Het leven zoals het is: niet-praktiserende veearts

Ik begin het te missen, het leven tussen de beestjes! Toegegeven, mijn schamele 8 maanden als praktiserende dierenarts waren op z’n zachtst gezegd onprettig te noemen, maar de koetjes, die mis ik wel!

Goh, de koeien, zulke misbegrepen beesten! Ze zijn veel slimmer dan je zou denken en ietsje meer te vertrouwen dan paarden (vind ik). Dus ik mis leven tussen hen wel! Zeker als je bedenkt dat er bij ons welgeteld… euh… GEEN enkele koe te vinden is! Ik mis het contact, en daarmee bedoel ik ook dat met de boeren! Er zijn best leuke tijden geweest!

Maar uiteraard ook minder leuke: nachelijke horrorverhalen en veldavonturen! Het leven was niet zonder risico’s ( ik heb nog altijd verharde plekjes op m’n dijbenen van trappen van koeien, stieren en ander (on)gedierte) maar het was zeker nooit saai!

Wat ik zeker ook niet mis, is de permanent aanwezige koeienvla-geur die achter me aanwalmde! En het niet kunnen dragen van leuke kleedjes en rokjes! Alhoewel ik, nu dat ik steeds acceptabel voor de klas moet verschijnen, het tijdperk van de comfortabele jeansbroeken, fleece truien en caoutchouc botten extra weet te waarderen!

Waar ik ook niet rouwig om ben, is het kunnen slapen ’s nachts en het niet half moeten ontbloten van mijn bovenlichaam in winterse omstandigheden! Brrrrr wat heb ik kou gekend!

Maar ik mis dan weer wel het op de wereld zetten van nieuw leven ( en dat heb ik veel gedaan) en het geweldige gevoel dat daarmee toch elke keer weer gepaard ging!

Nog een bijkomstige onhandigheid: ik moet nu dus met mijn eigen huisdieren naar de lokale dierenarts! Balen! Ik ben niet meer in het bezit van een eigen apotheek en mijn collega vrienden van aan de univ wonen in verschillende uithoeken van België! Dus toen de tijd daar was om onze kater te castreren, iets wat op eerlijk gezegd 5min gedaan kan worden ( de tijd van inwerking van verdoving niet meegeteld), moest ik dus naar de dierenarts! Iets wat me anders 1€ en belachelijk weinig moeite zou kosten, kostte me nu een hele brok meer!

Maaaaar… het was mijn eigen keuze en ik ben toch een stuk gelukkiger na de carrière-switch! Zo heb ik bijvoorbeeld tijd om te naaien en te bloggen 🙂

Nu, moest je iemand weten binnen het half uur van Brussel, die een koe op kalven of respectievelijk een schaap op lammeren heeft staan en geen zin heeft om de veterinair te bellen => call me, I’m there! 😉

Laat maar van je horen!