Hoe maak je snel en gemakkelijk cinnamon rolls

Ik ben zo’n fan van cinnamon buns. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar van die heerlijke kaneelbroodjes behoren toch tot mijn favoriete gebakjes.

Spijtig genoeg kom je ze in België nog niet zo veel tegen. Bij Ikea of in de Starbucks kan je ze wel vinden maar de warme bakkers hier bij ons zijn er alvast niet mee bezig.

Zelf maken is dus een optie. Ik zocht recepten en las overal ‘gistdeeg hier… gistdeeg daar’. Pfffff veel werk voor iets dat in een hap verdwijnt!

Dus daarmee zocht ik naar een simpele, niet echt authentieke maar vooral gemakkelijke oplossing en ziedaar, ik deel ze met u. Luie wijven kaneelrolletjes for the win!

Ze zijn niet zo luchtig en zacht als de originele maar de smaak zit wel goed en niet onbelangrijk, je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig.

Easy peasy cinnamon Rolls

* ingrediënten

  • kristalsuiker
  • kaneelpoeder
  • bladerdeeg (gekocht of zelf gemaakt)
  • boter

 

IMG_4091

 

* werkwijze

  • verwarm je oven voor op ca. 200 °C (volg hiervoor de instructies van het bladerdeeg)
  • rol het bladerdeeg uit en smeer een dun laagje gesmolten boter over het hele deeg en laat heel even rusten

 

cinnamon 1

 

cinnamon 2

 

  • meng ondertussen in een kommetje de kristalsuiker en het kaneelpoeder (de hoeveelheid is naar smaak, de suiker moet een beetje bruin zien)

 

IMG_4092

 

  • bedek het bladerdeeg met een flinke laag van de kaneelsuiker, ook goed langs de randen

 

cinnamon 3

 

  • rol het bladerdeeg los op tot een lange rol (doe dit niet te vast of je krijgt harde, vaste rolletjes)

 

cinnamon 4

 

  • snijd de uiteinden kort af zodat ze recht zijn

 

cinnamon 8

 

  • snijd de rol deeg in ca. 6 (min of meer) gelijke stukken

 

cinnamon 5

 

  • neem elk stukje deeg en zet ze op hun kant, duw ze een klein beetje in zodat ze blijven staan

 

cinnamon 7

 

  • ik gebruikte een muffin vorm om mijn rolletjes in te zetten, zo bleven ze mooi rechtstaan maar ik vermoed dat een bakplaat met bakpapier ook werkt (let op: vergeet je muffinvorm niet in te vetten!)
  • strooi het laatste restje kaneelsuiker boven op elk rolletje voor een heerlijk laagje kaneelkaramel

 

cinnamon 6

 

  • zet je rolletjes ongeveer een halfuurtje in de oven, haal ze er nadien uit en laat even afkoelen
  • smullen maar!

 

 

cinnamon 9

 

 

cinnamon 11

 

 

Natuurlijk zijn het niet de cinnamon buns zoals het hoort, maar voor die moeite kan je toch niet sukkelen he!  Als hapje bij de koffie zijn ze trouwens perfect! Klein genoeg, lekker zoet en het gaat zo lekker samen met de smaak van koffie… Hier hebben ze zelf niet lang genoeg overleefd om er een mooi georganiseerde, fotoshoot bij te koffie  mee te doen!

En euh… voor snel even iets in elkaar te flansen waar je kinderen ook van kunnen genieten zit het zeker goed 😉

Ons Flavieke was alvast enthousiast!

 

 

Flavie cinnamon buns

 

 

cinnamon 10

  1 Comment

  1. MultiVroon   •  

    Ja slim en ik ben ook fan! Ken je de Zweedse variant? Beetje kardemom erbij, mjammie. Ikea heeft ze ook voor in de vriezer.

Laat maar van je horen!