Hello April! (+ downloadables!)


Bullet Journal closure

April staat al voor de deur. Maart lijkt wel voorbij gevlogen!

Tijd om een nieuwe maand te starten in mijn bullet journal. Ik wou eens experimenteren met waterverf maar heb er niet meteen kaas van gegeten…

Het juiste materiaal heb ik ook niet liggen en voor ik kosten maak wou ik het misschien eerst proberen met goedkoper materiaal.

Maar jah, ik en mijn geduld… een bewogen relatie op z’n best!

De oplossing

Gelukkig… leven we in het tijdperk van iPads. Wij hebben op onze iPad een app staan, Sketches.

 

Untitled

 

We schaften hem ooit aan voor Flavie om te tekenen en doen. Maar ik besloot mijn handletteren wat te oefenen en ontdekte de waterverf-functie. Een penseel waarmee je het ‘natte’ waterverven kan nabootsen.

Ik begon wat te foefelen en te proberen en had al snel iets opgemaakt voor april.

 
Untitled

 

 
Ik ben er best tevreden over! Er is ook een brush pen beschikbaar, om aan brush lettering te doen bijvoorbeeld maar waar echt brush pens dikkere penseelstreken geven bij harder drukken, werkte het op de app met snelheid. Snellere bewegingen leveren dikkere lijnen op. Moeilijk. Dat lukte me niet zo goed aangezien ik pas mooiere lettering krijg als ik langzaam kan werken.

 

 
Untitled

 

 
Ik probeerde dan verder met pennen en potloden voor het schrijven. Ik was niet meer te stoppen en maakte een ‘screen’ voor elke maand. Soms met ‘handlettering’ en soms met de text functie van de app.

Mei, zal er bijvoorbeeld zo uitzien:

 
Untitled

 

 
Printables

Vrijgevig ben ik wel en daarom stel ik mijn probeersels beschikbaar voor jullie. Al de maanden die nog komen in 2017 in waterverf. Goed voor gebruik in planners, agenda’s, als achtergrond op een smartphone… you name it!

Het enige regeltje dat ik graag hanteer, is dat ze enkel voor persoonlijk gebruik zijn. Niet voor commercieel gebruik.

Download ze hier:

 

Ik baseerde de kleuren op evenementen en karakteristieken van de maanden zelf. Zo dacht ik bij augustus bijvoorbeeld aan de kleuren van watermeloen, mijn favoriete zomerfruit! Voor oktober kwamen pompoenen en halloween voor mijn geestesoog en bij december dacht ik aan ijs en zag ik meteen Elsa van Frozen haar jurk voor me… Of toch zoiets ?

 

Enjoy!

  3Comments

  1. Pingback: kellyjade.be – How I bullet journal – Juni en Juli

Laat maar van je horen!