Ishi dress – nothing but love!

* English readers please scroll down*

Toen An van Straightgrain patterns me vroeg om deel te nemen aan de Ishi blog tour, twijfelde ik geen seconde! Als tester werd ik niet gekozen maar deze gelegenheid liet ik zeker niet aan mij voorbij gaan. Ik wist ook meteen welke kleuren ik ongeveer wou combineren en dat die kleurencombo een Ishi jurk voor Renske zou worden. Ons Flavie is er nl. jammer genoeg wat klein voor!

Ik ging meteen op zoek naar stofjes en toen ik dit stofje van Free Spirit tegen kwam bij Petite Couture, was ik meteen verkocht! Het idee begon zich te vormen in mijn hoofd! Ik kocht bij diezelfde webshop een effen muntgroen stofje om erbij te combineren, die kleur moest er nl. zeker bij zijn, maar kwam toen dit Art Gallery stofje tegen bij Bellelien. Toen viel er iets op z’n plaats in mijn hoofd. *klik* Voor de zakken had ik roze in mijn hoofd (ahja want voor Renske moet het roze zijn!) en was blij toen ik een mooie roze piqué zag bij Liesellove. Ik bemachtigde nog net de laatste halve meter en het bleek dan nog eens exact het juiste kleur roze te zijn! Double win! Over alle drie de webshops trouwens niets dan lof! Fantastische service!

Eenmaal alles bij de hand vloog ik er meteen in. Ik sukkelde nog wat met de prinsessennaden (ik voelde me net een beginnende naaister) maar na wat tips van Lady Straightgrain herself lukte het! Niets aan het patroon op te merken, de schuld lag volledig bij mij! Maar wat een toppatroon! Zit best redelijk snel in mekaar en zoooooooooooo’n mooi kleedje zeg! Ik was echt instant verliefd! Ik koos voor een 6 jaar met schuine zakken, korte mouwen en rits. Past perfect voor deze 6-jarige meid!  Een mooi kleedje voor een mooi meisje!

Ik maakte voor Renske nog een bijpassende haarband, volgens deze tutorial van Griet. Aan de ene kant het stengel stofje, aan de andere kant het mintgroene.

***
When An from Straightgrain patterns asked me to be a part of the Ishi blog tour, I didn’t hesitate for one second! I wasn’t chosen to test the pattern so I wasn’t going to let this opportunity pass me by. I immediately knew which colors I was going to combine and that this would be an Ishi dress for godchild Renske. Our own daughter, Flavie, isn’t old enough yet, sadly enough!
 
I went looking for the right fabrics and when I found this fabric by Free Spitit at Petite Couture, i was instantly smitten! The idea started forming in my head. I bought some mint green solid fabric at the same shop, because that was the color I wanted to combine. But then I spotted this Art Gallery fabric at Bellelien. Something just clicked into place in my head. For the pockets I had thought to use pink (for miss pink Renske) and I was glad I found some pretty pink piqué at Liesellove. Not only did I manage to get my hands on the last 50 cm, it also turned out to be the exact right shade of pink. Double win! All three webshops are truly great by the way!
 
Once I had my hands on everything I went to work straight away. I had some trouble with the princess seams, which had nothing to do with the pattern but with my capabilities. After some tips from Lady Straightgrain herself it worked out. I felt like I had just started sewing, shameful! But what a wonderful pattern and such a pretty dress, truly! I fell in love right away! I chose to make a 6Y with slanted pockets, short sleeves and a zipper. Fits perfect for this 6 year-old! A pretty dress for a pretty girl!
 
I also made Renske a matching headband with some fabric scraps. You can find a  tutorial on Griet’s blog.
***
Ik onderwierp ze deze keer aan een heuse fotoshoot.
*
This time I opted for a ‘real’ photoshoot.

 

Ook spring – proof!
*
Also jump-proof!
Ik zet mezelf niet graag op m’n blog, maar deze kon ik niet laten.
*
I don’t normally like putting myself on my blog, but this was too sweet to leave out.

 

Jammer genoeg komt het mooie mintgroene stofje niet goed over op foto…
*
Sadly though, the mint green fabric doesn’t show that well on the photographs, it’s pretty though…
patroon / pattern : Ishi dress from StraightGrain patterns
stof zijpand / fabric side panel: Sprout clementine by Free Spirit from Petite Couture
stof voor – en achterpand / fabric front and back: Frilly Flutters Mist by Art Gallery from Bellelien
stof zakken / fabric pockets: Piqué from Liesellove
Omdat een kleedje maken voor de ene zus alleen buiten verjaardagen en speciale gelegenheden tot oneerlijkheidsbeschuldigingen zou leiden, maakte ik ook maar eentje voor Fenne. Ik liet me hierbij inspireren door haar speelse natuur en deed ne keer zot!
Ik nam een luipaardstofje ter hand en zag daar meteen een jurk uitkomen. Ik combineerde met de rosse katten/tijgers van Cotton + Steel en effen zwarte katoen. Om geheel binnen het katten thema te blijven rondde ik de zakken bovenaan af en naaide ik kattenoortjes tussen voering en buitenstof. Ik moet zeggen: een groot succes bij de ontvangster! Ik maakte ook oortjes die rond een diadeem te bevestigen zijn, kwestie van de look ‘af’ te maken he!
Ik zei tegen Fenne op de fotoshoot: doet ne keer zot! En dit was wat ik kreeg…

***
Because making a dress for only one of the sisters would result in accusations of unfairness, I also made one for Fenne. I user her playful nature to inspire me en went a little crazy.
 
I took some leopard fabric an saw a dress before my eyes. I combined this with the orange tigers from Cotton + Steel en solid black cotton. To stay within the cat theme, I rounded the big pockets en added cat ears between lining and front of the pockets. This was received with much enthusiasm! I also made the same cat ears to attach to a headband, to complete the look.
 
I told Fenne to go crazy on the photoshoot, and this is what I got…

 

 

 

 

patroon / pattern : Ishi dress from StraightGrain patterns
luipaard stof / leopard fabric: Oxford cotton from Land of Oh on Etsy
stof voor en achter / fabric front and back : Tiger Stripes by Cotton+steel from Fatquartershop
zwart uni katoen / black solid cotton : from Fairy tailors
Nog wat meer foto’s om na te genieten… *  Some more pictures to enjoy…

 

 

 

Hail to the creator 😉

 

Wil je ook zo’n jurk maken? Het patroon is te koop in de pattern shop van StraightGrain patterns. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen zoals lange of korte mouw, rechte of schuine zak en blinde rits of knopenpat! Absoluut een aanrader! Ga voor inspiratie alvast een kijkje nemen bij de andere deelnemers van de blog tour!
***
Do you want to make a dress like this? The pattern is available at StraightGrain’s pattern shop. There are multiple options to choose from, such as short or long sleeves, straight or slanted pockets and hidden zipper or button closure! It’s an absolute must have! Be sure to check out the other participants in this blog tour for inspiration!

 

 

ishitour button

  10Comments

 1. Mieke Jansen   •  

  Ik ben eigenlijk vooral fan van de wilde versie 🙂 zalig, die oortjes aan de zakken én op haar hoofd!

  • KellyJade   •     Author

   Ik stiekem ook hoor Mieke maar voor Renske mag het al wat meisjesachtiger zijn! 😉

 2. Barbara   •  

  Heel mooi, allebei de versies!! En jouw kleed ook zelfgemaakt? Het stofje komt me bekend voor, vandaar 🙂

  • KellyJade   •     Author

   Jaja ook zelf gemaakt! Toen ik comfortabele kleren nodig had in het begin van mijn zwangerschap 😉

 3. Diorella N.   •  

  I love both dresses, but the tiger one especially! 🙂 Soooo pretty!

 4. Ivy   •  

  Helemaal akkoord met de andere commentaren. Allebei prachtige versies, maar die oortjes aan de zakken zijn de mac !!

 5. Straight Grain   •  

  Bedankt om twee prachtige Ishi's te maken, Kelly! Ze zijn zo verschillend, maar allebei even geweldig. Net zoals je nichtjes 😉

 6. Pingback: kellyjade.be – Pin it & make it – speldenkussentje (+ give away)

Laat maar van je horen!