Inspiratie en tips gezocht

Hier wordt misschien even maar weinig creatief geproduceerd maar ondertussen gaat de renovatie van ons huisje voort.

Er werd bepleisterd, een nieuw raam werd gestoken, het dak werd geïsoleerd enz… (foto’s volgen).
De eerstvolgende kamer die wij zelf gaan aanpakken is de zolderkamer. Dat wordt (jeej, vreugdedansje) mijn hobbykamer. Ik heb dus van echtgenoot volledig carte blanche gekregen voor deze ruimte. En het is de grootste ‘slaapkamer’ van het huis, zo’n 20 vierkante meter.
Ik heb het in mijn hoofd gekregen dat ik in deze ruimte liefst alleen met zwart wit zou werken. Er zullen (hopelijk) genoeg kleurrijke naaisels en knutselprojecten rondslingeren om verder aan te vullen in kleur dus wil ik de inkleding basic houden. Stijlvol, modern maar niet zo strak blinkend modern (moeilijk te omschrijven), beetje design maar basic.
Er komt dus witte (of zo wit mogelijke want echt wit tegen betaalbare prijs is moeilijk te vinden) laminaat, het vals plafond wordt wit geverfd en de rest… daar ben ik dus nog uit!
Ga ik behangen, verven? Gewoon wit of met geometrisch zwart patroon? Welk patroon? Gebruik ik misschien muurstickers?
Ik weet wel dat er een lange tafel/bureau moet komen om aan te werken (patronen enz) en mijn naaimachines op te zetten. Dat de oude retro kastjes van het rommelzolderke worden opgeknapt (ook in zwart wit) en daar terecht gaan komen, maar verder ben ik redelijk inspiratieloos.
Het enige dat ik precies al tof vond is dit tapijt van bij Ikea, maar dan dacht ik: al dat geprul en ‘vuil’ van stofrestjes en draadjes en speldjes… misschien is tapijt geen goed idee!
Dus, vandaar deze blogpost! 
Heb jij tips, inspiratie, links of leuke winkels met tof betaalbaar design zwart-wit aankleedgebeuren? Gelieve ze dan met mij te delen AUB! Leuk behang bijvoorbeeld, waar moet ik dat gaan zoeken (naast zo de typische winkels met de typische dingen!). Leuke wandplanken, lamen, verf, muurstickers, patronen, sjablonen, …
Ik hoor u nu al zeggen, kijk ne keer op Pinterest, en geloof mij dat heb ik al gedaan en daar is de inspiratie EINDELOOS! Maar ik ben eigenlijk meer op zoek naar concrete dingen: winkels waar ik desbetreffende spullen kan vinden of uitleg hoe ik iets zelf kan maken of hetzelfde effect kan krijgen!
Alvast nen dikke merci!!!!

  5Comments

 1. eva maria   •  

  Anki van Zilverblauw ontwierp samen met haar echtgenoot een eigen behanglijn. Very stylish als je het mij vraagt! Ik zette in mijn nieuwe atelier een vrijstaand keukeneiland, aanrechthoogte dus en ideaal om stoffen te knippen, patronen te tekenen… Nooit nog rugpijn!

 2. Onny   •  

  Wat dacht je van een gehaakt vloerkleed? Deze kyn he lekker wassen als het vies is.

 3. isabel   •  

  een krijtmuur in donkergrijs of zwart waar je al je patronen kan op uitproberen ofzo? of al genoeg krijt overdag??? en je kan met zwarte washitape van die origami vogels maken? of andere dingen? ben je het beu verander je het gewoon en is lekker cheap!!
  ferm living heeft wall stickers in zwart met driehoekjes, druppels en hartjes en bolletjes? die vind je in mechelen bij rosemamuse… Goed ik ga slapen nu want ik ben weeeeeer ziek, en voor zwart wit aangelegendheden ben ik altijd te vinden he !!!

Laat maar van je horen!