Heel even populair bij de leerlingen

Ik heb deze week heel even goed gescoord bij een aantal van mijn leerlingen!

Dinsdag en woensdag trok ik namelijk samen met 19 laatstejaars naar Genève, Zwitserland.

‘Wat doet ge daar op twee dagen tijd?’ ,  hoor ik u al denken.

Awel, we zijn daar CERN gaan bezoeken. CERN of Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire is HET bekende laboratorium voor deeltjesfysica met de grootste deeltjesversneller ter wereld. Het was ook datzelfde CERN dat afgelopen zomer aangaf dat ze duidelijke aanwijzingen hadden ontdekt voor het bestaan van het immer onvatbare Higgs boson. Vandaag werd dit nieuws nog eens bevestigd in een conferentie.

Al verveeld? Sorry, ik ging even in leerkracht fysica – mode 🙂

Bon, ik dus met mijn leerlingen daar naartoe! Kei enthousiast dat ze waren jong! Fysica is nog nooit zo hip geweest, al geven ze dat niet toe natuurlijk! Het was natuurlijk mooi meegenomen dat we dinsdagavond een vrije avond hadden in Genève en met z’n allen gezellig kaasfondue zijn gaan eten en achteraf nog iets gaan drinken! De sfeer zat er goed in, al zeg ik het zelf!

Het was nog even stressen. Ik was nl al bezig met het organiseren van in de zomer en wou natuurlijk dat alles vlot verliep! Ik ben nog nooit zo georganiseerd geweest in mijn leven en dan is den dinsdag heel het land toch wel ni in chaos zeker?! Verdamde sneeuw!

Vluchten met massa’s vertraging, afgelaste vluchten, treinen die niet rijden! Maaaaaar… ik had blijkbaar toch nog wat goede karma te goed want we geraakten met de bus op de luchthaven (al moet ge weten dat voor ons de luchthaven op praktisch wandelafstand is!) en daar stond, tussen al het rode ‘cancelled’ of ‘delayed’ één keer ‘on time’… En laat dat nu net onze vlucht geweest zijn zeker! Jippie!!!!!!!

Netjes op tijd vertrokken en as scheduled aangekomen in Genève. Vlotjes gratis de bus op, vlotjes de jeugdherberg gevonden, alles in orde, gereserveerd restaurant gevonden, lekker eten, gezellig cafeetje met Champion’s League voetbal… Jaja dat had ik goed gedaan! Kei trots da’k was! 🙂

We waren de volgende morgen een ietsiepietsie te laat op CERN, dat komt ervan als leerlingen per se tot 5u willen opblijven, maar gelukkig konden ze der daar mee lachen!

In de terugweg nog massaaaaaaaaaaaal gestressed omdat twee leerlingen besloten om even de verdwijningsact uit te voeren op een kwartier voor de gate sloot, een andere leerling nog zijn boarding pass had achtergelaten bij de security, maar dat werd dan weer goedgemaakt door een vertederend magisch moment. Een van de meisjes ging in halve shock van geluk. Ze had toch wel niet de banjo speler van ‘Mumford and sons’ gespot zeker. Uber idool van haar! En laat dat nu net ne joviale vent geweest zijn zeg! Direct babbelen, high five, ne foto! Enfin, dat kind heeft een uur geblijt van blijdschap, ’t brak uw hart van schattigheid bijna! 🙂

Vlotjes terug thuis geraakt en tevreden leerlingen, daar deden we het om! Nu nog twee dagen stressen voor het schooloptreden (ja want dat is nu ook toevallig deze week) en proberen de vermoeidheid voor te blijven en dan zijn we content!

Hier enkele sfeerfoto’s van ons tripje:

  6Comments

 1. Carla Killens   •  

  wauw, gewoon naar het CERN of wa???!!!
  Super! Dat moet ik morgen aan mijn twee jongens vertellen, ze zijn nog jong (12 en 11) maar zot van wetenschap, techniek en wiskunde!
  Liefs!

  • KellyJade   •     Author

   Moest ge ooit eens willen familietrip plannen: CERN bezoeken is volledig gratis! Ook voor individuele bezoeken. Even kijken op hun website!

   Ik was trouwens vorig jaar ook al eens geweest, in het kader van een nascholing programma voor leerkrachten fysica!

 2. Pretty cool stuff   •  

  Oh jaaa, dat ziet er super uit en streelt je ego om de meest populaire leerkracht te zijn ever!!! ;-))))
  Jihaaaàààà !

 3. Anoniem   •  

  Starcate en wie komt hier op aarde op bezoek sinterklaas zeker

 4. Pingback: kellyjade.be – CERN (Genève)

 5. Pingback: kellyjade.be – CERN (Geneva)

Laat maar van je horen!