HEEEEELP knoopsgat!?

Ik ben het kwijt… effenaf kwijt!

Ik heb op mijn oude Bernina’tje zo’n knop voor knoopsgaten. Geen hipperdepip luxueus automatisch knoopsgat, maar zo ééntje met 1 – 2 – 3 – 4 – 5 op dat je helpt met de juiste instellingen.

Ergens tussen twee nummers moet je je stof draaien ofzoiets en dan krijg je een knoopsgat. Ik had dat ooit eens uitgevogeld en dan was dat netjes gelukt, maar… ik weet het dus niet meer.

Ik heb het gelukkig eerst zitten uittesten op een proeflapje ipv mijn project maar na ettelijke pogingen krijg ik nog absurde knoopsgaten. Het eerste ‘lange’ stukje zeg maar, dat lukt en dan zo het aansluitende bredere stukje ook, maar daarna loopt het fout. Het tweede lange stukje komt telkens een heel eind verder weg… aaaargh!

Ik ben een comfy broek in sweaterstof aan het maken als eerste overlock project. De broek zit helemaal in mekaar (succes dus!) maar nu moet ik de tailleband afwerken. In het oorspronkelijke patroon zitten 2 nestelogen voor zo het koordje rond de taille, maar nesteloog is dan wel een mooi woord, het in een broek krijgen is iets anders. Ik heb daar zo’n tangske voor maar dat lukt van geen kanten! Oplossing: knoopsgaten! Maar nu lukt dat niet meer!

Vandaar deze oproep… HELP! Wie o wie kan mij wijze raad geven bij dit irritante probleem van mijn eigen onwetendheid! Duizendmaal dank!

  2Comments

  1. KellyJade   •     Author

    Dank je voor de link. Maar mijn machine naait niet achteruit als je de knop op 3 zet, daar zit waarschijnlijk het probleem…

Laat maar van je horen!