Laurelove

Kleine meisjes worden groot. Heel groot. En heel snel.

Mijn metekindje is ondertussen dus al 8. 8 jaar geleden werd ik meter van Renske. Djeez, ik begin oud te worden!

We voorzagen haar weer van de nodige Lego. Ze had nog een aantal onderdelen van het Lego Friends pretpark nodig. Maar een nieuw zelfgemaakt kleedje werd toch stiekem ook gevraagd.

Ik kan het dan niet laten om aan die vraag te voldoen natuurlijk. Het Laure patroon van Straightgrain was nog niet zo lang tevoren verschenen dus ik wist direct wat ik ging maken. Ik koos de optie met lange mouwen (voor frissere lentedagen), strik en rimpelrok. Ik zag het al helemaal rond Renske haar lijf!

Ook voor stof heb ik niet lang moeten zoeken. Mijn oog was reeds gevallen op de prachtige pastelachtige collectie van Soft Cactus. Ik was helemaal verliefd op het roze stofje met veertjes maar vertikte het om deze keer NOG iets roze voor Renske te maken. Het kind haar kleerkast ziet al helemaal roze vanbinnen! In de plaats daarvan koos ik voor een stofje in één van de mooiste tinten blauw die ik ooit zag met toch een ieniemienie roze detail in. En met haar mooie blauwe ogen, kon dat alleen maar goed komen. Ik was weer allesbehalve teleurgesteld toen ik het stofje in mijn brievenbus vond. Prachtige kleuren, goede kwaliteit, kortom, wat ik gewend ben van Soft Cactus. Het rimpelt alleen nogal gemakkelijk. Maar kijk, dat is een probleem voor mijn zus en haar strijkijzer 😉

Het kleedje zat best vlot in mekaar. Ik kreeg het op een avondje genaaid! Weer helaas wat last minute werk. Het feit dat u er zo lang heeft moeten op wachten (Renske verjaart namelijk op 30 januari), heeft te maken met het feit dat ik vergat foto’s te nemen.

Ik naaide een 8 of 9 jaar (ik weet het eerlijk gezegd niet meer) en het kleedje zit nog heel ruim voor über smalle Renske, maar daarmee heeft ze er des te meer genot van. Qua lengte vind ik het zeker wel goed.

Vandaag kwam Renske langs om Flavie wat te entertainen en hielden we een kleine, improvisoire fotoshoot in het lentezonnetje.

Ik kon heel moeilijk kiezen tussen de 50 + foto’s die ik nam, dus vergeef mij de overvloed 😉

 

 
_HJS0146

 

 

_HJS0196

 

 

_HJS0137

 

 

_HJS0153

 

 

_HJS0195

 

 

_HJS0181

 

 

_HJS0202

 

 

Nog wat actiefoto’s om te bewijzen dat dit kleedje best nog speelproof is!

 

 

_HJS0147

 

 

_HJS0155

 

 

_HJS0156

 

 

_HJS0163

 

 

Misschien nog even wat uitleg over de nogal lompe schoenen en kousen… Met improvisoire fotoshoot bedoel ik ook: gehaast het kleedje meegrissen na Renske haar sportnamiddag en helemaal niet verder nadenken. Resultaat: het kind komt bij mij thuis aan in haar joggingpak met dito schoenen en hoge bleekroze kousen. Tjah, dan doen we het gewoon zo he! Gelukkig was het nog roze, de kleur past nog, stel u voor dat het fluo oranje waren! 😮

 

 

 

_HJS0170

 

 

_HJS0175

 

 

 

_HJS0176

 

 

 

_HJS0191

 

 

_HJS0192

 

Hier dus weer niks dan liefde voor het patroon van An!

 
_HJS0207

Patroon: Laure jurk – Straightgrain patterns

Stof: We Want Waves pastelblauw – Soft Cactus

  1 Comment

Laat maar van je horen!