Kerstcadeautjes

Kerstavond wordt naar gewoonte bij de schoonouders gevierd. Dat komt al enkele jaren goed uit, want Kerstdag vieren wij traditiegetrouw thuis met ouders, zus en grootouders.

Bij de schoonouders worden elk jaar namen getrokken voor de pakjesuitwissel. In een poging de kosten voor iedereen dit jaar wat proberen te drukken, was de afspraak: zelf maken. Voor mij komt dat goed uit natuurlijk en de persoon wiens kaartje ik trok was de jongste schoonzus. Ideaal, da’s easy peasy lemon squeezy! 😉

Omdat de schoonzus een beetje een kouw kiek is, bedacht echtgenoot het leuke idee, een paar oorbellen met aan één kant ‘kou’ en de andere kant ‘kiek’. Grappig, maar dat zou eventueel als fopcadeautje erbij zijn. Jammer genoeg niet gelukt. Maar dat bracht me op een goed idee. Haar idee om preciezer te zijn. Ze geeft zo’n mooie en duidelijke uitleg, het enige moeilijke aan de opdracht was: genoeg lijnzaad vinden. Ondertussen dankzij de vriendelijke medewerker van de Aveve voorzien van een zak van 25kg, genoeg om warmtekussentjes te maken voor half België!

Ik had wat moeite met stoffenkeuze en de hulp van echtgenoot – aardse kleuren – bracht me niet verder. Tot mijn oog op de stofjes van ons zetelkussen viel. Een stof met hertjes en sprookjesachtig! Perfect! Het resultaat viel dan ook bijzonder in de smaak!

(Het stormweer zorgde ervoor dat deftige foto’s maken onmogelijk werd!)

Omdat ik toch nog iets anders wou doen maakte ik nog een ketting. Dat ging niet van de eerste keer goed maar het uiteindelijke juweel was geslaagd! Een klein (man)vogeltje wist me te vertellen dat haar scoutstotem, ree, haar wel nauw aan het hart ligt. Ik maakte een soort van amulet. Plakte een tekening (gemaakt door grafic wizz echtgenoot) in een houdertje, onder een glazen cabochon en stempelde de letters ‘r’ , en twee keer ‘e’ op steeds een ander formaat rondje en hing dat samen met een bladvormige hanger aan een ketting. Wederom, succes!

Ketting en blaadje: ergens op internet (weet niet meer)
houdertje en cabochon: Hexagoon
metalen rondjes: gerecycleerde oorbel

Omdat mijn schoonmoeder laatst verjaarde en wij dat, zeer beschamend, vergeten waren, maakte ik nog iets voor haar. Ook omdat het einde van haar chemokuur in zicht is, verdient ze iets extra. De inspiratie hiervan vond ik op pinterest.

Alles: Hexagoon (plaatje zelf bestempeld)

Bij ons thuis brengt iedereen zowat een pakje mee voor iedereen. Geen must maar dat wordt zo wel beetje verwacht 😉

Omdat ik dan toch bezig was voor de schoonzus, maakte ik meteen een stapeltje warmte, naar haar voorbeeld. Eentje voor de zus, eentje voor de mama, eentje voor de oma en eentje voor de oma van de schoonbroer. Iedereen voorzien van extra warmte op Kerstdag ( niet dat het nodig was met die temperaturen maar allez!)

Ik voorzag elk kussen nog van een labeltje met de handleiding, verpakte ze in kerstzakjes en hing daaraan nog een naamlabeltje. Een vrolijke boel onder de kerstboom!

Stoffen: restjes en voorraad
Labels: internet
Zakjes: blokker
Handleiding warmtekussentjes: Eva Maria

Mama had al één cadeau onder de kerstboom liggen, maar omdat dat eigenlijk voor haar verjaardag was, kreeg ze nog iets. Ze had al iets laten vallen over een bijpassen make-uptasje. Dat werd in mekaar gestoken, met mooie toile-ciree vanbinnen om uitlopende make-up op te vangen. Erin stak ik nog een paar oorbellen, gekocht op een juwelenavond bij een collega.

Wollen buitenstof: Pauli
Rits: Veritas
Toile-ciree: Hexagoon
Oorbellen: Takseswarreke

Voor schoonbroer en schoonzus kochten we nog wat goede raad en levenswijsheid op CultureLabel:

Oma kreeg nog een mandje verzorgingsproducten met argan olie, schoonbroer haargel en een t-shirt, de kindjes elk een trui van hier  (deze voor Renske en voor Fenne eentje met luipaardvlekken, lekker stoer!) en papa kreeg een vleesthermometer voor in de keuken. Die werd meteen gebruikt om de rendiersteak te testen om gaarheid, mmmmmm!!!!

Beter laat dan nooit: Prettige feesten iedereen!!!!!

  7Comments

 1. Stan nel   •  

  Amaai echt mooi allemaal…Ik ben ook een echt kouw kiek maar sinds onze vloerverwarming is dat al veel beter! Voor jou ook de beste creatieve wensen!

 2. Ann P   •  

  Wat een heerlijke geschenkjes, knap gedaan!

 3. eva maria   •  

  Super mooi! Ik ben zó fan van jouw kettingen, helemaal mijn goesting! En dankjwel voor de vermelding, de warmtekussentjes zijn hier ook altijd een geapprecieerd kadootje. Een fijn 2014 gewenst!

  • KellyJade   •     Author

   Jij bedankt voor de inspiratie en de handleiding 😉 Ik wil gerust wel eens een ketting maken voor jou hoor, maar dan moet ik natuurlijk weten waar hij terecht moet komen! 😉

  • eva maria   •  

   Oh, en dit lees ik nú pas!? Eerst de give-away maar ns afwachten… En als ik hem niet win dan hoor je snel van me 🙂

 4. JoChapeau   •  

  Wat een lieve mooie cadeautjes allemaal ! Heel fijn 2014 !

Laat maar van je horen!