor de heup – en mouwboorden. Aan de hals ging het goed maar over de heupboord en de mouwboorden ben ik niet helemaal tevreden. Ik liet het wel zo, omdat ik enkel nog zwarte boordstof als passende kleur had liggen en dan zou het geheel te hard breken vond ik. Ik maakte maatje 8 jaar voor de zekerheid. Ik kreeg Renske maar welgeteld 2 seconden in de trui vanmiddag, dus foto’s op model kan ik u helaas niet tonen. Ze zat ook nog wat ruim, die trui. Tegen het voorjaar misschien, of voor een Belgische zomeravond…

 

_HJS0561

 

_HJS0562

 

_HJS0565

 

_HJS0566

 

_HJS0567

 

_HJS0577

 

_HJS0580

Patroon: Julia sweater – Compagnie M

Stof: sweaterstof Chat ChocolatMon Depot

Nepleer: Liesellove

  1 Comment

Laat maar van je horen!