Homemade frappucino

Er zijn zo dagen dat een koffie echt een noodzaak is, maar een warme kop dampende koffie er echt even niet in gaat…

Enter de ice coffee! Bij Starbucks weten ze dat al langer, maar wie o wie weet wat voor brol ze er daar allemaal indraaien.

Ik had vanmiddag plots zo’n ‘vieze goesting’ in een frappucino dat ik er gewoon een zelf maakte. De Starbucks op de luchthaven is wel binnen handbereik maar in deze tijden gaan we niet zomaar meer naar de luchthaven voor snel een koffietje.

En eerlijk, zelf maken is maar een kleine moeite en even lekker!

Er zijn duizenden varianten op, maar ik werkte met ingrediënten die ik thuis had staan of liggen!

Mijn recept voor een – niet overdreven gezonde maar toch gezonder dan de Starbucks versie – ice coffee frappucino… thingy!


*Homemade frappucino à la KellyJade*




Ingrediënten:

  • 2 espresso’s (ca. 80 ml) of andere sterke koffie
  • 80 ml (of 100 ml voor minder straf) alpro amandel – kokos melk
  • een theelepel honing
  • Een eetlepel pure chocoladedruppels of chocoladesaus
  • 2 tot 3 ijsblokjes, afhankelijk van de grootte
  • slagroom en chocoladesaus of -druppels voor de afwerking

Werkwijze

  • Doe alle ingrediënten (behalve de slagroom) in een blender en blenden maar!
  • Let op dat je blender geschikt is om ijs te crushen, anders gaan je mesjes kapot!
  • Laat de blender draaien tot de ijsblokjes helemaal gecrusht zijn.
  • Giet in een geschikt glas/beker.
  • Werk af met een flinke teut slagroom en versier met chocoladesaus of chocoladedruppels ( of beide 😉 )
  • Geniet ervan!

 

 

 

 

Ik deed het alvast 😉

 

 

 

  1 Comment

  1. Miss Pixie   •  

    Mmh lekker! I <3 frappucino.
    Kleine tip: maak ijsblokjes van een restje koffie en de volgende keer dat je een frappe maakt, doe je die er bij. Echt zalig 😉

Laat maar van je horen!