I [heart] Marcel Marlier sew along – part three

Nog een laatste toevoeging aan de sew along. Deze jurk (ja weeral een jurkje), is niet per se gebaseerd op een illustratie van Marcel Marlier, maar is wel gemaakt met het enige echte Tinny-patroon van Straightgrainpatterns.

Dit is de jurk die eigenlijk al in januari klaar moest zijn, voor Renske haar verjaardag, maar die er nooit kwam. Ik had toen een mooi beige stofje met zwarte en roze giraffes besteld, maar door een foutje bij de post heb ik dat pakje nooit gekregen. Bijzonder jammer. Een tijdje later zag ik dan een prachtig stofje bij Miss Matatabi dat voor deze jurk moest dienen. Met alle verbouwperikelen toen, is het er echter niet meer van gekomen. Tot nu!
A last entry for this sew along. This dress isn’t specifically based on a Marcel Marlier illustration, but was made with the one and only Tinny-dress pattern by Straightgrainpatterns.

This dress was long overdue. Should have been ready for Renskes birthday in January. Shame on me. The fabric I originally envisioned for this dress got lost in the mail, so when I finally found gorgeous new fabric at Miss Matatabi, so much was going on with renovating our house, that the dress just got pushed back? Until now!
Ik ben heel trots op deze jurk. Ik vind ze prachtig! Ik hoop dat Renske ze in ere houdt, zodat mijn voorlopig nog ongeboren dochter ze ooit kan dragen! Ik had voor bij het orginele stofje reeds kraagjes en mouwboordjes geknipt in een overschotje van deze stof. Ik kocht daarbij zwarte lederen paspel, om het geheel een stoerdere touch te geven en om het zwart van de stof te laten terug komen. Nu zat er in de nieuwe stof geen zwart natuurlijk, maar ik besloot toch bij mijn gedacht te blijven. Ik vind het resultaat heel leuk maar ik heb verdorie hard gevloekt op die paspel! Haast niet te verwerken was het! Ik heb uiteindelijk het kraagje en de mouwtjes aan de rand moeten doorstikken om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats bleven. Ik heb ook de delen meteen met paspel tussen ineen moeten stikken. Toen ik eerst de paspel aan een stuk wou vastzetten (zonder spelden, ahja!), ging dat voor geen meter. Mijn voetje wou maar niet vooruit over dat leer! Verschrikkelijk! Ik was content dat ik daar vanaf was! Maar het resultaat mag er wezen!
I’m very proud of this dress, I think it’s beautiful. I hope she keeps it in good shape, so my unborn daughter can wear it one day! I had already cut out the collar and sleeve cuffs to go with the original fabric and combined them with a black leather piping. The new fabric of course didn’t have black in it, but I decided to leave it be. To add a little ‘oomph’ to the dress. The piping though, was a nightmare! Almost unsewable! I had to topstitch both collar en sleeves to get them to stay right. I was happy when I finished that part! But I like the result!

Ik koos voor de cirkelrok, voor extra zwierplezier en daarmee heb ik gescoord! Renske was, op z’n zachtst gezegd, euforisch! 
I chose the circle skirt option, for extra twirling pleasure and I definitely scored! Renske was euphoric!

Zomen van rokjes naaien is allesbehalve mijn specialiteit en eerlijk gezegd zag ik het gewoon niet zitten om zo’n enorme cirkelrok zoom te naaien, dus maakte ik het mezelf gemakkelijk. Ik ging achter de overlock zitten, wisselde het witte garen voor lichtroze ( dat ik gelukkig ooit eens had aangekocht!) en naaide een dunne, 3-draads rolzoom. En weet ge wa? Ik vind het nog wel iets hebben. Klaar op ne minuut en het ziet er allesbehalve slecht uit! Heel elegant zo!
Sewing hems on skirts is not my specialty, on the contrary, and to be honest, I wasn’t up for sewing the hem for the ginormous circle skirt, so I chose the easy way out. I sat down in front of the serger, changed the white thread for light pink (which i had luckily bought one day!) and sewed on a thin, 3-thread rolled hem. And you know what? It doesn’t look too bad. Ready in a whiff and quite elegant!


Een blij metekind en een blije meter, wat wilde nog meer! Ben stiekem jaloers dat ik te oud ben voor zo’n kleedje… En Fenne? Die bestelde meteen ook zo’n kleedje! ‘Met zo ne zwierrok he Kelly en ook zo’n rond kraagje en al! In’t blauw!’ Okay, u vraagt, wij draaien naaien zeker?!
A happy godchild and a happy godmother, what more could we want? I’m kinda jealous that I’m too old to wear a dress like this… And Fenne? She immediately ordered herself a dress like this! ‘With a twirly skirt and a round collar and everything, okay Kelly? And blue!’ Well all right, I reckon I can sew that up, don’t you think?

Patroon/pattern: Tinny dress by Straightgrainpatterns
Stof/fabric: Miss Matatabi
paspel/piping: Veritas

  4Comments

  1. Nys Elke   •  

    heel leuk gedaan, met die paspel.
    Misschien kan je (in het vervolg) proberen om een stukje plakband op je persvoetje te plakken (van die matte, zoals 'Scotch'). Dat helpt bij mij als ik tafelzeil naai, dat lukt anders ook voor geen meter…

  2. Mieke Jansen   •  

    Ja, schitterend, dat stofje! en die cirkelrok, idd, scoren. En rolzomen zijn the way to go met cirkelrokken!

Laat maar van je horen!