I [heart] Marcel Marlier sew along – part two

Het kleedje voor Fenne was al een hele tijd geleden klaar. Dit was eigenlijk het eerste op Tiny gebaseerde kleedje dat ik wou maken. Ik wachtte enkel nog op een foto op model om er een blogpost over te schrijven.

Toen ik onderstaande foto tegenkwam op Pinterest, wist ik meteen dat ik iets gelijkaardige wou gaan naaien. Meteen was het grote liefde. Een recht A-lijn-achtig kleedje zonder te veel tralala en lekker kort. Ik zag het zitten. De jongste telg van mijn zus leek mij de ideale ontvanger voor dit ietwat, minder frullekesachtig kleedje.

Ik dacht na over welk patroon ik zou gebruiken. Twijfelde eerst of ik gewoon het basic jurkje uit Stof Voor Durf het Zelvers wat zou aanpassen… Maar dan kwam ik deze uitleg tegen. Ik gebruikte de uitleg van Mme ZsaZsa om, beginnende van het ZsaZsa zsilet patroon, een eigen jurkje naar wens te tekenen. Ik gokte wat op de lengte (toch handig, het model niet bij de hand hebben), na een telefoontje en uitgelegde meetsessie naar de zus.
Ik ben best tevreden over het resultaat, al had de halslijn wat breder en ronder gemogen. Dat weet ik nu voor de volgende keer! Dat heeft te maken met de V-hals-achtige lijn van het Zsazsazsilet. 
Ik wist dat ik ook met blauwtinten wou werken (Fenne haar lievelingskleur), maar vond niet meteen de stof in mijn voorraad. Onze huidige financiële toestand laat veel stof kopen momenteel niet toe, dus bleef het project even on hold. 
Tot we langsgingen voor een tafel bij Blender Vintage Shop in Eppegem. Ik vond daar het perfecte lapje stof! Tricot/wol soortgelijks (mijn stoffenkennis is schrijnend) in grijs en blauw tinten. Voor dat schamele prijsje mocht dat nog mee van echtgenoot!
En dan begon ik eraan. Ik zag het in mijn ogen gecombineerd met mooie diepe, gele paspel. Maar dat had ik natuurlijk niet. Dus maakte ik van een restlapje gele gabardine maar valse paspel. Niet helemaal gelukt zoals het hoort, maar toch ook niet zo schaamtelijk slecht 😉
Ik knipte het voorpand in verschillende stukken volgens de lengterichting, stikte daar de faux paspel tussen en verlengde een schouderdeel. Het achterpand liet ik ongemoeid. Aan de schouder zette in twee kamsnaps als sluiting en voilà! Nog nooit sneller een kleedje geproduceerd. Heerlijk zo zonder rits. Ik voerde het met een zacht turquoise katoentje, omdat de stof anders misschien Fennes kleuterlijfje zou prikkelen. Ik had nog even schrik dat het wat smallekes ging zijn, maar de zus verzekerde me dat het perfect paste!
Ik deed ook een (verdienstelijke) poging voor doorlopende print. Hoe moeilijk kan het zijn denkt u, met gewoon lijnen. Wel aangezien het stofje wat rekte en ik geen boventransportvoet heb, bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het is bijna overal gelukt, toch?

Op de foto’s op model heb ik dus even moeten wachten. Wederom zo’n handigheid van je model niet in huis te hebben (binnenkort wel!). Ik vind eigenlijk dat het kleedje niet zo mooi uitkomt op de foto’s. Dat het Fenne niet zo flatteert. Maar ik kan u verzekeren, in het echt ziet ze eruit om te smelten met het kleedje aan. Een geel t-shirt met lange mouwen eronder, grijze broekkousen en dit kind is gereed voor een vintage winter!
Ja die halslijn, het kind lijkt wel opgehangen te worden!
Het moet precies ook nog is gestreken worden!

Ze kwam ook juist uit de douche natuurlijk 😉

Patroon: zelf getekend met deze uitleg
Buitenstof: Blender Vintage Shop
Voeringsstof: Stoffenshop.eu
Kamsnaps: Dawanda
Kind: geleend 😉

  4Comments

  1. Mieke Jansen   •  

    Kei tof stofje! En die lijnen erin maken het lekker pittig. Ik ben fan!

Laat maar van je horen!