I [heart] Marcel Marlier sew along – part one

Toen ik zag dat An van Straightgrain een Marcel Marlier inspired sewing series aankondigde, ging ik op het puntje van mijn stoel zitten. Wat een geweldig idee vond ik dat!

Als kind hebben mijn zus en ik de Tiny boeken verslonden met hopen! Tiny bij tante Rikkie, Tiny speelt moedertje… Een groot deel ligt er nog en wordt nu gretig doorbladerd door de meisjes van mijn zus.
Als kind vond ik Tiny jurkjes al fantastisch, al stribbelde ik geweldig tegen wanneer mijn moeder mij in dergelijke kleren probeerde te wurmen. Ik vond ze prachtig, maar niet voor mij. 😉
Nu, jaren later vind ik ze nog steeds prachtig en zou ik ze zo aantrekken als ik zou kunnen. Het zou nogal een zicht zijn! Ik vond het altijd zo leuk als de kleedjes te kort waren en haar mooie onderbroekje wat kwam piepen. Ziede mij al lopen seg?!
Neenee, voor kindjes zal dat beter zijn! Toen An en Suz vervolgens de sew along aankondigden, sprong ik dus een gat in de lucht. Ik maakte meteen een pinterest bord aan en ging op zoek naar inspiratie. Ik had al een eerste project voor ogen maar een kledingstuk moet uiteraard een drager hebben. Metekind Renske was dus weer de gelukkige. Maar haar mama koos een ander project uit de voorbeeldjes die ik haar voorschotelde.
Ze koos het volgende:

Geen probleem, de sew along loopt lang genoeg!
Ik vloog er meteen in. Het kleedje heeft hier nog efkes grotendeels afgewerkt gelegen, omdat het mij aan de juiste rits ontbrak maar geheel onverwachts vond ik een (zeer goed weggemoffelde) voorraad blinde ritsen waar toevallig de juiste kleur tussen zat!
Oorspronkelijk wilde ik het kleedje in een mooi groen stofje maken, maar laat groen nu net Renske haar kleur niet zijn. Roze daarentegen, uiteraard wel! Ik koos twee verschillende soorten roze om het geheel wat te breken.
En dit is het resultaat, toevallig dezelfde kleur als het voorbeeld. Mijn eerste Marcel Marlier geïnspireerde jurk:

Ik gebruikte als basis het rechte jurkje uit stof voor durf het zelvers en paste het bovenstuk wat aan. Ik naaide twee verticale plooien waartussen ik bovenaan een kantje naaide. Onderaan liet ik de plooien open. Ik had vanalle dingen bedacht om de kantjes er op te naaien. Mijn eerste plan lukte van geen kanten en ging dan maar voor de meest elegante oplossing 🙂
Onderaan werkte ik de zoom af met een sierstiksel, iets wat ik al meer deed. Het geeft net dat tikkeltje extra en de zoom ligt er mooi strak en plat van vind ik.

De ontvanger was er bijzonder blij mee toen ik het ging brengen daarstraks. Ze wou het meteen aanhouden om te gaan eten op het mosselfeest bij haar op school. Fiere meter hier zenne! Het stond haar beeldig!

Mijn zus maakte van de gelegenheid gebruik om zus Fenne nog eens te hullen in de Louisa jurk die ik voor haar verjaardag maakte. Een foto op model daarvan had u trouwens nog te goed! Twee vliegen in één klap! De jurk staat haar ook zo geweldig en ik ben nog steeds verliefd op dat stofje <3

He, hier zitten zakken in!

Ze worden zo groot, die meisjes! Al 5,5 en 3,5 jaar! En dat prachtige haar allebei…

Ik vond het een leuk project. Zo leuk, dat de tweede sew along jurk al geknipt klaar ligt. Deze keer wordt Fenne voorzien van een nieuwe jurk, een winterversie (als ze er een bloeske en broekkousen onderaan doet tenminste). Als ze af is (ik moet daarvoor dringend mijn gele paspel terugvinden), ziet u ze hier verschijnen!

Donkerroze stof: overgekocht via facebook
Lichtroze stof: Stoffenspektakel
Rits en kanten lint: Veritas
Patroon: aangepast stof voor durf het zelvers

  8Comments

  1. CreativEls   •  

    Wow prachtig ! Leuke sew along trouwens. Ik ga die reeks volgen bij jullie deelnemende bloggers. Het staat Renske beeldig ! De andere jurk is ook heel mooi !

  2. Mieke Jansen   •  

    Super! Ik had dit kleedje ook al als inspiratiebron op het oog! Benieuwd naar t vervolg 🙂

  3. Alfonsiene   •  

    Zo'n leuk jurkje! Ik ben ook altijd zo zot geweest van Tiny en haar garderobe. Maar dat er regelmatig een stuk van haar onderbroek te zien is in de boeken, heeft helaas een veel minder smakelijke reden… Den Marcel was een vermoedelijke pedo, en begon zijn tekencarrière zelfs met naakttekeningen van kleine meisjes 🙁 Ik bekijk Tiny sedertdien met heel andere ogen…

Laat maar van je horen!