Het Obimonster

Je zou denken dat je als dierenarts niet zo rap meer voor verrassingen komt te staan wanneer het huisdieren betreft. Dat was duidelijk buiten Obi gerekend.

Obi (voluit: Obi-wan Kenobi maar dat gebruiken we wegens ongemakkelijk in de mond liggen vrijwel nooit) is met zijn, niet minder dan, 7 kilo (het zou zelfs al meer kunnen zijn) met recht gigantisch te noemen. Ik zou zelfs het woord ginormous ter sprake durven brengen.

Obi is niet dik, oh nee (welja zijn beginnend hangbuikje buiten beschouwing gelaten). Ik ga ook niet onnozel doen en zitten beweren dat hij gewoon zware botten heeft. Neen hij is echt gewoon ginormous! Hij staat namelijk verschrikkelijk hoog op zijn poten, zijn dijbeenderen steken dan ook zichtbaar boven zijn heupen uit. Verder is hij onnatuurlijk lang! Als hij op zijn achterpoten staat komt hij met gemak met z’n hoofd boven de eettafel uit, zijn schouders ook geloof ik.

Gelukkig is Obi niet echt een monster, zoals de titel suggereert. Hij heeft stevige poten waar helaas vlijmscherpe klauwen in huizen, maar die laatste gebruikt hij nooit opzettelijk.’t Is eigenlijk een schatje, als je de fase van in de zetel plassen even vergeet (hier is hij – hout vasthouden – ondertussen uit!).

Oh ja, Obi is een kater 🙂 Een kater van ongeveer 1 jaar oud. En ja, op dat ene levensjaar dus al 7 kilo kunnen verzamelen. Hij doet z’n best. Hij heeft af en toe nog dat kitten kopje, maar zijn nek begint toch katerachtige proporties aan te nemen. Als er bezoek komt worden de eerste minuten onherroepelijk besteed aan het wonderlijk verbazen over dit beest in ons huishouden.

Je kan het hier moeilijk zien, maar hij neemt dus wel degelijk een volledige plaats in als hij in de zetel ligt:

Hoe dit komt? Ik weet het niet. Ik kan alleen maar gissen dat Obi Bengaals bloed heeft. En daarmee bedoel ik niet, bloed van een Bengaalse tijger, maar erfelijke eigenschappen van de Bengaalse kat. Sluipen kan hij wel als een tijger, we hadden hem beter Shere Khan genoemd.

Verder zit hij ook graag heel lang in obscene houdingen:

We zullen het echter nooit weten. Obi is namelijk een zwerfkat. Net zoals zijn eerder geadopteerd vriendinnetje Mehra:

Maar als alle monsters zo zot en schattig zouden zijn als hij, dan zou de wereld mooier zijn.
Het enige dat hij echt moet afleren, is ’s nachts slapen op mijn borstkas => + 7 kilo in de toekomst, ik voel al spontaan ribben kneuzen! (zeker als ook Mehra tegelijkertijd op de benen ligt!)

Laat maar van je horen!