I [heart] science

Vandaag mocht ik nog eens op uitstap met school. We trokken met onze vierdejaars naar Technopolis. Niet zo spectaculair denkt u? Welja, ik was er al eeuwen niet meer geweest.

En m’n liefde voor wetenschap werd weer helemaal opnieuw geprikkeld. Wat is het toch fantastisch om te weten hoe ‘alles’ in mekaar zit?! Ik voelde me als een kind in wonderland. Op zo’n momenten zou ik ook echt terug kind willen zijn, waarop alles magisch is en elke blik een ontdekking is…

 

 

Als je op de afbeelding klikt, kan je het filmpje bekijken!Untitled

 

Ik vraag me soms af hoe dat komt. Waarom ontdekken we nog zo weinig als volwassene? Waarom zien we de wonderen niet rondom ons, zoals we dat deden als kind? Ik vermoed dat de confrontatie met de soms harde realiteit er voor iets tussen zit. Jammer, toch?

Vandaag mocht ik me dus nog eens verwonderen. Als een klein kind in een snoepwinkel 😉 Dan borrelt er lichte spijt omhoog dat ik geen ingenieur of fysicus ben geworden. Het lijkt me heerlijk om zelf dingen te bedenken en bouwen die anderen hun mond doen openvallen. Daarvoor hoef je natuurlijk niet per se ingenieur te zijn, natuurlijk. Met aanleg en talent kom je al heel ver. Maar laat mij dat nu net ontbreken. Inzicht met hopen, maar een uitvinder ben ik niet. Behalve in mijn fantasieën uiteraard. Ik schaam me niet om te vertellen dat ik nog dagelijks fantaseer en droom. Ik mag hopen dat dat bij iedereen zo is!

 

Untitled

 

 

Untitled

 

Ik stel me dezer dagen gelukkig met het idee dat ik misschien wel de ingenieurs van de toekomst mag opleiden… Ik heb de eer om twee wetenschapsvakken te doceren aan de wetenschapsrichtingen bij ons op school, in tweede en derde graad. Ik ga er vanuit dat het overgrote deel ervan gaat verder studeren, liefst in wetenschappelijke richting. Zo kan ik toch mijn steentje bijdragen aan de uitvinders en bedenkers van de toekomst. Althans, dat vertel ik mezelf 😉 Het doet me toch plezier om oudleerlingen te zien afstuderen als bioloog, industrieel ingenieur, dokter, verpleger, … Niks mis met andere richtingen en beroepen natuurlijk, laat ik dat even duidelijk maken. Maar vanuit liefde voor het vak…

Als ik vandaag dan zo’n kleine wonderen mag aanschouwen en dingen die ikzelf misschien als voor de hand liggend beschouw, besef ik dat ik nog veel beter mijn best moet doen. Om de komende generaties nog veel meer te laten verwonderen en te laten fantaseren… in plaats van in slaap te laten vallen tijdens mijn lessen! 😂

 

Als je op de afbeelding klikt, kan je het filmpje bekijken!Untitled

  1 Comment

  1. ivyjansen   •  

    Ik hoop dat mijn dochters binnen enkele jaren ook zo’n gepassioneerde juf krijgen voor de wetenschappelijke vakken !!

Laat maar van je horen!